Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

depresjon?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

depresjon?

jan 7 2023 - 01:45
hvordan vet man at man har depresjon? Jeg tror jeg har det men vil ikke selvdiagnostiserie meg heller. vil snakke med en psykolog for å finne ut hva som er galt med meg fordi jeg er veldig sikker på at jeg sliter med en del andre ting også med tanke på angst osv. men jeg nekter å fortelle noe til foreldrene mine for alt er deres feil. men psykolog er ikke gratis heller så hva gjør jeg?
Avatar

Youtube

jan 7 2023 - 08:08
Du kan foreksempel begynne med å se på psych2go videoene om emnet på youtube. De synes jeg er ganske informative og lettfattelig.
Håper du finner ut av det...
Avatar

Re: depresjon?

jan 7 2023 - 08:28
Kan du ikke få legen til å henvise deg til psykolog? Om du er født i 2003 så er du jo gammel nok til å gjøre det uten at foreldrene dine får vite noe, og egenandelen er jo ikke så veldig høy den heller, sånn at hvis du sparer og planlegger litt så klarer du sikkert å holde ut med de utgiftene til du får frikort.
Avatar

Re: depresjon?

jan 8 2023 - 22:55
Første ledd er å snakke med fastlegen. Fastlegen kan gjøre en vurdering om du trenger henvisning til psykolog.

Hvilke symptomer er det du opplever som kan være depresjon? Angst og depresjon går ofte (ikke alltid vel å merke) sammen og kan lage en virkelig røre.

Vil også minne deg om følgende:
Trenger du akutt noen å snakke med så kan du ringe hjelpetelefon for psykisk helse 116 123. Er du i fare for å ta eget liv så kan du ringe legevakt 116 117 eller 113.
Til forsiden