Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Desperat etter nye venninner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Desperat etter nye venninner

jan 10 2010 - 13:30
Jeg er normal, oppegående og har tidligere aldri hatt problemer med at jeg ikke har hatt venner. Men slik som livet mitt har utviklet seg, så befinner jeg meg nå i en situasjon der jeg under den lykkelige overflaten er helt desperat etter å få meg venninner. Jeg har kommet til det stadiet at dette har blitt så flaut å innrømme, at jeg ikke engang vil snakke med samboeren min med det.

Jeg innbiller meg at mine bekjente har inntrykk av meg som totalt normal, kanskje litt vel aktiv med sport og hobby på fritiden for en 30-ish-åring å være. Men jeg er jo normal, jeg er ikke syk på noen måter, og jeg holder på litt av hvert. Livet smiler til meg, sånn grovt sett.

Men jeg har ikke en venninne eller tre som ringer for å høre om jeg kommer over for å se på en film, en jeg kan ringe bare for å si at jeg kjeder meg, en jeg kan diskutere yndlings-tv-serien med på chat mens vi ser på, en jeg kan spørre til råds om hvilket smykke jeg burde hatt til den nye kjolen, en hverdagsvenninne som vet når jeg har bursdag og som kommer ubedt på dagen fordi det er det venninner gjør.

Det kjennes så fryktelig sårt! Og så kjennes det ut som et luksusproblem, for jeg har gode venninner som jeg kan reise bort med eller på helgebesøk til. Men jeg trenger flere venninner inn i hverdagen min, venninner som vet hva som foregår i livet mitt til daglig og som jeg kan bety noe for i deres liv.

Jeg vet det er mange som har det på samme måten, det er vel en litt trist trend i dagens samfunn - men hvor i alle dager finner jeg dere!?
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

jan 10 2010 - 14:38
Heisann, jeg har det sånn som deg også. Alt ser bra ut på overflaten, men inne i fire vegger så er det ikke så bra. Jeg er en alenemor på 33 år som bor i Oslo savner også flere gode venninner/venner som jeg kan kommer i kontakt med der vi kan finner på noe sammen. Bor du også i Oslo?
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

jan 10 2010 - 23:46
det første du må gjøre er å vise folk på at du har ikke venner at du er ensom. det er flaut men man må starte et sted. er du flau og sjuler problemet så blir det ikke bedre. jeg har ikke venner som jeg kan være med på fritiden etter skolen har få venner på skolen på grunn av at de ikke er som meg. men det er flaut å skille seg ut det er sån det er man må bare kunne takle det. det å være ensom og ikke ha mangen venner har blitt et tabu at man kan ikke snakke om det. det er forsatt et tabu. ensomhet har blitt en tabu i dag. folk ser rart på deg vis du har ikke det de har eller det aller de fleste har. sett mål for hva du vil jobbe med hvordan du vil løse problemene dine å klage og ikkr søke hjelp kommer du ingen vei.
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

jan 13 2010 - 20:57
Takk for svar :) Og beklager sent svar tilbake, trodde man fikk melding på e-post... ;)

vilværemegselv: Bor like utenfor, men jobber i byen, så vi kan veldig gjerne snakkes :) Kan du ikke lage en konto på feks kvinneguiden.no eller aktivitetsvenner.no, så snakkes vi der (siden man ikke kan legge ut noe kontaktinfo her)?

iceboy55: Takk for råd :) Jeg vet at det meste løser seg når jeg bare tar skrittet og søker hjelp hos noen - men akkurat nå trenger jeg først å finne denne ene som jeg tør ta dette første skrittet med!
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

jan 17 2010 - 17:47
Hei! Jeg er nesten dobbelt som deg, men føler det på akkurat samme måte. Har også en lang rekke bekjente (mer enn venner), men mangler en fortrolig venninne. Jeg er gift med en mann som er i full jobb, har ingen barn, mens jeg er uføretrygdet pga av angst og går hjemme hele dagen. Det er til å bli sprø av! Riktignok holder jeg på med litt av hvert (skriver blant annet), men ensomheten er i ferd med å ta knekken på meg. Lengter sånn etter nærhet og fortrolighet. Jeg er livlig, omsorgsfull og full av energi og oppfinnsomhet, men er i ferd med å tørke ut.
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

jan 21 2010 - 17:00
Ser det er mange som skriver om dette med ensomhet,Jeg har selv fått føle det på kroppen.Jeg er en dame på 50 som har flyttet til Oslo og har prøvd et år nå å komme i kontakt med andre kvinner via internett,men det har ikke lyktes enda.Jeg er uføretrygded og er hjemmeværende.'Jeg alene hele dagene når min samboer er på jobb og når han kommer hjem sover han middag en par timer.
Jeg kommer fra en annen kant av landet og har både barn,barnebarn,søsken foreldre og venner der.Så her i Oslo har jeg bare samboeren min og psykiateren min jeg kan prate med.Ønsker meg så sterkt ei god venninne jeg kan prate med.Kanskje dra til byen en tur på kino,kafe,konserter osv.Kanskje sitte med et håndarbeid og ikke minst ha noen å prate med om alt mulig.
Jeg føler forholdet mitt til min samboer holder på å ryke på grunn av ensomheten jeg føler.Har tenkt mye tanken på hvorfor jeg tok sjansen på å flytte.Men prøver nok engang å komme i kontakt med andre damer som er ensomme i Oslo og søker etter venninner og ikke minst få noen å prate med.
Jeg bruker å være inne på aktivitetsvenner.no og kaller meg tytta50.Kanskje noe tar kontakt med meg der?

Føler med alle som føler seg ensomme.Vet hvordan det kan føles på kroppen

Klem fra meg
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

jan 24 2010 - 23:51
Hei
Kjenner meg så utrolig godt igjen i det som sies her. Æ e sjøl en jente som savner nære venninner. Og kjenner sjøl på at det er flaut og si at men er ved de 30 0g ikke har noen nære venninner og ringe til og innvitere med ut på kafe osv. noen å kunne dele tanker og hverdags ting med som det er blitt sagt her. E veldig ensom å trenger flere bekjent skaper. Men så er det frykten for å si det høyt, redd for andres tanker og reaksjoner. E heller ikke så lett å finne ut hvor man skal begynne heller. Prøvd og finne nye venninner på nett men det var ikke lett. Har vært inne på tanken om noen av de turene mental helse har kunne være en start. Vennene æ har e desverre spredd for alle vinder siden æ flytta. Har bare kolleger som æ kjenner her nede. Å kolleger omgås man ikke mye på fritiden.
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

jan 26 2010 - 11:54
nok en jente på snart 30 uten særlig til venninner. har to barn og en god samboer, men savner også en hverdagsvenninne og ett par man kan reise på hytteturer osv. Er så utrolig lei av å gjøre alt alene eller med morra mi
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

jan 26 2010 - 18:00
Desverre må æ si at æ kjenner altfor gått igjen det å bare være alene. Eller det å bruke tid sammen med morra si. Føler meg ganske patetisk på det område. Å ser at æ må begynne og søke meg ut av den her onde sirkelen. Vil jo gjerne ha noen venninner på min alder. Og mor e jo en ikke det beste bestandig. Har begynt å fostå at æ må begynne og finne en vei ut av den sirkelen æ har havna i. Spørsmålet er hvor begynner man? E kansje i gang med å innrømme også over for noen(om ikke direkte) så e det på tide å prøve seg.
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

jan 29 2010 - 21:47
hei :)

jeg er en dame på 45 år som etter at jeg ble syk av M.E har fått merke ensomheten på kroppen..Etter at jeg måtte slutte å jobbe har jeg vært alene.. Hadde venninner tidligere,men de har flyttet fra oslo. Nå er den ene dagen lik den forrige. Det er vondt,for jeg er glad i mennesker,og liker å være med på ting,gå på kino,cafe,be noen over på mat og en film... har en profil på aktivitetsvenner.no (Bulle) og håper på å treffe noen hyggelige mennesker der :)
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

mars 3 2010 - 11:38
Det er godt å se at jeg ikke er alene om problemet.. men det løses jo ikke av den grunn. Selv har jeg nettopp flyttet fra Oslo og tilbake til Vestfold (nær Tønsberg) hvor jeg er fra. Er snart 28 år og har i utgangspunktet all grunn til å skulle ha det bra... Men det er utrolig ensomt her... og ikke minst er vinteren en dvalesesong på bygda hvor man knapt ser mennesker i det hele tatt. Det er så frustrerende og gå hjemme hele dagen uten noen å snakke med. Selv flyttet jeg fra oslo fordi jeg ville komme meg bort derfra. Hadde venner der, men så dem sjelden (alle er jo så busy med sine liv). Og jeg møtte min nåværende samboer som er fra samme sted som meg. Jeg er under behandling hos psykolog (diagnose PTSS), men sliter med å komme meg tilbake til normalen, så er derfor ikke i arbeid ennå. Og det er ennå vanskeligere når man ikke har noen å prate med. Jeg kan prate med samboeren min, men det blir jo ikke det samme som en venninne.. og det hadde vært fint og faktisk prate med andre enn bare han... om alt og ingenting. Det er umulig for andre å se at jeg sliter.. for jeg ser ut og virker helt normal (er vel i grunnen det og, bare med litt ekstra bagasje).. men syntes det er vanskelig å komme i kontakt med mennesker. Er Veldig sjenert.. og mine problemer fra tidligere har gjort det ennå vanskeligere. Men kanskje det er enklere om man kommer i kontakt med likesinnede (siden dette er noe som er både litt flaut og vanskelig å snakke om til andre og spesielt de nærmeste). For ser jo at det er fler her som ønsker det samme som meg. Så om det er noen der/her som ønsker seg en venninne er jeg tilgjengelig :)
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

juni 18 2010 - 17:18
Ja, da er det sommer og ferie igjen. Og som i fjor, så kommer jeg vel til å bare være trist fordi jeg ikke har noen å gjøre ting sammen med. Hva skal man med ferie når man bare blir frustrert og deprimert av det? At det skal være så fordømrande vanskelig, å finne noen nye venninner?!?
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

juni 23 2010 - 08:24
Jeg savner også en god venninne. Mens gubben har flere gode kompiser som ofte kommer på besøk, sitter jeg her alene. Ønsker jeg hadde ei jeg kunne gå på kafe med og skravle i telefonen med. Ei å le med. Men det er så vanskelig å få kontakt med noen...
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

juli 1 2010 - 17:30
Hei Amoenus1

Har en datter på 28 år som jobber i Tønsberg(hun bor i Drammen)
Vet at hun kan tenke seg å bli kjent med noen fra Tønsberg.
Så hvis du er interessert og har en mailadr hun kan nå deg på
er det bare å skrive til meg her, så kan jeg formidle det videre til henne.
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

juli 11 2010 - 19:12
Det er i hvert fall en mager trøst å lese at det er flere som har det på samme måte. Jeg er en jente i slutten av 30-årene som lenge har prøvd å få meg nye venner. Har først og fremst prøvd på nettet. Bl.a. på Aktivitetsvenner som flere har nevnt her. Det ble stort sett med det første møtet, og så hørte jeg ikke mer, og selvtilliten sank etter hvert møte. Virket jeg så desperat at folk kanskje ble skremt? Alle hevdet å være ute etter venninner, men når jeg foreslo aktiviteter var de opptatt på ubestemt tid fremover. For å holde humøret noenlunde oppe har jeg etter den perioden viet livet mitt til trening. Fysisk aktivitet hjelper i hvert fall noe, men nå på sommeren er dagene mye lengre, så det holder ikke med en joggetur etter jobb lenger. Sommerkveldene er lengre enn som så. Og nå står tre ukers ferie for døren uten planer. Jeg som sliter meg igjennom en helg ser på ferien som et eneste langt mareritt. Føler meg til tider deprimert og mislykket, men er samtidig bestemt på å ikke gi opp. Har faktisk tenkt tanken å lage en liten ”vennegruppe” med forskjellige aktiviteter. Er det noen her som bor i Oslo/omegn som kan tenke seg å hjelpe til å starte en sånn gruppe?
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

juli 27 2010 - 21:10
Lillasky: Vet hvordan du har det - det er så trist å ikke kunne glede seg over at samboeren har gode kompiser som han kan finne på noe med. Han ble bedt med på telttur her om dagen, og alt jeg gjorde etter han dro, var å sitte hjemme og snufse og hate alle ;)

FriendSeeker: To sjeler og samme tanke! Jeg har tenkt på hvordan man kan lage "speedating" for folk som bare vil ha nye venner, en aktivitetsgruppe for oss som ikke har venner - "Ukjente gjør nye ting sammen", selvhjelpsgruppe eller -forum, hvor vi faktisk kan komme i kontakt med hverandre, og hei, med det samme jeg er i drodlinga: sms-tjeneste med "Finn nærmeste ledige nye venn for å finne på noe akkurat nå!" ;) Ett eller annet som gjør at jeg kan komme meg ut av dette hullet, for jeg VET det fins en grønn eng for oss også der ute!

Jeg er også på aktivitetsvenner - skal vi snakkes der?
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

juli 28 2010 - 22:58
RinaRina - Vi kan gjerne prates på Aktivitetsvenner :-) Men så har jeg også lyst til å være anonym i det forumet her. Det har faktisk hjulpet meg endel å kunne syte og klage litt her, og faktisk få hyggelige og støttende ord fra flere her inne. Så der kom jo identitetsproblemet... Men man er jo forsåvidt anonym på Aktivitetsvenner også. Hm... What to do... Noen gode forslag?
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

aug 3 2010 - 15:30
Se etter meg, samme brukernavn der, så snakkes vi :)
Avatar

Re: Desperat etter nye venninner

aug 7 2010 - 15:08
Hei du. Jeg er helt ny her inne og kjønner ikke opplegget ennå... så jeg vet ikke om det er her man sarer:)
Men leste ditt innlegg og kan si vi er i samme båt.
Har vært gjennom et parr tuunge år...med dødsfall i familien ovs
Og vips nesten alle mine venner forsvant! Nå har jeg det veldig vondt og trist.... Så utrolig godt å lese at jeg ikke er alene om dette!
Til forsiden