Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Datingangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Datingangst

april 10 2021 - 20:07
Singel og lei. Er 35 år og har ekstremt dating angst. Har angst for dating prosessen og menn generelt. Nesten blitt en fobi. Men har samtidig så lyst på kjæreste . Det er ikke mangel på datingtilbud på datingsider ol. men trekker meg gjerne før daten fordi jeg får panikk . Jeg prøver å jobbe med meg selv men det stopper bare opp. Tryggest hjemme i sofaen.. Henger nok sammen med min sosialangst. Føler på skam og håpløshet og blir ofte sint på meg selv.

Ønsker gjerne råd!

noen som er i samme båt?
Legg meg gjerne til .
Avatar

Undres på den skammen

april 10 2021 - 20:19
Hei,

Ble nysgjerrig (jeg er mann) på den skammen. Hva den kan bestå av, og hva som skjer i timene før kansellering. Er det ?

Avvisning ?
«Takk, det var hyggelig men....»
Si noe «galt»
Fysiske trekk du ikke tror er noe særlig
Helsehistorikk
Ingen barn....
Selve tanken på nærmere enn 50 cm (intimsonen)
Etc.

Ikke uvanlig for menn heller dette selvsagt. Og mulig du helst vil ta slikt på PM kanskje.
Avatar

Re: Datingangst

april 10 2021 - 22:36
Oi, virker som du har en blokkering her! Noen gamle handlings og tankemønstre du ikke klarer å slippe . Jeg skriver dette fordi jeg strever med det samme selv.
Ett godt utgangspunkt er å jobbe med følelsene (skam følelsen) og dine tanker når du blir sint på deg selv. Det forsterker gamle handlingsmønstre.

Men jeg strever også med å ta sats å møte de jeg har skrevet med. Det er veldig leit! Så ja vi kan gjerne skrive litt om det fram og tilbake.
Avatar

Avvisning

april 10 2021 - 22:36
Hmm det er komplekst men det handler om å ikke være bra nok. Anser meg selv som et dårlig kjæresteemne. føler meg rar og annerledes, selvom det nødvendigvis ikke er noe sannhet i det. Også får jeg en intens angst for angsten, og jeg skammer meg over å vise det. Derfor ender det med at jeg trekker meg, for inne i mitt hode vil det være en absolutt årsak til avvisning.
Avatar

Re: Datingangst

april 10 2021 - 22:42
Det høres helt riktig ut at jeg må jobbe med skammen men aner bare ikke hvordan . Jeg hadde satt stor pris på om du ville delt noen tips, erfaringer ol usikker01. For føler meg så utrolig lost for kjenner ingen som har den samme utfordringen . Legg meg gjerne til :)
Avatar

hmmmmm

april 11 2021 - 04:30
jeg kjenner
meg masse igjen
jeg har tonnevis
med angst
i slike sammenhenger
svetten bare spruter
jeg er skjelven osv
så redd for avvisning
selv om det egentlig
ikke betyr en dritt ;)
Avatar

Re: Datingangst

april 11 2021 - 10:24
Ja det er noe med det også da. For det betyr jo egentlig ikke en dritt mange ganger som du sier. Skulle ønske hjernen klarte å bare forstå det
Avatar

Avvisning

april 11 2021 - 11:13
Avvisning er jo på vegne av det man ser for seg som par, og ikke ensidig personlig. Avvisning er jo egentlig en lykkehendelse, for tenk om det ikke skjedde. Da ville både tid og skuffelser blitt større der framme i parforholdet.

(Og «ja» jeg har også blitt «avvist», men har da tenkt mer i retning «bra det skjedde nå» og ikke om 3 år. Selv om jeg var litt forelsket og synes det var kjipt.)

Avatar

Re: Datingangst

april 11 2021 - 21:58
Det var en fin måte å se det på Nidelven. Det skal jeg prøve på, å endre tankemønsteret i den retningen . Tusen takk for innspill
Avatar

Re: Datingangst

april 11 2021 - 22:12
Ingen årsak Lattekaramell :-)

Avatar

Tanker!

april 12 2021 - 19:20
Skam er å tenke at det er noe galt med deg! Hvis du tenker at det er noe galt med deg så får den indre kritikeren veldig mye makt. Jeg har klart å registrere den fysiske følelsen jeg får i kroppen når den indre kritikeren har tatt kontrollen. Når jeg registrerer denne følelsen er det ett godt utgangspunkt for å jobbe med seg selv!
Handler om egenkjærlighet, bevisstgjøre seg hva en sier til seg selv. Begynne å si gode ting til deg selv. Gjenta gjenta gjenta!
Avatar

Usikker01 - mental trening

april 12 2021 - 19:35
Enig med deg usikker. Jeg tror for mange deprimerte så er den terskelen når man starter å være reelt undrende til egne tanker sentralt som vendepunkt. Det er lett å si at man tester egne tanker, men å faktisk mene det er litt værre. Men hjernen er som de fleste muskler, de trenger trening. Starter man med slikt du gjør Usikker - så vil det hjelpe gradvis. Jeg gjorde/gjør det samme. Jeg har et «panel» jeg sender tanken til, notorisk hver gang for test. Ulike typer vurderer der innholdet før det kommer en totalvurdering. Kun på den måten får flere enn den indre kritikeren gitt innspill.
Avatar

Re: Datingangst

april 12 2021 - 22:37
Jeg blir oppriktig glad for tilbakemeldingene deres! Veldig gode innspill !
Det er helt klart at den indre kritikeren har alt for stor makt. Det jeg driver med er mobbing av meg selv i tankene og det burde vært uakseptabelt. Men samtidig så er det så iboende i meg. Veldig motiverende å høre at det er noe som har vært til hjelp for dere.
Jeg har tidligere jobbet med det samme, men skjønner jo nå at det er små steg som skal til.
Avatar

Kjenner meg igjen

april 22 2021 - 14:18
Kjenner på datingangst. Jeg tørr nesten ikke chatte på datingapper. Forstår ikke hvorfor jeg synes dette er så vanskelig.
Men det frustrerende for jeg vil jo også ha kjæreste, men tørr ikke date.
Avatar

Re: Datingangst

april 24 2021 - 02:26
Takk for ar du deler pasta000, jeg finner trøst i å vite at jeg ikke er alene :)
Avatar

Re: Datingangst

aug 19 2021 - 02:13
Har vært på tinder flere ganger, men skjønner ikke hvorfor.
Hadde aldri turt å møte noen uansett. Blir nervøs bare av tanken :s
Avatar

Re: Datingangst

aug 19 2021 - 23:13
Sliter meg og tørre selv så derfor unngår jeg datingsider og slikt fordi jeg alltid feiger ut. Jeg tørr rett og slett ikke og møte de. Overtenker og bekymrer meg. I tillegg så har jeg ikke store sosial antenner heller.
Til forsiden