Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensom hele livet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensom hele livet

mars 13 2020 - 20:32
Nå kjenner jeg at jeg er lei av å være ensom, jeg har vært det hele livet. Aldri hatt venner jeg har hatt mulighet til å åpne meg til og kjæreste har jeg heller aldri hatt. Eneste jeg har hatt er ei jente jeg var kjempeglad i men mista for noen år siden.

Kjenner det er ekstra ille nå i koronatiden da de jeg bor med på kollektivet har flyttet hjem igjen fordi universitetet stengte.

Har alltid hatt sosial angst, føler meg aldri bra nok for noen. Er så dårlig til å være sosial at jeg er redd ingen og spesielt ikke damer noen gang kommer til å like meg. Er 24 år gammel og nå synes jeg det har gått for langt så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Er så redd for å være alene resten av livet. Alt jeg noen gang har ønsket meg er trygge omgivelser og ei partner da jeg vokste opp med streng og sur far og alkoholisert mor. Mora mi gikk bort for noen år siden, noe som knuste meg helt.

Nå har jeg ingen, men jeg trenger noen sårt.
Avatar

Justsmile

mars 15 2020 - 01:11
Så modig og med selvinnsikt du er!Du har mulige traumer fra dine opplevelser og tap av mor..som gir deg dårlig selvfølelse og stenger deg ute av det sosiale liv.Men husk at angsten du opplever er knyttet mulig til angsten du føler etter krisen å miste mor og etter blitt redd å knytte deg til noen fordi det kan være skremmende å miste kontakten etterpå?Prøv å lev her og nå..ikke la fortiden dra deg i det mørket igjen..,Gå ut og tren og Finn aktiviteter som gjør at du lan treffe folk.Noe idrett?Du blir ikke alene..men du blir ikke med venner hvis du sitter for deg selv..Kom ut av skallen..gå på biblioteket,sitt derbog les,sånt trener du deg litt å komme it av skallen..Etter kan du begynne med andre sosiale aktiviteter..trene,bli medlem i en forening,gå turer med Rødekors ..,Frivillig sentral,idrett?
Avatar

Re: Ensom hele livet

mars 15 2020 - 02:04
Det er håp, Stian. Det er flere grep du kan ta for å bedre tilværelsen og redusere angsten. Anbefaler å ta en prat med lege om hvordan du har det, så du kan få henvisning til terapi. Det kan være litt trøblete å få tak i terapeut noen steder i landet mtp. ventetid og søknadsprosess, men det er ofte lettere å få tilbud om gruppeterapi som kan være et godt alternativ. Sjekk ut noe som heter Angstringen f.eks. Der trengs det ikke henvisning for å delta, men det kan være lurt å ta en prat med lege om det likevel. Angst er tross alt et helseproblem, så det kan være greit å drøfte behandlingsalternativer med en profesjonell.

Skjønner godt at du føler deg alene i disse tider, så det er du iallfall ikke alene om. Dette blir dessverre litt ekstra krevende for oss som sliter med psyken og ensomhet fra før av, men vi er her med deg! Forhåpentligvis tar det ikke så altfor lang tid før situasjonen bedrer seg, så det blir enklere å fylle tilværelsen med konstruktive tiltak! Selv hadde jeg sett frem til å delta på aktivitetshus i min bydel for å redusere min egen ensomhet. Et hett tips hvis du tilfeldigvis bor i Oslo btw.
Til forsiden