Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

føler veldig ubrukbar

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

føler veldig ubrukbar

jan 23 2017 - 02:35
jeg jobber på et hotell som nattvakt som jeg gråter hver natt.det er så trist for alt ..utenom et par ting..jeg har en mann og en hund som er veldig glad i meg og jeg er veldig glad i dem.jeg har prøvd å bli noen men jeg blir ingen..jeg er fra Tyrkia ..så jeg har ingen venner her..kommet til Norge i 2007 i oktober..lært meg å snakke og skrive godt norsk ..så godt som jeg kan..tenkte at det skulle åpne mange dører som jobb,venner..nettverk..jeg var overbevist at det skulle gå fint med meg..jeg skulle ha barn så og så videre.....ingenting skjedde......jeg får ikke barn..jobb ja ..jeg har ...jeg ser knapt noen å snakke med.....det er ikke mange som vil se meg i fritiden heller....jeg har gått på videregående i Tyrkia som servitør..det blir ikke godkjent her..så jeg måtte ta examen igjen..skriftlig gikk bra..jeg bestått..praktisken gikk ikke så bra...jeg glømte mye..og ikke bestått..så gitt opp..jeg var overbevist at jeg duger ingenting i noe plass...jeg har en mann som er så kjærlig..men han syntes det ikke var noe bra med å gå opp så mye som jeg har gjort..jeg har gått opp jævlig mye at jeg kjenner ikke meg selv..han tar ikke på meg som jeg ville..ingen mannkone forhold i flere år nu..han er norsk og jeg er veldig glad i han..så..men..jeg vil oppleve at jeg er fin...sexy..vakker...ikke bare søt og et godt menneske...nei jeg vil ikke gå fra han ..jobben..fint..tjener greit..jobber over 190 timer hver måned..ingen tvinger meg til det så jeg er skyldig selv det vet jeg..nettverk..jeg har prøvd på mange forskjellig måter ..jeg føler meg alene og føler at jeg ikke duger til noe som helst...har ikke tenkt å ta livetr mitt heller nei!..jo klanskje av og til men jeg gjør ikke det..jeg vil ikke kaste bort mitt liv for at jeg føler meg dårlig i et par år..ja..litt for lenge..jeg vil danse..jeg vil bli tolk..jeg vil slanke meg..jeg vil DUGE til noe..jeg må det..hvis ikke det er ikke greit å leve sånn heller...
Avatar

Re: føler veldig ubrukbar

jan 23 2017 - 03:27
Hei. Det høres ut som du kanskje lider av depresjon eller noe lignende. Jeg ville dratt til legen og snakket om det. Kanskje også tatt noen blodprøver for å utelukke andre ting som lavt stoffskifte, vitaminmangel og så videre. Vet ikke hvorfor du ikke har fått barn men kanskje det er noe å ta opp også?

Dersom du vil utvide nettverket ditt, anbefaler jeg deg å skaffe en hobby eller fritidsaktivitet. For eksempel dansing, mange steder har diverse danseklubber og kurs. Og det kan også være god trening. Eller kanskje det finnes andre ting du kan prøve der du bor?

Det er sikkert også slitsomt å jobbe på nettene slik som du gjør. Det er viktig å sove nok, trene og spise sunt for å føle seg bra. Det skader iallefall ikke. Du er ikke ubrukbar som du sier. Å lære seg et nytt språk er ikke lett, spesielt i voksen alder. De tingene du ønsker deg er ikke uoppnåelige tross alt, men jeg skjønner at det kan føles vanskelig. Hva med å ta et steg om gangen for å få det bedre. Begynn med legen, og vær litt mindre kritisk til deg selv for eksempel.

Lykke til :)
Avatar

Hei!

feb 2 2017 - 12:39
Synes du for det første er veldig flink i språket, og du jobber og står på... -men ikke glem deg selv helt når du jobber så mye! Kanskje det er en måte å "glemme" ting på.. -at du jobber for å glemme alt det andre vonde? Bra du har en mann du er glad i- har dere det ordentlig bra sammen egentlig? Kanskje dere kunne ha funnet på litt mer sammen? Prøve å ha litt du liker å gjøre/ finne på å se frem til når du kan ta litt fri/ har litt fri fra jobb! Det at han ikke tar på deg så mye fordi du har lagt på deg...-Har han sagt det selv?? Isåfall er det litt dårlig syns jeg! Er man ordentlig gla i noen så slutter en allfall ikke være gla i pErson selv om man har lagt på seg litt. Er du selv misfornøyd med deg selv så kan dere jo kanskje prøve begynne trene litt sammen eller noe...så får han heller støtte deg i det istedetfor å klage på vekten allfall! Og er ikke han fornøyd, så er jeg sikker på at mange andre er det!!Det viktigste er å være komfortabel med seg selv!:) Du plages med mye og mye alene..og da blir det nok også et større problem vekten også..pluss det å kanskje gå opp litt.. Det ene følger det andre ofte litt. Norge er nok et vanskelig land å bli kjent med noen i..- vi har liksom nok med oss selv og andre vi har vært kjent med fra vi var små på en måte.. Men ikke alle behøver være sånn altså.. Selv sliter jeg også med finne nye venninner..Mye fordi jeg har alltid havnet mye utenfor da jeg var yngre.. og nå så er det langt ifra så lett å bare gå bort å spørre om "vil du snakke med meg"?! -har jo også litt vrient for å stole på nye iblandt...vite om de kan lytte, og om de da vil fortelle alt videre til alle og enhver selv om man ikke vil det selv..- spes jenter er gode i det...:/ Så er en også litt redd for ikke være "bra nok"..som jeg selv har opplevd mange ganger opp gjennom:/ Når det gjelder deg, så ville jeg kanskje prøvd funnet litt annet å kunne glede meg til annet enn kun jobb.. Kanskje hatt noe felles med mannen å sett frem til?:) Ellers kanskje som d ble foreslått før her starta på noe du kunne treffe andre.. Ikke alltid det funker heller, men kan prøves. Så..har du jo skrevet inn her også da, og hvem vet- kan fort hende du kan treffe noen herifra;) Kan gjerne skrive inn her fler ganger å forsøke også om det ikke blir så mye respons første gangen;) Ikke mist troen allfall:) Husk...Være stolt av det du har fått til!!! Og etter det jeg har skjønt så har du vært tøff og fått til mye når du har vært her!!;) klem!
Avatar

Hei igjen..

feb 2 2017 - 12:43
Det er heller langt fra din feil at det er ulik utdanning her enn der..og som gjorde at du måtte ta opp igjen studier! Viktig med utdanning, men du må også huske at du tross alt HAR arbeidserfaring fra yrket!! Og det bør også telle litt!! ( for noe steder kan det telle masse!) ;)
Avatar

hei...

feb 4 2017 - 14:54
trist å høre at det ikke gikk så bra på servitør eksamen, men det er nå ingen grunn til å gi opp. Nå sier du at du vil bli tolk. Ja, hvorfor ikke? Jeg kan fortelle deg at jeg er norsklærer for innvandrere, og jeg synes språket ditt er ganske bra, så det er ikke utenkelig at du etterhvert kan bli tolk. Har du bestått noen norskprøver? Det går også an å tenke på å få andre typer jobber enn det du har nå, slik at du kan få utviklet språket ditt. F.eks. går det an å prøve å få jobb i barnehage. Eller som assistent på sfo eller i skolen. Tospråklig lærer er også en mulighet hvis det er en del tyrkiske barn på skolen. Snakker du arabisk? Da burde det være gode muligheter for å prøve seg som tospråklig lærer. Jeg vet iallfall at hvis du vil bli tolk, så må du fokusere på å utvikle språket ditt. Det viktigste rådet mitt er uansett at du ikke skal gi opp, selv om en dør har blitt stengt, da prøver du en annen.........
Avatar

Re: føler veldig ubrukbar

feb 5 2017 - 17:45
Ville bare komme med et lite tips, siden du skriver at du jobber nattskift. Dagslys og søvnmønster har veldig mye å si når det kommer til depresjoner. Håper du er obs på dette, det kan jo bidra til at tingene du sliter med oppleves som ekstra tunge. Du kan lese om sammenhengen på nettet, dagslys gir oss D-vitamin. Om sommeren får vi tilstrekkelige mengder ved å være en halvtime ute i sola, men om vinteren er effekten dårligere, spesielt i nordlige strøk som Norge. Derfor er det viktig å passe på dette, selv for mennesker som er ute på dagen :) En blodprøve hos legen kan vise nivået ditt, men tilskudd anbefales om vinteren. Og så har man mulighet for lysterapi med en spesiell type lyspære som gir oss strålingen vi trenger.

Vær også bevisst på hva du spiser, usunne matvaner kan tappe deg for energi. Selv matvarer som lover en quick fix når du er sulten og sliten, er sjelden bra for deg fordi de er proppfulle av fett og sukker. Hold blodsukkeret stabilt. Sats på regelmessige måltider med mye fiber og grønnsaker. Kos deg med frukt og nøtter mellom måltidene, og husk å drikke nok vann.
Hvis du vil gå ned noen kilo - gjør det fordi du vil ta vare på humøret og helsa di, ikke fordi du vil bli sett på som mer sexy.
Dette er noe du gjør for deg - ikke for andre. Og det er viktig at du kan være glad i deg selv uansett hvilken form du har.

I tillegg er det bevist at mosjon hjelper på humøret, selv om det kan være utrolig vanskelig å finne motivasjon til det når man bare føler seg sliten og alt er gørr og kjipt. Fysisk aktivitet frigjør endorfiner som gir en gledesfølelse. Og det gir oss mer energi og mer utholdenhet. Man sover bedre. Når man når målene sine så får man en mestringsfølelse, og det hjelper på selvfølelsen.
Kunne du kanskje sette opp noen enkle mål som en 10 minutters gåtur? Kanskje sammen med din mann? Vanskelig å vite hvordan dere har det fra før, men noen minutter ekstra i løpet av dagen til mann og kone-tid burde vel ikke være så dumt? :) Så kan man øke tiden litt og litt.
Også handler det jo mye om å finne en aktivitet som du trives med. Mange kommuner og frivillige har tilbud hvor man kan være aktiv sammen med andre. Dansekurs virker jo midt i blinken for deg? Svømming er også kjempebra.
Også har du Sykle til jobben- aksjonen (du trenger ikke sykle), hvor du kan opprette egen profil hvor du kan dele tankene dine med andre og opprette lag med morsomme navn. Se resultatene dine. Litt ekstra motivasjon det også, å se hvor langt du har gått, syklet eller løpt. Selv synes jeg skogsturer er det aller beste, både for kropp og sinn. Det er en egen ro, frisk luft og mykt underlag som ikke er så belastende. Tempoet setter du selv! Det er også en arena hvor du kan finne noen å være aktiv sammen med, gjennom grupper eller internett som nevnt ovenfor. Appen Endomondo er også et hjelpemiddel jeg har satt pris på.

Har du vurdert å bytte jobb? Du sier du ikke har noen å snakke med der og det virker egentlig litt som om det gjør vondt verre. Og vanskelighetene med å danne relasjoner, kan det henge sammen med at du er nattaktiv når folk flest er aktive på dagen? Samtidig jobber du veldig mye. Blir det noe tid til kos eller sosiale ting? Bare en tanke.

Jeg ville ikke tenke så mye på ekstra kilo. "Sexy" er for mange ikke en kroppsfasong, det er mer hvordan man føler og ter seg i den kroppen.
En mann som slutter å ta på deg på grunn av hvordan du ser ut, er ikke kjærlighet verd å samle på. Men kan det hende at grunnen til avstanden egentlig er at han plukker opp at du er ulykkelig? Mange vet ikke hvordan man håndterer sånt og man glir fra hverandre, Har dere snakket om forholdet deres, og har du sagt hvordan du har det? Hvordan det føles for deg at dere ikke har den kontakten du trenger? Jeg synes du først og fremst skal være dønn ærlig med ham og fortelle ham hva du trenger. Elsker han deg så ønsker han også at du skal være lykkelig. Det kan hende han rett og slett ikke vet hvordan du føler? Og kanskje får du vite hvordan han føler - som viser seg å være annerledes enn hva du trodde? Fungerer det dårlig, så kan du prøve parsamtale hos en terapeut?

Det er mange løsninger på nedstemthet og depresjoner. Noen er fysiske, å ha et sunt kosthold, gode søvnrutiner og mosjon - gir balanse i hjernen og energi til kroppen. Det er på en måte grunnmuren som gjør at man kan bygge videre. Så må man til med det psykiske og emosjonelle. Hva vil du, og hvordan kan man oppnå det? Ta en ting av gangen, små skritt, så du ikke mister motet. Men prøv å se for deg din lykke som endemålet, og klor deg vei fremover :)
Det viktigste er at du tar vare på deg selv!
Avatar

Re: føler veldig ubrukbar

feb 28 2017 - 23:16
Hei! Så trist å lese innlegget ditt. Send meg gjerne melding så kan vi snakke. Søstra mi kan flytende tyrkisk så kanskje vi kan hjelpe deg med å bygge et nettverk :) Og dette med dagslys er en viktig ting! Mye depresjoner i nordiske land pga mørke og lavt nivå av d vitamin :)
Til forsiden