Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vitsen med livet?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vitsen med livet?

april 14 2021 - 18:08
Dette er tragisk men hva faen er vitsen med livet? For å være ærlig så liker jeg ikke folk.
Vil egentlig bare isolere meg og være alene.
Hater faktisk verden. Det er en ekkel følelse, jævlig faktisk. Så jeg har kommet til det punktet at jeg ikke ser vitsen med hele greia? Kronisk sykdom er faktisk også noe dritt. Isjialgi? Ikke la meg starte en gang. Forresten så er øyeflytere faktisk også helt forjævlig. Blir svimmel og kvalm av å se.
Avatar

Re: Vitsen med livet?

april 14 2021 - 20:00
Ikke tvil om at du er lei, og trolig dager som er mørke og frustrerende.

Jeg hørte en som sa at meningen med livet var forandring. Dvs. å maksimere den «korthånden» man har fått utdelt - gjøre det beste ut av den.

Utstrålende smerte med kroppslige plager og flekker på synet høres slitsomt ut. Hvordan oppleves slike utstrålingssmerter ? Kommer de plutselig ?

Utstrålingsplager kan vel bli bedre med noe opphold i syden kanskje, kan det være noe å se fram mot hvis slikt er mulig å organisere ?
Avatar

Re: Vitsen med livet?

april 14 2021 - 22:11
Til Toorevaa:

Det er forståelig at man kan ende opp med å ikke like folk og å hate verdenen. En del av meg føler det på samme måte, men av andre grunner. Og det er i utgangspunktet naturlig å bli noe mer hatefull og oppgitt desto eldre man blir, siden man med årene oppdager mer og mer hvor dumme mange mennesker faktisk er (enten de er dumme fordi de er medfødt lav intelligens, eller de er dumme fordi de ikke forstår seg selv og/eller verdenen godt nok, eller de er dumme fordi de er altfor partiske i en sak til å kunne tenke nyansert), og hvor fucka verden vi faktisk lever i. (Men det er selvfølgelig menneskelig å være dum. Så ikke misforstå; vi i er alle dumme iblant.)Angående hva som er "vitsen med livet":

Vitsen/meningen med livet er hva enn man selv anser som vitsen/meningen med livet. Men hvis du ønsker en mer spesifisert og objektiv definisjon av vitsen/meningen med livet, så er det i så fall følgende:
- Å både vise og å oppleve kjærlighet/omtanke til/fra andre mennesker på forskjellige måter.
- Å oppleve (erfare) forskjellige ting i livet.
- Å forsøke og overkomme utfordringer (problemer) i livet.

Denne 3-punkts-definisjonen av vitsen/meningen med livet, er spesielt understøttet av etterlivs-research'en som finnes - men selv hvis man ikke tror på noe spirituelt, så er dette allikevel en gyldig definisjon på vitsen/meningen med livet, siden det er disse 3 tingene (kjærlighet, opplevelser og utfordringer) som virkelig gir livet dybde, og som dermed virkelig gjør livet givende.

(Men utfordringene i ens liv kan i noen tilfeller være for mye for en selv å takle, slik at man dermed ikke opplever mestring over disse utfordringene, og slik at man dermed ikke opplever livet som givende. For jeg snakker bare om utgangspunktet her; at disse 3 komponentene altså i utgangspunktet vil gjøre livet givende, hvis man har en balansert kombinasjon av dem. Hvis man derimot opplever f.eks. ekstreme utfordringer i livet over lengre tid, så er det ikke lenger en balansert kombinasjon, og utfordringene vil dermed ikke føles givende. Og et unntak blant disse 3 komponentene er kjærlighet, siden man aldri kan få for mye kjærlighet.)
Til forsiden