Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensom og sliter med å slippe folk innpå meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensom og sliter med å slippe folk innpå meg

okt 12 2016 - 13:19
Tenkte jeg skulle prøve å skrive litt her, håper på å finne noen å snakke med som kanskje føler det samme. :)

Jeg har iløpet av mitt 28 år lange liv rukket å oppleve ekstrem mobbing, voldtekt og voldsmisbruk i eget hjem. Jeg har gått i behandling for disse problemene, og oppleves av andre som en åpen, blid og positiv person. Jeg har ikke noe problemer med å få nye venner, ei heller kjærester.

Men jeg er allikevel SÅ ensom. Jeg har konstant en følelse av at jeg ikke er bra nok. At vennene mine og typen min egentlig ikke er så interessert. At andre mennesker er så mye bedre enn meg. Jeg prøver å åpne meg og være åpen om tingene jeg har opplevd. Men det føles som om jeg kun gjør det på et overflatisk nivå. Jeg forteller dem alt, men "veggen" i meg er fortsatt oppe, og jeg tviler alltid på om jeg er bra nok, morsom nok, smart nok, pen nok og alt det der. Og jeg tør ikke spør for mye om hva de egentlig føler, for jeg er så redd for å bli avvist.

Logisk sett VET jeg nok at jeg er bra nok, og at vennene mine liker meg. At det er andre grunner til at de ikke har tid til å henge med meg etc. Men jeg klarer allikevel ikke å "shake" følelsen av at jeg er uønsket. Og følelsen/inntrykket av at alle andre har et så stort nettverk og så mange venner som snakker med de og vil henge med de hele tiden.

Jeg føler meg så skjør, og uten "ekte" og dype venneforhold.

Hva skal jeg gjøre? Noen andre som har det sånn?
Avatar

Re: Ensom og sliter med å slippe folk innpå meg

okt 12 2016 - 16:11
Heja

Du er ikke alene om å ha det sånn. Jeg har i hvert fall samme tendens. Jeg tror det er viktig å tenke over hva man synes er gode egenskaper hos et menneske, og så vurdere seg selv og andre ut fra det. Og sammenligne vurderingene du gjør av deg selv med vurderingene du gjør av andre - som regel er man mye mer streng mot seg selv.

Det kan høres følelsesløst ut med slike vurderinger. Jeg tror ikke det er noe som heter betingelsesløs kjærlighet, jeg tenker snarere at vi elsker og er glad i andre nettopp satt opp mot betingelser som f eks at de liker det samme som oss, at de er flinke til å ta vare på dem de har rundt seg, at man har felles erfaringer, osv. Altså tenker jeg at kjærlighet er et resultat av bevisste og ubevisste vurderinger vi gjør av andre (ved siden av evt fysiologisk tiltrekning). Det samme gjelder kjærligheten vi har til oss selv.

I løpet av livet vil man alltid i noen grad være i bevegelse med hensyn til hvem man er, hva man interesserer seg for og hvem man vil tilbringe tiden med. Jeg tror at for de fleste vil dette innebære at man har større eller mindre utbytting i omgangskretsen over tid. Og jeg tenker at du, som jeg og så mange andre, lider av at du ikke har akkurat den omgangskretsen som du trenger. I tillegg har du, jeg og så mange andre på siden her problemer med å være fornøyd med den du, jeg og vi er. Slikt sitter ofte i fra barndommen. Det kan ta lang tid å snu det helt, men begynner man å jobbe med det så begynner det å snu med én gang. Det er i hvert fall min erfaring. Hvor flink er du til å granske og korrigere tanker du har som er kritiske til deg selv?

Edit: For å oppsummere: Problemet ditt kan være din evne til å elske deg selv, og/eller det kan være at du ikke har den helt rette omgangskretsen. Jeg gjetter at det er mest det første (fordi det er så vanlig).
Avatar

Re: Ensom og sliter med å slippe folk innpå meg

mai 6 2017 - 11:41
Hei!

Jeg har det sånn. Jeg har opplevd akkurat det samme.

Jeg tror jeg er helt lik som deg, føler meg aldri bra nok. Logisk sett vet jeg at jeg er det, som du skriver, men det hjelper liksom ikke.

Alle vennene mine oppfatter meg som glad positiv og utadvendt(tror jeg), men egentlig er jeg bare utrolig ensom. Føler meg alene selv når jeg er med andre.

Jeg greier ikke slippe noen ordentlig inn på meg, og jeg holder alle på avstand. Det er som du sier, en vegg, og hver gang noen prøver å komme seg forbi glefser jeg litt på dem.

Jeg leter etter noen å snakke med, som er som meg
Avatar

Re: Ensom og sliter med å slippe folk innpå meg

aug 11 2017 - 18:10
Som jeg skulle skrevet det der selv. Vi er ikke alene.
Til forsiden