Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Zoloft

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Zoloft

des 23 2016 - 16:30
Hei, alle sammen.

Jeg sliter med depresjon og angst og et voldsomt høyt spenningsnivå i kroppen. Har fått avslått to henvisninger til DPS og jobber med å finne en psykolog som kan ta meg imot.

Legen har nå skrevet ut Zoloft til meg. Jeg er veldig skeptisk til alt av sånne medisiner. Har brukt Atarax såvidt, uten at jeg føler det har hatt særlig stor effekt. Jeg lurer på om noen har noen erfaringer med Zoloft, som dere kunne tenke dere å dele med meg?
Avatar

Re: Zoloft

des 30 2016 - 19:38
Hei, har ingen erfaring med zoloft desverre. Selv går jeg på cipralex og har god effekt av det. Tidligere gikk jeg på fluoxtin (fontex/prozac) og det virket ikke for meg.

Tror det er veldig individuelt hva som fungerer eller ikke. Eneste felles for antideppresiva er vel at de kan ha en del bivirkninger. Tror ikke det er noen annen måte å finne ut hvilken effekt dette har på deg enn å prøve, men hold tett kontakt med lege/psykolog og snakk om bivirkninger du måtte oppleve. Det kan ogås være lurt å fortelle noen du står nær at du skal begynne på de, fordi man kan fort bli suicidal i oppstarten. Jeg håper dette har effekt for deg!
Avatar

feelinggrowntoolarge

des 30 2016 - 21:31
Hei. Takk for det, og takk for innspill. Jeg er bevisst på utfordringene, og har tenkt mye av det samme som det du foreslår. En opprinnelig skepsis til denne typen medikamenter, kombinert med noe helseangst, lesing av pakningsvedlegg, samt at jeg tidligere har sett en dokumentar med masse skrekkhistorier, gjør at jeg kvier meg. Jeg bestemte meg for å vente til over nyttår, for ikke å torpedere planene mine i ferien, med reaksjoner på medisinene.

Det føles også litt ekstra guffent, i og med at jeg enda ikke har vært til noe konsultasjon hos psykolog. Har fått to avslag på henvisninger til DPS, og skal nå prøve å finne en lokal, privatpraktiserende med refusjonsrett (det ble visst min oppgave, siden legen ikke kunne noe om det). Jeg syns det er fint å lese tilbakemeldingene fra dere som har erfaringer fra medikamentbruk, som forteller at det virker, da :) Jeg trenger at noe har positiv effekt snart.

Godt nyttår :)
Avatar

kraken

des 31 2016 - 15:39
Hei først og fremst litt dårlig/kjedelig at du får avslag når du sliter som du gjør. Atarax og zoloft er to helt forskjellige medisiner, du kan få masse bivirkninger av zoloft. De fleste er ufarlige og det anses som en trygg medisin og ta.
Hvorfor har du så høyt spenningsnivå ? Er du redd, har du vondt, eller sliter du med fks alkohol ? Prøvt å bare se seg selv fra utsiden og tenke hvorfor påfører jeg meg selv alt dette ? For dette er noe du i høy grad kan styre over selv om du finner ut hvordan. Sikkert lurt å dra til en privat for dette er slitsomt å leve med !
Avatar

braage12

des 31 2016 - 15:55
Tusen takk for forståelse, og et konstruktivt svar :)

Hadde jeg visst hvorfor jeg har så høyt spenningsnivå, hadde jeg forhåpentligvis vært langt på vei til bedring. Det er der problemet ligger for meg, og det skaper jo masse smerter i kroppen og mye hodepine, å gå og være på sånn hele tida. Jeg har har vært deprimert i varierende grad, av og på, i over femten år, uten å ha oppsøkt noe hjelp for det. De siste par årene har jeg opplevd stadig sterkere angstsymptomer, og har i løpet av tiden jeg har vært sykemeldt/på AAP og vært hos ulike behandlere og forskjellige tiltak, innsett at en del ting jeg tidligere bare tilskrev introversjon, perfeksjonisme, kontrollbehov og alminnelige komplekser/hemninger, nok hele tiden har vært et snev av angst.

Jeg har ikke noe rusproblemer av noe slag-

Det vanskelige med å finne ut av spenningene, er at det ikke later til å være situasjonsbetinget, selv om jeg spenner meg mer i gitte situasjoner. Det var ikke jobben som var årsaken (det visste jeg fra før), for det var på samme måten i to andre, helt annerledes, jobber jeg var i arbeidsutprøving i. Det er også sånn nå som jeg ikke arbeider. Jeg merker det mer når jeg må forholde meg til folk, når jeg er steder som kjøpesentre og lignende, men det er også sånn om jeg bare sitter og snakker med en god kompis, eller om jeg er helt alene. Jeg våkner til og med iblant om natta av at jeg ligger og spenner ifra mot veggen, og holder pusten. Det er slitsomt, for kroppen får aldri hvile skikkelig. I det siste har jeg også hatt store problemer med søvn/døgnrytmen. Og jeg har ingen klar idé om hvorfor det er sånn. Håper en psykolog vil kunne hjelpe meg å finne ut av det, eller i det minste gi meg verktøyene til å få det ned på et håndterbart nivå. Om medisiner er et sånt verktøy, er jeg åpen for det, men jeg ville foretrekke å prøve noen form for terapi først.
Avatar

Re: Zoloft

jan 2 2017 - 00:50
Så frustrerende at legen ikke kan hjelpe deg med å finne en psykolog! Jeg vet ikke hvilken kommune du holder til i, men sånn jeg har forstått det er det flere kommuner som har en kommunepsykolog. Det skal i teorien fungere som et "lavterskeltilbud" sånn at du kan kontakte de lettere enn DPS. Dersom det finnes noe slikt i din kommune kan det kanksje være et alternativ? Kanskje de også har noe oversikt over private psykologer med refusjonsrett?
Avatar

Zoloft funker

jan 2 2017 - 08:55
Heii
Jeg går på zoloft og har ikke hatt bivirkninger. For meg så funker zoloft. Jeg begynt det først med en lav dose og økte gradvis. Jeg er veldig fornøyd med zoloft
Avatar

feelinggrowntoolarge, Blomsterjenta

jan 2 2017 - 09:14
God morgen, begge to.

@feelinggrowntoolarge: Jeg har snakket med legen om det kommunale tilbudet, og hun sender meg dit om jeg ikke finner noen aktuelle privatpraktiserende.

@Blomsterjenta: Flott å høre at det har effekt for deg. Det er betryggende å høre at så godt som alle forteller om positive erfaringer med Zoloft :-) Jeg har fått 50 mg tabletter, og skal ta en halv om dagen første uka, deretter én om dagen.
Til forsiden