Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

trenger hjelp med og forstå pls hjelp......

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

trenger hjelp med og forstå pls hjelp......

aug 2 2016 - 23:34
Hei er en gutt på 18 som nettopp har møtt en fantastisk jente. Hun sier hu har bipolar type 2 og jeg har ikke mye erfaring med det.

så lurte egentlig på om noen kunne fortelle meg om erfaringer med dette? vet dette sikkert har kommet opp mange ganger før men er redd for hvordan dette kan endre meg som person.
Avatar

Re: trenger hjelp med og forstå pls hjelp......

aug 3 2016 - 00:19
Dette er jo et vanskelig spørsmål og en vanskelig problemstilling. Alle med slike diagnoser, har det jo på hver sin måte. Jeg har selv bipolar 1 lidelse og kjenner andre som har det.

Kanskje burde du begynne med å spørre henne om hvordan hun har det med sykdommen, hvordan det utarter seg for henne. Dere kan jo snakke litt om det. Jeg tror det er viktig med åpenhet hvis et forhold skal fungere når det er psykisk sykdom involvert.

Hvordan det påvirker deg, har mye med deg selv å gjøre. Det kan være veldig tøft å ha et forhold til noen som er psykisk syke. Hvis du kjenner deg selv godt, og er stødig på hvem du er og hva du føler, blir det lettere. Du må rett og slett være litt motstandsdyktig, skille mellom det som er henne og når hun styres av sykdommen.

Mye avgjøres også om hun har en bra familie, venner og får profesjonell hjelp. Går hun til behandling, kan sikkert du også, hvis hun vil, være med til en time hvor dere kan snakke om hvordan du best kan hjelpe henne og ta vare på deg selv hvis det blir vanskelig.

Jeg har jo ikke vært i et forhold med en som er bipolar, så jeg kan ikke si hvordan det er. Jeg vet bare hvordan det er når jeg har diagnosen. Og jeg har hatt gode forhold. Og er i et nå, gjennom flere år. til samboeren min fortalte jeg ikke om diagnosen før vi hadde vært sammen noen år. Ikke helt bra skjønner jeg, men det er jo en annen sak. Han viste at jeg hadde hatt en vanskelig barndom og trodde det var derfor ikke alt var bra. Uansett, da jeg fortalte han om diagnosen ble han skikkelig overrasket. Men du er jo ikke sånn! sa han
Diagnosen er stigmatisert. Noen med diagnosen er helt ute av kontroll, mens andre har full kontroll. Bare spør hvis jeg kan svare på noe mer:)
Til forsiden