Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensom men aldri alene

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensom men aldri alene

juli 1 2017 - 22:56
Jeg vet ikke helt hvorfor jeg skriver dette, men føler ikke dette er noe som ville ha blitt tatt imot på en god måte om jeg skulle ha snakket de rundt meg.
Jeg kommer fra en stor familie, og har flere 'venner'. Selv føler jeg at jeg aldri er alene, men det et liksom en tyngende følelse jeg går rundt med heletiden. Jeg tror at denne følelsen er ensomhet. Selv om jeg har mange rundt meg så føler jeg meg ikke forstått og ikke verdsatt.
Det finnes faktisk ingen jeg kan snakke med om hva jeg føler. Familien min ser på følelser som svakhet.
For tre år siden ble jeg dumpet, og selv om jeg ikke vil ha han tilbake så sitter jeg fremdeles her med en følelse av å være uønsket. Føler meg stadig trist, har gått opp 20kg de siste to årene.
Vet ikke hvorfor, men det følges godt å få skrevet dette ned.
Avatar

Re: Ensom men aldri alene

juli 1 2017 - 23:09
Hei...
Det er helt lov å føle seg ensom selv om man har mennesker rundt seg. Det kan jo være utfordrende å kommunisere om ting likevel. Det du skriver om at følelser blir sett på som svakhet gjør det veldig forståelig at det ikke er lett å snakke om. Men det er viktig å gjøre det noen ganger, med noen. Det skaper tilknytningsfølelse, og kan hjelpe på ensomhetsfølelsen.

Det høres vondt ut å ha det sånn som du beskriver. Bra at det føles litt godt å skrive noe om det. Kanskje dette er en fin begynnelse?
Avatar

ensomhet men ikke alene....

juli 3 2017 - 21:54
ja, det er jo også en variant. Forstår det der med at man ikke føler seg verdsatt og forstått, ja. Da føler man seg ensom selv om man har mange rundt seg. Det har jeg opplevd selv også, særlig i familien min, faktisk, men andre steder også.

Så: ensomhet er ikke det å være alene, det er lengselen etter beslekta sjeler.....
Avatar

Å være ensom i selskap...

juli 4 2017 - 00:02
Ja, den kjenner jeg meg igjen i. Har flyttet mye i livet mitt og har erfart at vennskap kan komme og gå. Etterhvert som jeg ble eldre har jeg oppdaget at jeg trives bedre blant "the outcasts" enn i andre miljøer. Men selv der har jeg vansker med å føle meg helt og holdent hjemme. Idag er det vel mest noen perifiere venner jeg har. Men det kommer med alderen tenker jeg. Men allikevel så lar jeg gjerne folk bli godt kjent om jeg føler vi har en grei kontakt.
Avatar

Ensom men aldri av leine

juli 4 2017 - 22:24

Avatar

Ensom men aldri alene

juli 4 2017 - 22:41
Hei på deg
Føles vondt at du har der sånn det er kjipt.
Jeg er en på 32 som har selv verdt vært i en liknende situasjon selv.
Men du burde værtfall fått mer forståelse synes jeg da :)
Jeg kan tror jeg kanskje kan forstå jeg,
Men hvis du vil prate mer om det så send meg en melding da vett :)
Hilsen libeni
Avatar

hva er egentlig ensomhet... ??

juli 9 2017 - 19:55
Jeg tenker vel også at ensomhet er den følelsen man har når man ikke helt har fått vist fram alt det som bor i en, at ingen kjenner deg slik du egentlig er, fordi du ikke tør å vise det fram , kanskje. Det kan være vanskelig å snakke om såra følelser, det er lettere å lukke igjen og ikke si noe, men da kan heller ingen vite hva man strever med......
Til forsiden