Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

nå går det ikke mer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

nå går det ikke mer

mars 15 2017 - 16:31
nå funker det ikke lenger. nå har jeg prøvd alt jeg makter. jeg er så lite motivert til å gjøre noe. jeg vil ikke dra ut, men jeg må. jeg er 16, går i tiende klasse. det er jo nå det gjelder. jeg har så mye prøver, presentasjoner, innleveringer og lekser at jeg ikke makter lenger. lærerne forstår ikke. de forstår ikke at jeg ikke orker. de kaller meg lat og umotivert. finner ingen løsning.
verken helsesøster, psykolog, coach venner eller familie hjelper. jeg har prøvd så mye. det eneste de sier er: "kjipt at du har det sånn, det er jo veldig leit."
hvordan skal jeg klare å gå livets vei når det føles som om jeg er blind?
jeg vil bare rømme. rømme til et sted hvor ingen ser meg, hører meg. et sted hvor ingen er, bare jeg.
Avatar

Re: nå går det ikke mer

mars 15 2017 - 22:30
Du kan trygt stresse ned. Tiende er ikke særlig avgjørende for fremtiden din. Vet du hva du vil jobbe med i fremtiden? Realfag er ikke for alle. Det finnes utallige muligheter uten at man har acet akademiske fag. Hva trenger du å fokusere på for å nå de faktiske målene dine?
Det er veldig få ting man lærer fra pensum som er nyttig i hverdagen. Arbeidsgivere ser ikke på karakterer fra ungdomsskolen.
Lærere og foreldre vil i nåtid motivere deg til å få gode rutiner for skolearbeid og plikter fremover. Det vil alltid være ansvar og forventninger til oss igjennom livet. Ting er kjedelig, vanskelig, stressende. Noe må vi gjøre selv om vi virkelig hater det og er slitne. Skolegangen forbereder oss på det. Vi lærer å presse oss selv, utfordre oss. Men husk å se det i perspektiv. Kanskje handler det ikke om å naile matteprøven. Eller å kunne noe på rams. Kanskje handler det om at du utvikler evnene dine og gir ditt beste. Kanskje det handler om at du kan akseptere at noe du gjør er bra nok. Selv om du ikke kan alt! Man skal ikke bruke livet på å prestere. Man skal ikke kjøre seg selv i grøfta med skole og arbeid. Livet er mye mer enn det. Det er deg-tid og din trivsel, det er familie og venner. Oppdagelse, reise, musikk og latter. Ikke glem å prioritere det. Tar skole all din tid og gjør deg engstelig og utbrent er det noe galt. Det er et middel for et liv med flere muligheter. Det er ikke ALT. Mange har lykkelige liv selv uten fullført grunnskole. De møter kanskje flere utfordringer i arbeidslivet, men det betyr ikke at de står uten muligheter!
Ikke ta det at andre stiller krav til deg som et krav om å kun vie livet ditt til akkurat det. De prøver å lære deg om livet. Alle vil ha forventninger, men du setter grensene. Det er du som skal leve ditt liv, du har dine ønsker. Og du velger hvordan du vil nå målene dine. Noen yrker må man virkelig stå på for å kvalifisere til. Er det viktig for deg, så er det viktig å prøve å nå dem. Men har du mål hvor enkelte fag ikke er relevante, så er det greit å roe ned. Prioriter. Kjenn på hvordan du har det. Ta vare på deg selv, be om hjelp. Og husk at selv om noe er vanskelig nå, så går det over. Ungdomsskole blir til videregående. Kanskje vil du gå høyskole eller universitet. Kanskje vil du heller ut i arbeid. Kanskje vil du ta et friår eller på folkehøgskole. Så kommer familieliv. Hvis du vil. Din verden forandrer seg hele tiden og vanskelige stunder vil avløses av gode stunder. Noen problemer er vondere og vanskeligere enn andre. Noen dager er paradis, noen er helvete. Mange er ordinære. Sånn er livet.
Bare husk at livet ikke er 10.klasse. Din fremtid avgjøres ikke der.
Avatar

Re: nå går det ikke mer

mars 15 2017 - 23:40
Du er 16 år... Du har hele livet ditt foran deg. Da jeg var 16 hadde jeg det helt jævlig, grunnet enkelte av "livets hemmeligheter" jeg ikke visste om. Først etter at jeg lærte disse "hemmelighetene" forstod jeg hvor store problemer jeg lagde ut av små ting, basert på mine misforståelser om hvordan enkelte ting egentlig fungerer. Og jeg kan vedde på at du nå gjør akkurat det samme; lager overdimensjonerte problemer ut av ting som du i ettertid vil le oppgitt av.

Ikke det at det liksom ikke føles katastrofalt og overveldende for deg nå; men når du blir eldre så vil du mest sannsynlig se hvor overdrevet problemene egentlig var.

Og forresten: I slutten av tiende var jeg veldig mye borte og leverte knapt oppgaver. Hva enn du gjør i tiende er virkelig ikke avgjørende for livet ditt på noen som helst måte, så lenge du hvert fall har ok karakterer til å kunne komme inn på videregående. Det som betyr noe for livet ditt (i skolesammenheng) er resultatene dine på videregående/høyskole, eller i jobb hvis du velger det isteden.

Det hadde vært interessant å høre hvilke problemer som ligger bak denne fortvilelsen din med alt skolearbeidet. Jeg veit at det garantert ikke bare er skolearbeidet i seg selv som gjør deg så lei og frustrert.
Hvilke ting er det du egentlig sliter med i livet ditt?
Avatar

Re: nå går det ikke mer

mars 15 2017 - 23:54
Du skriver veldig vakkert, jeg pleier å skrive litt når jeg er deppa.

"hvordan skal jeg klare å gå livets vei når det føles som om jeg er blind?
jeg vil bare rømme. rømme til et sted hvor ingen ser meg, hører meg. et sted hvor ingen er, bare jeg."


Du er jo på en måte ganske heldig som har helsesøster, Coach og venner som hører på deg, men samtidig virker det ikke som om du liker svarene de gir? Selv hadde jeg bare en bestemor når jeg var 16 og en venn jeg pleide å vente på toget med. Jeg delte aldri noe med noen andre, var stort sett alene i mitt eget hode. Jeg synes du er modig som deler dine tanker med andre, gjør man det kommer svarene etter hvert.

At du ønsker å isolere deg selv er jo tegn på at noe ikke er bra, prøv å snakke med en psykolog om dette. Er det folk og mas du er lei, eller er det dine egne følelser du isolerer deg fra(Inter-psykisk isolasjon).

Jeg har alltid vært mye isolert, jeg anbefaler ikke den veien i livet.


Til forsiden