Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

selvhjelpsbøker?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

selvhjelpsbøker?

sep 24 2016 - 17:15
Hei.

Jeg har i mange år strevd med depresjon og angst, og har prøvd litt forskjellige behandlings metoder. Det jeg har likt best var gestalt terapi. Men i dag bor jeg dessverre på en plass med lite behandlingstilbud, så jeg føler meg litt hjelpeløs akkurat nå. Ting har blitt verre igjen med både angst og depresjon, men jeg vil aller helst ikke starte med medisiner. Derfor lurte jeg på om det var noen her som kunne anbefale noen bøker til selvhjelp, eller lignende? Jeg synes personlig det er vanskelig å finne ut av, siden det meste are omhandler kognitiv terapi, noe jeg ikke synes hjelper meg.

En annen ting jeg også lurer på er om noen har hatt god erfaring med forskjellige behandlingsmetoder som ikke innebærer medisiner. Jeg føler til tider at jeg behøver å være innlagt en plass, men har hatt dårlig erfaring med behandlings steder i nærheten. (føler man blir bare puttet på et rom og pumpet full av medisiner, uten annen form for behandling).

Håper noen der ute har noen gode råd :)
Avatar

Re: selvhjelpsbøker?

sep 24 2016 - 18:27
Hvor bor du hen?
Dessverre er ikke behandlingstilbudet til psykiatrien like bra over alt.

Selv har jeg ikke tro på selvhjelpsbøker. Jeg foretrekker å snakke med venner og kjente. Ikke det at jeg er så pratsom om problemene mine, kan vel heller si jeg lever meg igjennom det som er vanskelig. Prøver heller å lære av livet og komme meg videre med de opplevelsene/situasjonene jeg kommer i.

Men jeg vet at mange leser slike bøker og sverger til at det er bra. Hvis jeg skal måtte anbefale noen teknikk, vil jeg vel holde meg til det å tenke positivt. Lære seg selv til å se det positive i alt man opplever. Jeg tror at jo mer man klarer å tenke positivt, jo mindre stress får man med å forholde seg til det negative. På denne måten vil livet bli lettere å takle.

Tidligere har jeg prøvd heling og andre alternative behandlingsformer som akupunktur og lignende. Kanskje har det hjulpet, kanskje ikke.. Det er vanskelig å si, men jeg har det i alle fall mye lettere i dag en for en del år siden. Kanskje har det bare blitt lettere med tiden av seg selv..

Jeg tror det viktigste er at du gjør noe du tror på. Noe som er i tråd med det du tror på selv. Ikke ta ibruk teknikker som går helt imot det du selv tror på. Jeg har selv fått psykiatrisk behandling av psykiatrien på tvang av forskjellige grunner. Jeg vet ikke helt om det har vært positivt hver gang, men det har nok vært situasjoner da jeg burde tatt medisin selv om jeg ikke hadde lyst på. Så jeg ville prøvd å vært mer åpen om å motta psykiatriens hjelp. Selv om den har mange feil og uheldige effekter den også innimellom, så tror jeg den ofte gjør godt om du passer på å beholde en slags kontroll og objektivitet under behandlingen.

Lykke til!
Til forsiden