Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensom på skolen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensom på skolen

feb 13 2020 - 02:10
Hei! Jeg vet ikke hvem andre enn deg jeg kan sende melding til angående dette! Jeg er 20, snart 21, og har aldri følt meg mer alene enn det jeg gjør nå! Jeg studerer , jeg byttet linje ganske spontant før jul. Klassen min er ganske sveiset sammen, så kommer jeg som kom inn i bildet etter at alle har blitt kjent! Jeg kjenner kun 2 stk i klassen. Igår fikk vi en eksamen der man skal være 2-3 personer, og den skal være på 10 sider. Jeg er alene på den, de to vennene jeg har gikk til noen andre, noe som er helt greit! Men min aller beste venninne jeg har kjent i 5år lot meg bare stå opp i dette alene, jeg klandrer henne ikke, men hun var på en måte min eneste mulighet til å kanskje bli kjent med en annen i klassen , hvis du skjønner! Jeg tok en sjanse og kontaktet klassen og spurte om det er noen som har plass til en til, ingen svarte. Så her sitter jeg og føler meg mer alene enn noen gang før, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Føler meg nesten som klassens outcast. ingen vil bli kjent med. Har prøvd å strekke ut hånden for å bli kjent med de, men det har 0 effekt. Tørr ikke å kontakte lærerene angående dette da jeg ikke vil bli presset på andre klassekamerater, hadde de hatt lyst til å bli kjent med meg så hadde de vel gjort det! Så jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, føler egentlig ikke for å studere pga dette , det går så utrolig inn på meg. Og følelsen av at bestevenninnen min bare godtar at jeg føler meg som det jeg gjør ????
Avatar

Re: Ensom på skolen

feb 13 2020 - 11:02
Forstår deg godt på at du føler deg ensom. Det er vanskelig men ikke umulig å komme i kontakt med en klasse som er så sammen sveiset. Kan gjerne snakke med venninnen din, vet det kan føles ekkelt men det kan fungere. Læreren din er der for deg og de vil prøve å gjøre det beste. Læreren kan gjerne lage gruppene slik at du ikke havner i den situasjonen igjen. Kan også snakke med helsesøster eller rådgiver som kan videreføre infoen til læreren din. Masse lykke til og ønsker deg alt godt.
Avatar

Re: Ensom på skolen

feb 13 2020 - 14:26
Uff, jeg føler med deg.Det syns jeg er dårlig gjort av de du allerede kjenner der, å ikke åpne for å ta deg inn i en av deres grupper! Og dårlig av resten av klassen også, å ikke vise noe forståelse for hvor utrolig kjipt det må være for deg som blir stående utenfor på den måten... Ellers syns jeg october kom med gode råd til hvordan takle situasjonen best mulig, så jeg håper bare du klarer å samle motet og møte den støtten du fortjener.
Avatar

Re: Ensom på skolen

feb 15 2020 - 10:23
Dette var kjipt å høre, ingen ønsker å bli stående utenfor. Jeg håper du finner en løsning på dette, kjenner meg litt igjen fra skolen selv og det som fungerte for meg var å tenke at det var noe jeg gjør for meg selv. Etter skolen i dag har jeg ikke kontakt med noen av de jeg gikk sammen med på videregående. Men har vært fremgangsrik i faget mitt og fått til alt jeg vil.

Jeg vil eventuelt anbefale å prate med din vennine eller læreren rundt dette. Men ikke gi opp troen på deg selv :)

Trenger du noen å prate med så bare å sende meg melding :)
Avatar

Hei

feb 18 2020 - 10:41
Så leit at du opplever sånn. Jeg opplevde en lignende situasjon på ungdomsskolen der jeg ble holdt utenfor, og ingen skal føle seg utenfor. Alle trenger noen å være med. Jeg syns du burde snakke med læreren og venninnen din og finne en løsning. Læreren er der for deg, og skal hjelpe deg slik at du får det bra på skolen.

Lykke til:)
Avatar

Re: Ensom på skole

feb 20 2020 - 13:16
Dårlig stil av læreren å ikke fange dette opp.
Samarbeid i grupper og mellom elever generelt er viktig å mestre i forhold til både etter endt studie men også livet generelt.

Som ny elev bør du bli møtt med inkludering , ikke ekskludering. Ta dette opp med skolen og de du kjenner hvis problemet vedvarer.
Avatar

Hei

feb 20 2020 - 14:02
Dette er ansvaret til lærerne at alle elevene skal føle seg inkludert.jeg blir så sint på slike lærere og skolen som ikke gjør noe.skjønner dette med vennina di at du føler det slik og dette bør du ta opp med henne hvordan du føler deg.jeg blir så lei meg når jeg hører dette og sint for ingen skal ha det slik.jeg ble mobbet i åresvis og det var helt forferdelig og fortsatt henger det med videre i livet mitt hvordan jeg hadde det.så jeg ønsker virkelig det beste for deg at du prater om dette med venninna di og lærerne.ikke hold det inne i deg selv for følelsen av å være usynlig er fæl.jeg krysser fingre for deg og håper du tar kontakt med lærere for slik skal du ikke ha det som du opplever.jeg krysser fingre for deg.klem
Til forsiden