Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Eksistensiell ensomhet.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Eksistensiell ensomhet.

aug 11 2019 - 12:19
Er det noen fler som føler seg ensomme selv med mange mennesker rundt seg?
Jeg føler meg ofte enda mer ensom da. Vet ikke helt hvorfor. Syntes ofte det blir overfladisk og meningsløst og utmattende.
Kanskje fordi jeg er introvert. Kunne tenke meg å bli kjent med noen andre som er i samme situasjon.

Avatar

Re: Eksistensiell ensomhet.

aug 11 2019 - 17:06
Ja, jeg føler det av og til. Jeg pleide å være en person som overtenkte ganske mye. Da syntes jeg ofte at samtaler ble overfladiske og meningsløse. Selv om jeg ikke overtenker så mye lenger, så føler jeg ting blir meningsløst av og til.

Folk er forskjellig, så det er vanskelig å si hvorfor det er slik. For min del, så tror jeg overtenking er en del av forklaringen. Prøv å si "God morgen" høyt til deg selv 100 ganger. Ordet blir på et tidspunkt meningsløst. Jeg tror samme konseptet går igjen når man tenker "hvorfor man gjør ting" mange nok ganger.

En annen ting er at jeg føler at jeg egentlig ikke "passer inn" noen steder. Jeg klarer til en viss grad å tilpasse meg ulike typer folk og sosiale settinger. Men på grunn av at bakgrunnen min er så annerledes enn de jeg er med, så føler jeg også på denne "eksistensielle ensomheten".

Jeg har tenkt mye på dette, legg meg gjerne til om du har lyst å diskutere :)
Avatar

Re: Eksistensiell ensomhet.

aug 11 2019 - 20:49
Tror dette er ganske typisk for introverte ja, de fungerer nok ofte bedre i mindre grupper med folk man kjenner og er komfortabel med eller en-mot-en. Blir også sliten i større grupper og ønsker som regel bare da at jeg var hjemme, unntaket blir vel fotballkamp eller en knallgod konsert :)
Avatar

.

aug 11 2019 - 22:17
Føler det samme. Selv om i gruppe med felles interesser/hobby føler jeg meg ensom og usynlig. Norsk er ikke mitt morsmål så sliter extra i større grupper. Hjernen koker :))
Avatar

Re: Eksistensiell ensomhet.

aug 12 2019 - 05:45
Kjenner meg veldig igjen i dette. Selv om jeg er i jobb og er veldig sosial av meg så kjenner jeg på endomhet veldig ofte, men mest når jeg er hjemme, men også med venner og familie.. jeg vet ikke hvorfor. Mulig jeg ikke tror de liker meg, att jeg ikke er bra nok eller att jeg banker meg selv med overtenkning. Prøver å tenke minst mulug på framtid og fortid. Svaret ligger vel i det å klare å leve i nuet.. men det er vanskelig! Jeg vil f.eks dra i skogen å plukke blåbær men gjlr det ikke, fordi jeg vil ikke dra alene.. å da overtenker jeg og tror/tenker att jeg ikke har mange venner, har jo ikke det heller. Kun bekjente.. så da føler jeg på ensomhet.. jeg er veldig sensitiv å kan begynne å gråte av sånne små ting. Men mulig jeg er deprimert også.. men kun når jeg er alene.. jeg har hatt mye problemer i fortida og har en exkjæreste som ikke var snill som jeg flyttet fra i mai. Mulig det henger sammen med deprisjonen..

N0r det er sagt så tror jeg alle kjenner på ensomhet innimellom.

Take care! Å lag deg en fin dag, du er din herre å positiv tenkning og positiv musikk funker for meg innimellom..
Avatar

Samme her

aug 12 2019 - 12:17
Jeg tenker ofte at jeg har en eksistensiell depresjon. Har et problem med selve livet som menneske. Pleide å tro at jeg var veldig introvert. Nå er jeg ikke sikker lenger. Mange oppfatter meg som sosial. Jeg opplever et stort behov for fellesskap, men føler meg likevel veldig alene når jeg er sosial. Og jeg føler meg alene når jeg er alene... Selv med terapauter kan jeg føle meg alene. Tror det har å gjøre med at man føler at man sliter med ting ikke andre forstår
Avatar

Overtenking ...

aug 13 2019 - 16:02
Mange bra innlegg her.

Ja, det er kanskje sånn at folk som har en tendens til å (over)tenke mye føler seg mer ensomme. Folk som overtenker blir mer selvkritiske og da er det mer slitsomt å være sammen med andre. Jeg vet ikke om det å være sensitiv og selvkritisk er medfødt eller et resultat av oppvekstmiljø. Kanskje en blanding. Er nok ekstra belastende hvis man er født sensitiv og vokst opp blant "lavsensitive"som ikke bryr seg, skjønner eller tar hensyn.
Skulle vært en pille mot overtenking og sensitivitet. er ikke lett å forandre seg og "tåle mer". På den andre siden er man kanskje litt heldig hvis man trives med å være mye alene. Som en venn av meg sa; Du er heldig som liker å være alene, jeg kjeder meg med en gang. Slitsomt det og:)
Avatar

Introvert og utadvendt.

aug 13 2019 - 16:04
Ps: Redsinder: Vet ikke om det stemmer, men har hørt at man kan være utadvendt selv om man er introvert.
Til forsiden