Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

begynner å bli værre er redd

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

begynner å bli værre er redd

okt 3 2021 - 13:06
jeg har fått diagnosen mild depresjon. begynner å tro jeg har noe type dystemi, det blir bare aldri bedre. Men det begynner å bli mye værre igjen begynner å komme inn i en sånn tung periode som jeg ikke har hatt på lenge

-Jeg er trøtt hele tiden, sover over 10 timer hver dag
-Er oversensitiv alt får meg til å gråte
-Har mørke drømmer (som jeg pleier å få når jeg sliter), drømt om henrettelser, terror og i natt drømte jeg for eksempel at jeg ble voldtatt
-Redd for alt, turte ikke sove alene på rommet mitt i natt
-Tenker på død hele tiden og på å ta livet mitt
-Tenker mye på de gangene jeg har prøvd å gjøre det, og et spesielt tilfelle som går igjen er en gang jeg tok masse sovepiller med alkohol, og når virkningen av det hadde gått bort hadde jeg mistet mange minner. Så jeg husker ikke hvorfor jeg tok de pillene om det var for å drepe meg selv eller hva det var det plager meg.

Uansett poenget er, syntes noen dette ser ut som at jeg faller tilbake på tung depresjon, jeg er veldig redd selv, og har ikke egentlig energi til å gå å søke masse hjelp.
Avatar

Ja?

okt 24 2021 - 08:09
Psykologen min sier jeg bør begynne på antidepressiva, og at det virker som om deppresjonene mine er ganske tunge, og jeg er litt som deg, sover ekstremt mye, kan bli liggende hele dagen. Har ikke den redselen du beskriver da.
Avatar

Re: begynner å bli værre er redd

okt 26 2021 - 19:09
Kom dere ut i friskluft på dagen inår det er sol..prøv å ha mye lys inne når dere er våkne..og prøv å finne på noe for å lure hjernen å fokusere på noe annet.For eks å strikke,lære seg et nyt språk..start med noe sakte og små mål..Og vær takknemlig for en liten ting hver dag..før man står opp tenk idag skal jeg være takknemlig for å ha gått en kort tur,eller lært meg 10 nye ord i et nytt språk.Kjekk appen duolingo og lær nytt språk..Dere må ikke være passive..for det blir ikke bedre uten å prøve små skritt i riktig retning ved siden av medicamenterr.Se på tiktok en norsk bruker som forteller om hans fremskritt med trening osv..etter ADHD diagnose og tung depresjon og andre diagnoser og tung medisinering..Han er insiprende å se på ..Han byttet tabletter med sunt kosthold ,en plan hverdag og trening..Man må jo ta tabletter men startecsakte med noe fysisk aktivitet’..Ikke la alle tankene som er negative ta over..det er jo da amygdalen som er sterkere en prefontal kortex og da blir man bare full av angst og depresjon.Prøv styrke prefontalkortex..gjennom gå turer og vær konsekvent ..med det..effekten merker man etter5-6 uker..da forandrer dere hormon balansen i hjernen og gir plass til oxytosin og serotonin og dopamin..de gode hormonene som skaper «lykke».Stor klem.Gi ikke opp seg selv og være for passiv..alt hemmeligheten er å beggynne reise seg litt..Du er ikke diagnosen..man må gjøre det beste utgav det og det beste er å stå opp for seg selv med små tiltak å starte med..så blir det mer og mer etterhvert.
Til forsiden