Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

antideppresiva panikkanfall

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

antideppresiva panikkanfall

mai 25 2022 - 22:36
Har akkurat startet på medikasjon mot depresjon, og fikk idag et panikkanfall sterkere enn jeg noen gang har opplevd det. Jeg klarte ikke å stå oppreist, jeg bare kollapset ned på gulvet, hvis jeg prøvde å reise meg ble det bare verre. Jeg hikstet etter pusten, til vanlig kan jeg ha vanskeligheter for å puste, men denne gangen ble jeg helt kvalt. Jeg trodde jeg kom til å besvime til slutt fordi jeg ikke fikk nok luft. Det hele varte mye lengre enn til vanlig tror jeg satt der i 45 min ca. Syntes dette var veldig skremmende, er redd
Avatar

Re: antideppresiva panikkanfall

mai 26 2022 - 02:07
Hei. Dette er ikke uvanlig bivirkning at det kan føles litt mer engstelig å få litt angst. Dette går over lengre periode å går fort over. Panikkanfall kan være svært skremmende for enhver. Det føles gjerne at man ikke får puste, eller blir svimmel eller prikker i kroppen. Når du føler dette kommer inn på deg, sett deg ned å prøv å fokuser på at, dette går over. Du er trygg, å man kan ikke dø av dette. Gjerne plant beina på gulvet i soffaen.
Lite triks jeg lærte på veien med panikk angst:

Finn 3 ting du kan si hva er, finn 3 ting du kan smake på. Jo mer en prøver å gjøre andre ting når slikt panikk anfall kommer til deg, så går det som oftest over fortere.
Puste inn med nesa, å ut med munnen hjelper også for mange mennesker.
Jeg ville ha snakket med legen din om dette, for dette kan leger å følger deg godt ivare tatt.
Antidepressive er veldig individuelt fra person til person. Beste jeg kan gi råd er å snakke åpent med legen om dette.
Selv har jeg veldig god hjelp med antidepressive for min egen del. I starten kan det oftes føles ut at det blir verre, men for mesteparten av mennesker som bruker det har god effekt.
Dette kan legen lett forklare deg :)

Avatar

Re: antideppresiva panikkanfall

mai 26 2022 - 10:42
Takk for forklaring<3 vet at det er en vanlig bivirkning, legen min advarte meg om det før jeg startet på pillene, men jeg ble bare veldig overveldet. Jeg har hatt panikkanfall før, men aldri så sterk som dette, jeg satt på gulvet i nesten en time og hikstet etter luft og stønnet fordi jeg hadde så vondt i brystet, uten å kunne bevege meg. Føltes bare veldig skremmende
Til forsiden