Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstremt høy IQ scoret som psykopat på alle tester, sammenheng?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstremt høy IQ scoret som psykopat på alle tester, sammenheng?

juli 12 2019 - 23:19
Jeg har alltid følt at jeg har «visst» at jeg ikke har noen empatisvekkede personlighetstrekk, ettersom jeg føler sterk empati og kjærlighet. Har derfor aldri tatt en test for det før nå. Tok testen for gøy og det stod at jeg er sosiopat og psykopat. Jeg ønsket da å ta flere tester og endte opp med å ta syv ulike tester som sa det samme.

Det jeg tenker, er at spørsmålene var basert på livssyn og adferd og IKKE emosjonelle reaksjoner og responser, noe som var overraskende, og jeg lurer på om det derfor kan stemme. Jeg tror kanskje det ble et slikt utslag pga mitt objektive syn, da jeg har en IQ på 186 så jeg tenker på en litt annerledes måte, men det behøver vel ikke bety at jeg er psykopat?

Tror du det er noe som kan skje hos folk med veldig høy IQ at de svarer annerledes på tester ang verdier, moral og livssyn? Og at det likevel ikke utelukker empati, kjærlighet, nærhet og andre emosjonelle responser, selv om man har et annerledes OBJEKTIVT syn som ikke henger sammen med følelsene som man faktisk er i full stand til å føle?

Noen tanker?
Avatar

Re: Ekstremt høy IQ scoret som psykopat på alle tester, sammenheng?

juli 13 2019 - 00:06
Du sier ikke hvilke tester det er. Hvor seriøse er dem? Det er veldig mye useriøst på nettet.

Det er vel også slik at å være psykopat ikke nødvendigvis er den stereotypiske psykopaten fra media og filmer.

En lege eller psykolog vil finne ut om EF er psykopat temmelig kjapt tenker jeg.

Har du iq på 186? Det er hinsides høyt.
Avatar

Slippingbeauty

juli 16 2019 - 01:50
IQ har ingenting å si. Det det hele koker sammen til er! Er du ærlig. Søker du sannheten. Hvordan oppfører du deg mot andre? Vet du at du har en sjel som lever evig?
Avatar

Personlighetstester

juli 25 2019 - 14:58
Hvilke personlighetstester var det du tok? Jeg var på en forelesning på universitetet for noen år siden der temaet var personlighet og atferd i arbeidslivet, og jeg minnes at foreleseren sa at slike gratis personlighetstester på internett så å si alle er ubrukelige (unntaket er 5 personality testen). Det er enkelt å «jukse» på slike tester - altså at man vet hvilke responser som gir den og den personligheten, etc. Jeg vil anta at en person med en høy IQ er bedre i stand til å jukse på slike tester.

Ekte personlighetstester er innebygd med «buffere», dvs. at det er umulig å jukse på slike tester. Man får en relativ kort tid på å svare på spørreundersøkelsene, og dersom man prøver å jukse til sen en personlighet, oppdager programmet mønsteret ditt. Dette er grunnen til at det er umulig for kriminelle å jukse på personlighetstester med henblikk på rettssaker og sånn.

Det finnes en viss sammenheng mellom høy IQ og psykopati, men man må huske at psykopater utgjør kun én prosent av befolkningen.

Det er som du selv skriver: du er et sterkt empatisk menneske, og testene målte ikke done emosjonelle responser. Disse personlighetstestene vil jeg dermed hevde er ubrukelige. Ingenting å bekymre seg over.
Avatar

Re: Ekstremt høy IQ scoret som psykopat på alle tester, sammenheng?

juli 31 2019 - 20:31
Jeg har nylig fått påvist 18,6 i IQ. Vil argumentere for at vi er nesten like smarte, siden det kun er en fluelort som skiller oss i testresultatet.
Til forsiden