Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dårlig venn

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dårlig venn

juni 21 2020 - 13:49
Ønsket om å ta igjen en tapt barn- og ungdom har resultert i et kaotisk sinn og ensomhet. Jeg har ikke klart å sette pris på det jeg har, og kuttet ut de som kunne ha gitt meg glede da de ikke klarte det. Nå sitter jeg med en klump i magen for alt jeg ikke har klart å se, et ønske om å beklage til de jeg må ha såret og gå videre. Jeg føler jeg fortjener å dø, og vil det med skyldfølelsen og det den har gitt meg. Jeg er redd for å beklage, fordi jeg er redd jeg beklager for noe jeg trodde eksisterte, et vennskap som kanskje ikke fantes. Dessuten er jeg uteksaminert fra universitetet, mens de er igjen i en annen by. Så jeg prøver heller å gå videre uten forsoningen, men jeg klarer ikke gå videre, fordi den har ødelagt så mye: jeg har startet å drikke igjen, jeg er blitt nødt til å flytte hjem av økonomiske årsaker, jeg er forøvrig blakk med studiegjeld, arbeidsledig foreløpig, løyet til mamma - som er for ufølsom til å takle at jeg er lei meg for det - om mastergrad og bosted. I tillegg har jeg ørten psykiske sykdommer, som alle blir vanskelige å skjule. Det er de som har gjort forholdet mellom mamma og meg så surt i utgangspunktet, men nå som jeg flytter hjem er jeg redd det samme skjer.

Uansett, dette ble en avsporing. For temaet var dårlig venn. Det med mamma har jeg diskutert i andre innlegg her inne.
Avatar

Re: Dårlig venn

juni 21 2020 - 14:09
Hei.

Hvis det var en dårlig venn, trenger ikke du å tenke på noen forsoning.

Dette med tapt barn- og ungdom. Og å ikke greie å sette pris på det du har. Det kjenner jeg. Og jeg har kanskje noe som kan hjelpe deg der, noe som har hjulpet meg veldig. Det å lære om komplekst post traumatisk stress. Og alle de psykiske problemene dine kan komme derfra. Jeg tenker at du trenger å fokusere på deg selv akkurat nå, og ikke tenke så mye på den vennen eller andre ting som har gått galt, men greie å glede deg over ting igjen. Det er så slitsomt ellers, og så vanskelig å ordne opp i noe. Jeg trodde selv at jeg måtte løse alle mulige problemer først før jeg kunne nyte noe som helst, men har lært nå at en må gå andre veien, la problemene og det som har vært dårlig før ligge, og lære seg å nyte små ting.

Det er kanskje ikke det beste at du må flytte hjem, det kan bringe opp igjen ganske så mye, men samtidig er det da bare enda viktigere at du konsentrerer seg om deg selv og det som er bra for deg. Ta en ting av gangen. Hva ville ha hjulpet deg nå? Hva er det viktigste for deg akkurat nå? Ta en ting av gangen. Og tenk over hva du ønsker. Og hva som kan hjelpe deg til å få det du ønsker.
Til forsiden