Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Drammensområdet?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Drammensområdet?

sep 30 2011 - 00:42
Jeg er ei dame/kvinne/jente (hehe) i begynnelsen av 30 åra som sliter med sterk angst og depresjon og er mye alene og ensom. Holder til i drammensområdet. Jeg trekker meg unna andre mennesker fordi jeg er redd og vet ikke hva jeg skal si og føler jeg dummer meg ut overalt. Sliter med mye tankekaos og forvirring og er veldig nervøs hele tiden og jeg føler meg aldri trygg noensteder. Jeg har mye sosial angst og jeg har problemer med å ta kontakt og å holde på venner fordi jeg er en kjedelig person og vanskelig med "smalltalk" og angsten dreper meg helt og da blir jeg stille. Når jeg blir stille så trekker jeg meg unna og da tror vell folk at jeg ikke vil ha kontakt med de siden jeg blir stille og trekker meg unna og da forsvinner folk lett. Men det er ikke meninga fordi jeg ønsker størst av alt i livet gode venner og vennskap er gull verdt. Jeg er veldig engstelig og føler jeg ikke er bra nok eller fortjener venner . Mine interresser er hunden min og dyr generelt og jeg har flere dyr her og det er mye enklere med dyr enn mennesker. De er glade i en akkurat som man er og svikter aldri og da slipper jeg å bekymre meg om jeg ser rar ut eller oppfører meg klossete. Jeg synes dyr er mye enklere enn mennesker men samtidig så savner jeg å ha mennesker rundt meg og ikke bare dyr selv om det er koselig med dyr. Det er ikke lett å få seg venner når det jeg sliter mest med i livet nettopp er å få meg venner?
Avatar

Re: Drammensområdet?

sep 30 2011 - 04:07
Du nevner jo en del til her men kommer til en sak på slutten. At det du sliter mest med er å ikke få venner. For meg virker det litt bakvendt kanskje fordi det er mer et resultat av tilstanden at du heller trekker deg bort fra det sosiale siden du ikke er trygg nok.

Problemet vil jo da være trygghet og forutsigbarhet. Denne følelsen du har i nærheten av dyr er det også mulig å ha blandt mennesker. Om jeg skal gjette så vil jeg vel se i retning av at du har noen dårlige erfaringer bak deg som gjør at mennesker ikke føles helt riktig og du får heller ikke den tålmodigheten vist av andre som du trenger for å kunne komme ut av skallet slik at du aldri får helt vist hvem du er. Du vil da ikke stole på deg selv i en slik situasjon og det kjennes ut som at du ikke er god nok. Noe som ikke stemmer. Greia er vel bare at du ikke helt vet hva du skal gjøre. Det er veldig mange som har det slik og trolig så går du forbi dem på gaten også uten å legge merke til det. Altså ikke noe å være redd for at det ikke kan gjøres noe med.

Et viktig spørsmål er jo om du får noe hjelp til dette?
Det krever veldig mye å klare det på egenhånd så det vil jo være hensiktsmessig med litt drahjelp så en får på plass noen strategier. Kan også være heldig å finne noen i nærheten som kan se deg og hjelpe deg i gang men det kan være mer flyktig og kan også gjøre ting verre. En er ofte ganske sårbar når angsten har godt tak i en.

Det vil også være lønnsomt å kartlegge problematikken og finne ut av årsaker som ligger til grunn for hvordan du har det i dag. Det vil hjelpe deg i gang med den veien du må gå for å komme dit du vil være. Venner er veldig lett å få når en er på plass i seg selv men folk blir litt nervøse når en trekker seg inn i seg selv.

Tror nok du kan finne ut av dette og få et liv som er både bra og oppløftende på mange måter. Tar litt tid å komme i gang som regel men det er absolutt verdt det.
Avatar

Re: Drammensområdet?

okt 2 2011 - 12:08
Hei!

Jeg er en mann (kaller meg mann)på 38 med fast bosted Drammen,hadde vært hyggelig å fått kontakt
Avatar

Re: Drammensområdet?

nov 13 2011 - 18:26
Hei:)Jeg er en jente som bor i drammen.føler meg så igjen i det du skriver.Jeg sliter veldig med angst.og er mye nervøs hele tiden.har ikke jobbet på ti år snart,og trekker meg veldig unna andre mennesker.orker ikke å ta tlf eller treffe noen.bare familien omtrent jeg har kontakt med.Jeg er også kjempe glad i dyr.de er så enkle å ha med å gjøre og svikter aldri:)Livet uten dyr hadde vært et trist liv.Hadde vært koselig om du vil ha kontakt.Føler meg så alene med problemene mine siden alle virker så vellykede og sosial.Klem fra meg:)
Avatar

Re: Drammensområdet?

mai 7 2012 - 19:34
Skriver jeg riktig nå?

Har lagt deg til som venn jente----.

Og godtatt dere andre :)
Avatar

Re: Drammensområdet?

mai 7 2012 - 19:37
Jeg er ikke så kjent her og så ikke at man skal skrive svar øverst. Forvirra jeg derfor jeg skrev to steder fordi skjønte ikke helt. Trodde den var låst i å skrive i siden fant ikke noen svar knapp der nede. Også var den øverst. Surra meg.
Til forsiden