Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Alene i et rom fylt med folk

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Alene i et rom fylt med folk

nov 26 2022 - 00:42
Jeg sitter med en følelse som er utrolig vond. Jeg har alt lagt opp for meg, jeg sitter med samboer, barn på vei, hunder, katt, hus, biler, fast jobb før og etter barnet melder ankomst, men jeg sitter med en følelse av at jeg er helt alene i hele verden.
Det er utrolig vondt, for jeg vil virkelig være den beste versonen av meg selv for både kommende barn og kjæreste, men jeg sitter her bare i bobla mi og skal "klare alt selv".
Er det noen som har noen erfaringer, eventuelt tips for å komme seg ut av denne tankegangen? Jeg har time hos psykolog om noen uker, og dette er noe jeg selvfølgelig kommer til å ta opp der, men frem til da, HELP
Avatar

SV:Klare alt selv

nov 26 2022 - 10:04
Det at du "skal klare deg selv", har kanskje å gjøre med at du ikke har kunnet stole på at andre er der for deg tidligere i livet? Kanskje har det med at du skal overbevise andre og deg selv om at du er "bra nok", at du klarer selv? Kanskje har foreldrene dine og eventuelle tidligere partner(e) fortalt til deg at du ikke er "bra nok"(noe du er), at du føler at du skal "bevise" at du klarer alt selv?

I forhold til det å spørre om hjelp, så tror jeg at det kan være lurt, særlig fra din samboer, det vil bare gjøre deg til en bedre partner og mor. Her så er det lurt å begynne i det små og så blir det naturlig etter hvert.

I forhold til det å bli mor, så tenker jeg at man må nøye seg med å bli "bra nok" og ikke "piske" seg selv hver gang man ikke svarer til drømme- versjonen av seg selv, MEN å forsøke å bli utvikle seg, det er jo bare sunt.

Jeg kom til å tenke på at du skriver at du føler deg alene i verden og du skriver under ensomhet, forsøk å ikke la det gå utover selvfølelsen din. Det å ha lite nettverk av nære personer gjør deg ikke til en dårligere person. Anbefaler deg å begynne i barselgruppe og uansett så møter du andre foreldre og ansatte i barnehagen etter hvert som du må forholde deg til og kanskje får du flere nye gode bekjente.. Dette kan være vanskelig, men kanskje kan du få støtte hos en psykolog i denne prosessen hvis det føles umulig ut, hvis du har sosial angst.

Ønsker deg lykke til!Til forsiden