Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

psykolog

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

psykolog

juli 17 2017 - 23:59
Hei, jeg har ei venninne som jeg mener trenger å se en lege med sine mental problemer.. Bestefaren hennes ligger med kreft og skal snart dø, dette er en stor grunn til hvorfor hun er lei seg og selvskader (tror jeg).

Hun sa til meg at hun prøvde å henge seg, men gjorde det ikke fordi hun tenkte på familien. Jeg sa til henne "hvis du ikke skaffer deg hjelp, så skal jeg gjøre det for deg". Da ble hun redd og forklarte at hun ikke prøvde å ta livet sitt, bare hadde tanken.

Jeg er fremdeles bekymret og hun tørr ikke gå til legen selv om jeg er med.. Jeg har hatt mistanke om at hun ikke vil ha hjelp fordi hun vil ha "problemer" ( oppmerksomhet fordi jeg har egne problemer).

Hvordan får jeg overtalt henne til å få hjelp uten at hun må snakke med foreldrene om det først?
Avatar

:)

juli 24 2017 - 19:23
Hei, hvor gammel er personen? Om vi vet det så kan vi som er her evnt se hvilke hjelpeapprat som finnes. Det er forskjellig tilbud avhengig av alder.
Til forsiden