Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensom på min egen bursdag

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensom på min egen bursdag

mai 4 2021 - 12:25
Hei alle :)

Jeg opplever ofte ensomhet på min egen bursdag, og disse tankene er der ellers i året også. Jeg har egentlig aldri tilhørt en fast vennegjeng i livet mitt, men har bestandig kun vært sammen med tilfeldige mennesker sånn innimellom. Det gjør det ekstra krevende når det kommer til høytider som påske, 17.mai, bursdag og jul, men også når det er sommer eller om jeg vil finne på noe sosialt ellers i året.

Jeg vil si at jeg har svært mange bekjente, og at disse tilhører alle slags mulige miljøer. Dessuten bor mine bekjente spredt over hele Norge. Problemet er vel at nesten ingen har tid og lyst til å finne på noe, samt at folk er dårlig på å svare på mine invitasjoner. I stedet ser jeg at de samme folka er sammen med andre mennesker, men de har sjeldent tid til å invitere meg med på sosiale treff. Derfor føler jeg meg ekstra ensom og utelatt, fordi at folk velger å overse meg.

På 18-årsdagen min hadde jeg sett fram til å feire sammen med andre mennesker. Jeg hadde avtalt å være sammen med noen, men da jeg dukka opp til møtestedet til avtalt tid, viste det seg at disse folka ikke hadde tid likevel. Det endte opp med at jeg dro hjem til hybelen min for å drikke alene, og etterpå dro jeg på byen alene. Det var ingen jeg kunne snakke med ute på byen, og jeg var veldig ensom og trist. Jeg hadde selvfølgelig spurt mange bekjente om de ville finne på noe denne dagen, men enten så fikk jeg ingen svar eller så hadde de ikke tid.

På 21-årsdagen min spurte jeg folk om de hadde lyst til å finne på noe sammen med meg i løpet av helga. Ingen hadde tid eller så fikk jeg ingen svar. Derfor valgte jeg å dra på en liten ukestur til London helt alene. Jeg hadde heldigvis en veldig fin tur, og jeg hadde det hyggelig helt på egenhånd. Likevel hadde jeg ingen å feire bursdag sammen med dette året heller.

På 22-årsdagen min dro jeg på en konsert helt alene. Musikken var gjennomgående bra, men ingen av de andre som var på konserten hilste på meg eller ville snakke med meg. Jeg følte meg svært ensom denne dagen, og da jeg kom hjem på kvelden satt jeg for meg selv med tårer og tunge tanker. I forkant av konserten hadde jeg spurt flere bekjente om de ville dra dit sammen med meg, men det var ingen respons å få tilbake.

Det finnes veldig mange lignende tilfeller fra ellers i livet mitt også. Alt fra ensomme julefeiringer, vært alene i påska og at jeg har gått rundt alene på 17.mai. Dessverre har jeg ingen familie i livet mitt, da pappa døde for noen år siden og jeg har en syk mamma som ikke klarer å følge opp seg selv og andre mennesker. Jeg har aldri hatt en kjæreste før, noe som skyldes at jeg har brukt all tid på familie, skole og politiske partier. Jeg har heller ikke vært særlig mye i arbeidslivet, og dessverre finnes det ingen muligheter for det i framtida.

Jeg vil si at jeg er flink til å finne på aktiviteter på egenhånd, og jeg kan også ha det hyggelig når jeg er alene. Dessverre er det trist når jeg må være ufrivillig alene. Jeg har svært mange interesser, alt fra musikk, fotografering, skriving, brettspill, reise til nye steder, svømming og samfunnsfaglige emner, men jeg finner sjeldent noen å være sammen med.

Er det flere som har opplevd lignende situasjoner som det jeg har gjort, eller som føler på noe av det samme? Hva pleier dere å gjøre når dere kjenner på ensomhet og utfrysing?

Håper alle får en fin tirsdag videre :)

- Mann på 25 år.
Til forsiden