Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensom uten kjæreste.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensom uten kjæreste.

mai 4 2017 - 01:12
Jeg ble inspirert av et annet innlegg av en som ønsket å finne seg en kjæreste. Og tenkte å skrive litt selv om det samme savnet. Jeg søker i utganspunktet ikke etter en kjæreste her inne da det er vanskelig nok å bare treffe folk for vennskap her. Men ønsker å sette ord på følelsene for det.

Jeg er 37 år men ser mer ut som 25 år for de fleste som prøver å gjette alderen min. Det kan både være positivt og negativt med tanke på å finne en kjæreste. Jeg har jo f.eks ikke særlig med skjeggvekst og kan aldri gro helskjegg. Noe en del damer ønsker seg.

Jeg er ufør, noe mange også ikke ønsker. Samtidig er jeg nok fungerende til at det er mer naturlig å finne seg en som er frisk enn en annen i "samme situasjon som meg selv" (andre med tilsvarende diagnose eller på trygd altså).

Jeg søker på studie til høsten. Mye fordi jeg ønsker å gjøre om på min sosiale status som 100% ufør. Noe jeg er i stand til. Jeg ønsker å ha en utdannelse som gir meg de jobbene som er mer akseptert for en i min alder. Siden jeg har vært ufør siden jeg var 22 år har jeg ikke hatt mye mulighet til å gjøre noe med dette tidligere. Til å begynne med var jeg for syk og senere gadd jeg bare ikke å tenke på utdannelse. Inntil nå som jeg har klart å ta tak i det.

Folk sier jo at det er det indre som teller og at man ikke er diagnosen sin. Men for mange er det faktisk akkurat dette vi er, og ingenting mer. I alle fall hvis det er snakk om å bli venner eller stifte familie sammen. Og selv om jeg ikke er usunt overvektig, hjelper det ikke at jeg har litt ekstra kilo.

Min ensomhet har jeg allikevel klart å holde på avstand i et par år nå. For å slippe å sitte mye alene tar jeg imot mange gjester via Couchsurfing og litt via andre tilsvarende nettsamfunn. Men det blir allikevel en falsk følelse av å ikke være alene da dette stort sett er folk som bare er her noen dager for så å bli bort så jeg aldri ser de igjen. Det er jo ikke det samme som å dele livet sitt med en kjæreste, men det er klart det hjelper å bare ha noen her. Selv om det ikke er sexuelt eller noe slikt altså..! Håpet er nok å kanskje finne en kjæreste ved å møte så mange folk på denne måten. Jeg tenker jo på det av og til i alle fall.. (for å være 100% ærlig) Men couchsurfing skal ikke være dating og dette respekterer jeg nok mer enn jeg trenger i enkelte situasjoner..

Nå har jeg bestemt meg for å ikke ta imot så mange gjester fra disse nettsamfunnene på en stund. Jeg tror det er viktig at jeg lærer å kjenne på ensomheten jeg egentlig sitter i også. Jeg har venner så det er ikke det jeg mener.. men ensomheten av å ikke ha en kjæreste å dele livet med.

Jeg er litt redd for at jeg ikke klarer å sitte alene kveld etter kveld når venner er slitne etter jobb og/eller bare vil slappe av alene. Men jeg har nå tenkt til å prøve det. Det er en begrensning på hvor mye man kan suplere med fremmede reisende på besøk også..

Men nå har jeg bestemt meg for å komponere mer musikk igjen.. så kanskje det gjør det litt lettere å sitte alene. Tidligere spilte jeg mye dataspill. Men nå syntes jeg det er bortkastet å sitte like mye foran et spill. Jeg spiller litt fremdeles. Men nesten ikke i det hele tatt sammenlignet med tidligere. Nå kan det gå flere dager mellom hver gang jeg spiller, og da ikke så lenge av gangen. I perioder spiller jeg ikke i det hele tatt.

Jeg håper studie kan gi meg en ny arena til å møte flere folk og særlig potensielle kjærester. Men nå er jeg 37 år da, selv om jeg kanskje ikke ser slik ut. Og mange vil nok være en del yngre enn meg der. Når det gjelder kjæreste tenker jeg at alder ikke spiller så mye rolle. Men siden jeg ønsker meg barn bør hun nok ikke være noe særlig eldre enn meg. Kanskje heller yngre..

Jeg prøver å innse at jeg kanskje aldri får barn. Men det er en tanke jeg ikke har lyst til å akseptere. Det får meg til å tenke tanken om å importere en kjæreste fra et land langt unna. Men jeg vil liksom ikke det heller. Jeg vil ha ekte kjærlighet. Hva enn det er...

Jeg er ikke helt den som tror på en eneste rette. Og kjærlighet ved første øyeblikk. Selv om jeg en gang trodde på det. Nå tenker jeg mer at kjærlighet er det forholdet man velger å bygge sammen. Og at ekte kjærlighet kommer an på hvor villige begge er til å jobbe for at forholdet skal fungere. Å kunne innse at man må "gi for å kunne få". Ofre litt for å få litt igjen.. ;)

Uff dette blir nesten en dating profil føler jeg.. Men det var jo ikke helt det jeg hadde tenkt. Kanskje det gjenspeiler litt hvor desperat jeg føler meg.. (jeg bor i Oslo for resten ;)) hehe.. (bare så det er tatt med også ;))

Jaja.. dette får være nok.. jeg kunne kanskje skrevet om hvor aktiv og oppegående jeg er.. men som sagt dette er ikke et forsøk på å finne en kjæreste egentlig. Kun et ønske om å utrykke meg..

Er det ikke sørgelig at man må utdanne seg og finne en meningsfull jobb for å i det hele tatt kunne klare å finne en man kan være glad i? Skulle det ikke være nok å bare være den man er? Med gode mellommenneskelige verdier altså.

Selv ønsker jeg å være åpen om at jeg har hatt problemer psykisk og er ufør pga det. Men innser at jeg må være mer forsiktig med hvordan jeg forklarer det. Folk er bare ikke opplyste nok om at vi som sliter psykisk også kan ha normale liv og fornuftige verdier... (altså gode nok til å starte en familie med) Men men.. jeg velger nå å være ganske åpen for det jeg.. så blir kanskje flere obs på at vi er folk vi også..

Avatar

Re: Ensom uten kjæreste.

mai 29 2017 - 19:39
Hei!

Aldri gi opp håpet, alt kommer til å ordne seg. Ikke glem å slippe folk inn på deg, og vær deg selv. Du virker som en oppegående mann, og livet vil gå din veg. Heng deg opp i de positive små tingene i livet, ikke de negative. Det sies at det må 10 positive ord, for å gjøre opp for 1 negativt. Hva med å legge vekk tanken om å aldri få seg kjæreste og barn, til å bare " ta livet som det faller seg".

Life is what happens, when you are busy making other plans.

Jeg heier på deg ! Lykke til med utdanningen
Avatar

Re: Ensom uten kjæreste.

des 24 2020 - 11:39
Beste datingside - http://hespac.com/dateno.htm
Jeg fant mannen i mitt liv der! Vi har vært sammen i fire år, og jeg er gravid :) Har flere venner også som har møttes der og giftet seg og fått barn sammen (tre forskjellige par).
Til forsiden