Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

bipolar, stress og depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

bipolar, stress og depresjon

juni 6 2020 - 22:03
hei jeg er en jente på 19 år son har bipolar lidelse. grunnet denne lidelsen må jeg være forsiktig med å putte meg selv i stressende situasjoner da stress utvikler nedstemte episoder eller mani. nå på mandag fikk jeg en urovekkende snap om at en venn av meg prøvde å ta sitt eget liv. jeg har støttet henne og vert der for henne denne uken og hun har det fint nå. Dette var en ekstremt stressende situasjon for meg og jeg ligger nå i senga med en ny nedstemt periode. jeg aner ikke hva jeg skal gjøre i slike situasjoner. jeg er ganske flink til å hjelpe andre når det kommer til slikt, men ender alltid opp med å slite selv i flere måneder etterpå. hva skal jeg gjøre?
Avatar

Re: bipolar, stress og depresjon

juni 8 2020 - 01:58
Vennskap skal være gjensidig noe som betyr at det er hennes tur nå å gi deg støtte...Har hun imidlertid brukt deg som en «støtdemper» vel vitende om at du strever med ditt, så er hun en egoist og ingen god venn. Vær tydelig på hvordan du har det og sett en grense. Fortell henne at slike scenario går hardt innpå deg og at dere begge er tjent med at hun for eksempel oppsøker hjelp hos en profesjonell istedenfor å kontakte deg. Du kan sette det som en forutsetning for å fortsette vennskapet uten dårlig samvittighet, for det betyr ikke noe annet enn at du prøver å være en god venn!
Om du derimot fortsetter å være «støtdemper» for andres problemer uten hensyn til eget behov, blir du mest sannsynlig stående fast uten noen progresjon, eller i verste fall fører det til forverring. Og det er ingen vinn vinn situasjon for deg...

Bli kjent med dine begrensninger og ta hensyn til deg selv jente..!

Håper dette løser seg..og spør gjerne hvis du lurer på noe mer... :)
Til forsiden