Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensom uten grunn

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensom uten grunn

jan 4 2010 - 22:47
Jeg er ei jente på 27 år, som sliter med ensomhet. Jeg har mange venner og god nær familie, og burde av den grunn kanskje ikke klage. Men problemet mitt er at jeg føler at jeg er helt alene likevel...alle lever og dør alene. Alle er alene i sitt eget hode, og det gjør meg så ensom. Jeg har ikke kjæreste, og det er det eneste jeg føler at kanskje kunne gjort litt bot på følelsen. Da deler man i det minste noen intense følelser.

Jeg har en altfor sterk knytning til mamma og pappa, og jeg har ofte en desperat følelse av å ønske å være fem år, og gråte på mammas skulder, og være helt trygg. Jeg synes det er vanskelig å være 27 år og ha disse følelsene. I det siste har jeg hatt det sånn flere ganger i uka, og gråter mye. Jeg har en ball med angst inni meg, som vokser og vokser, og tilslutt gråter jeg på en måte jeg ikke har gjort siden jeg var liten - til jeg hikster. Jeg lurer fælt på om det er noen andre som har det som meg :(
Avatar

Re: Ensom uten grunn

jan 5 2010 - 10:54
jeg er 16 snart 17 år, og jeg føler det samme, bare at jeg har ikke noen særlig ra knyttning til foreldrene mine.. Så der er vi forskjellige, men følesen at du er alene selvom du hr venner og alt, den kjenner jeg igjen!

Jeg vet ikke om noen råd, men jeg har hørt at et dyr som f.eks hund kan være til hjelp.. jeg vet ikke selv men..
Avatar

Re: Ensom uten grunn

jan 6 2010 - 19:40
Jeg er mann på 22, men kjenner meg på en måte igjen i det du sier om at det er noen ting som kun en kjæreste kan gjøre bot på. Forholdet til familien er liksom kjærlighet av en annet type, og jeg føler meg veldig ensom til tross for at jeg har en god familie.
Avatar

Re: Ensom uten grunn

jan 20 2010 - 20:14
Jeg kjenner igjen følelsen du beskriver; jeg har en familie som er glad i meg og viser det, venner som virkelig bryr seg, folk på skolen og til og med en samboer. Likevel føler jeg meg ensom. Føler at jeg lever inni mitt eget hode, at ingen helt når inn i den verden jeg lever i, eller at jeg fullt og helt kan ta del i den verden de andre lever i.
Jeg kan begynne å gråte helt plutselig, uten noen grunn i det hele tatt, starter i det stille, men når jeg er alene er det som om alt jeg ikke viser noen andre skal ut, og jeg kan sitte å hulke i timesvis...
Har i det siste begynt å bli så ille at jeg tenker det er noe mer gæærnt med meg enn bare litt nedstemthet, men det er liksom ikke noe jeg snakker med noen om, værtfall ikke fremmede (som en lege jo er), den eneste som til en viss grad vet at jeg sliter litt er samboeren min. Jeg måtte fortelle det til han en gang fordi jeg ikke klarte å snakke med han da han ringte, jeg bare gråt og gråt og ville ikke at han skulle høre det, så jeg la bare på... Og var derfor "avslørt". Føler meg så utrolig teit som er sånn, har jo ingen grunn til det, har hatt det kjempebra hele livet, ingen motgang eller noe. Nå også har jeg det egentlig kjempebra..MEn likevel føler jeg at det er noe som mangler.. Og med en gang jeg er alene, kommer tårene. Lurer litt på å skaffe meg en katt eller hund, noen andre å passe på slik at jeg må ta meg sammen for å kunne ta vare på noen andre. Kanskje følelsen av at noen andre trenger MEG og ikke bare at JEG trenger ANDRE kan hjelpe?
Avatar

Re: Ensom uten grunn

feb 23 2010 - 19:47
Jeg også kjenner meg ensom. Er gutt på 22 år, har sinnsykt mange venner, stor familie og bor sammen med en kamerat. Har det veldig bra sånn overfladisk sett. Men jeg skjønner ikke hvorfor jeg føler meg ensom, sliten, tom ol. Jeg "må" ha noe å gjøre, men når jeg har noe å gjøre så føler jeg at jeg har for mye å gjøre. Og når jeg ikke har noe å gjøre føler jeg meg ekstremt alene, selv midt blant venner... :S
Avatar

Re: Ensom uten grunn

april 4 2010 - 01:43
Hei
Jeg er het eni. Jeg har det bra, men det er ikke det. Jeg har også superfamilie, tette vennner og hund og katt. Men den følesen er der fortsatt. Jeg har følt det slik lenge, men det som hjelp meg litt nå var dere. Det at jeg vet at jeg ikke er alene. Jeg synes det er utrolig vanskelig å følge råd jeg får, fordi jeg vil at problemer jeg har skal være lette å løse. Jeg TROR det er en forandring man må gjøre selv, kanse men ikke er så ensom som man lar hjernen tro?? Det er vanskelig å si helt, men jeg tror det også er lurt å tenke på de fine stundene. Ikke ta de fine stundene å finn feil, bare nyt de.
Men hva vet jeg!!
Avatar

Re: Ensom uten grunn

april 4 2010 - 16:50
Hei.

Jeg har det ganske likt. Jeg er blitt 30 år nå... har vært deprimert i ti år. En av grunnene er at jeg føler meg ensom. Har snille familie, ikke egen, men søsken foreldre. Hatt den beste barndommen, men ting forandrer seg når en blir eldre og må gjøre ting selv, bestemme over bare seg selv. Andre mennesker får gjerne familie, de flytter for å studere, mister gjerne kontakten mer..
Men en må vel bare komme gjennom det på en måte... Mitt råd er faktisk så "enkelt" å få en hobby, og nye interesser. Selv har jeg begynt med dykking, men ja, er fortsatt ensom i det jeg går inn døren i min leilighet...
Avatar

Re: Ensom uten grunn

mai 22 2010 - 01:14
Dette kjenner jeg meg igjen i..

Jeg har samboer, flott hus, en nydelig datter, kjempe bra jobb. Jeg er 25 år.
Har masse venner, og har bestandig vært den sterke og morsomme gutten, som var god å spille fotball. Alt har vært perfekt, bestandig. Innvendig har det bestandig vært noe. Jeg har aldri åpnet meg opp for noen, jeg viser aldri følelser såfremst jeg ikke er TOTALT alene.

Jeg har daglig kontakt med min far, og er veldig nær foreldrene mine. Det har jeg alltid vært.

Jeg vet ikke hva som feiler meg, men jeg er lei av å ha det sånn. Jeg vil føle meg bra, og ha det bra innvendig.

Til forsiden