Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

å være positiv

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

å være positiv

mai 25 2017 - 16:15
Det er noe jeg går rundt og tenker på for tida: for oss som sliter med livet, som ofte kan føle oss deprimerte, håpløse, frustrerte og oppgitte......hvis vi lufter litt for andre hvordan vi har det, så kan vi ofte høre: (iallfall jeg....) Det er viktig å fokusere på det positive. Javel, det er sikkert det, men hvor lett er nå egentlig det da? Noen som har noen tanker om dette?
Avatar

Re: å være positiv

mai 27 2017 - 10:48
Det er helt greit å ha følelser og man treng ikke være positiv hele tiden. Å være menneske er ikke bare med positive følelser, men også de negative. Tror alt dette med positive og negative følelser handler om at hver enkelt skal lære å få kontroll over tankene, bli sin egen mester på en måte...

Ja det er viktig å være positiv, men synes de som sa det heller burde vise forståelse og akseptert at du er deprimert. Ikke alle dager er gode, noen dager er litt tyngre enn andre dager, alt handler om balanse.
Avatar

Positive og negative dager

mai 27 2017 - 12:53
Vi mennesker lever i den tro at å ha det vanskelig er feil. Men vi må huske på at det er kroppens måte i si ifra at noe må endres. F.eks så må en ta vare på seg selv og slappe av. Eller endre noe i livet.
Ja noen ganger må en tenke positivt og fokusere på det. Andre ganger må en akseptere negative dager. Det er lov å være bitter, men det er ikke et blivende sted.
Klem
Avatar

respons...

mai 27 2017 - 15:58
Kjekt å få litt respons. Jeg er heldigvis ikke bitter......det er en følelse jeg alltid har styrt unna. Men jeg tror det er litt sånn som du sier, Bøøøøøøø..(litt av et alias du har valgt deg..... :) at noen ganger bør en tenke positivt og tenke på det, mens andre ganger må en akseptere negative dager. Og ja....jeg bør nok si til meg selv at det ikke er "feil" å ha det vanskelig. Men det virker jo som om de fleste andre ikke har det vanskelig, så da føler man seg lett som en feil når man stadig vekk gjennom hele livet har det vanskelig......man kan sannelig lure på hva det er som gjør at livet blir så forskjellig for folk........
Avatar

respons

mai 27 2017 - 20:53
Skjønner hvordan det er å få beskjed om å fokusere på det positive, får også høre det ofte. Jeg selv begynner å gå ganske lei det. Folk må forstå at for noen av oss er det vanskelig å se det positivet og ikke sikkert vi har no positivt å se. men prøv å ikke bry deg om det, det gjør jeg. De forstår ikke helt hva vi går igjennom.
Avatar

Å være Positiv

mai 27 2017 - 23:14
Det er vel ikke rart en er Negativ noen ganger. Bare se på verden med Fattigdom, Rikdom, Krig, etc...

Men det er deilig med de dagene med Energi og Positive Tankene...

Det er å være menneske å ha følelser og både ha Negative og Positive tanker ☺
Avatar

Pity party

mai 27 2017 - 23:37
Jeg har jevnlig 'pity-party'. Synes veldig synd på meg selv, og synes alt og alle er no dritt.

Og det burde være lov, ikke minst viktig.

Avatar

Re: å være positiv

juni 25 2017 - 20:55
Når folk i litt nedlatende vendinger ber andre om å være positiv, så kan en lure på hvem som er mest negativ. Det hjelper hvertfall ingen ting for den som er litt nedfor, tvert om. Da føler en seg enda mer alene.
Avatar

Re: å være positiv

juni 25 2017 - 21:29
"hvis vi lufter litt for andre hvordan vi har det, så kan vi ofte høre: (iallfall jeg....) Det er viktig å fokusere på det positive. Javel, det er sikkert det, men hvor lett er nå egentlig det da?"

Det er lett/føles helt naturlig hvis du har sterke, positive ting å vektlegge. Og for å ha det, må man aktivt oppsøke ting som kan gi positive erfaringer, samt være oppmerksom på/erkjenne de positive tingene man faktisk har/opplever.

Med det sagt så er det selvfølgelig mulig at man ikke har noen positive ting å vektlegge - eller at det finnes negative ting som man automatisk tillegger mer verdi/betydning for en selv, enn de positive tingene.

I slike situasjoner har jeg ikke noe svar, annet enn at prinsippet forblir alltid det samme: Man må finne sterke, positive ting å vektlegge. Og om man i det hele tatt klarer å finne slike sterke, positive ting, er opp til en selv. Og om man ikke klarer det, så betyr ikke det nødvendigvis at man ikke forsøker godt nok (selv om det ofte er derfor); for noen kan det kanskje være reelt umulig å finne noe positivt som virkelig overgår det negative. Så man bør ikke være for hard mot seg selv over det, hvis man er i en slik situasjon.

Blir man for eksempel plutselig blind kan det kanskje være lite/ingenting positivt å finne som overgår det negative ved å være blind.
Til forsiden