Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vinterdepresjon?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vinterdepresjon?

okt 8 2017 - 16:08
I sommer gikk det så bra, jeg var glad og fornøyd med livet, og hadde mye motivasjon. Så kommer høsten og motivasjonen er bortevekk, livet er kjipt og tankene dystre.

Er det noen som har det på samme måte, og som kanskje har funnet måter å gjøre høst/vinter mer levelig på?
Avatar

Re: Vinterdepresjon?

okt 9 2017 - 05:32
Å oppsøke lyset, både ute og inne, gjer godt. Nok med ei stund midt på dag for min del. Elles kan eg også nyte mørket, berre slå av lyset inne og gjere ingen ting, kanskje meditere. Men det er også slik frå naturen si side at det er vanleg å vere mindre aktiv om vinteren. Skulle tiltakslysta vere stor året rundt kan det hende at ein slit seg ut.
Men det ser ut til at du har ein meir ekte vinterdepresjon, og då må det sterkare råd til enn desse her.
Avatar

Re: Vinterdepresjon?

okt 9 2017 - 23:02
Ja, å være ute litt på dagtid hadde kanskje hjulpet litt. Verdt å prøve, om jeg nå bare kommer meg ut da. Burde vært bjørn eller pinnsvin, jeg.
Avatar

Re: Vinterdepresjon?

okt 14 2017 - 21:13
Jeg merker også at alt blir mye tyngre når høsten og vinteren kommer. Det blir vanskeligere å komme seg opp om morgenen og bare det å sette på en maskin med klesvask føles som å skulle løpe maraton. Jeg utsetter alt til siste liten og føler at det minste lille gjøremål blir en stor utfordring å skulle gjennomføre.

Men når jeg først klarer å komme meg opp og ut i skogen på tur, da kommer energien og godfølelsen snikende. Skogen er virkelig terapi for meg. Bare synd virkningen er så kortvarig. Ellers merker jeg generelt at det å være fysisk aktiv har mye å si, det er bare den dørstokkmila som må overvinnes først.... Noen ganger vinner sofaen...
Avatar

Vinterdepresjon?

okt 15 2017 - 10:19
Jeg kjøpte en Beurer Brighlight energilys for noen år siden. Den kostet rundt seks hundre kroner og det kjøpet har betalt seg tilbake flerfoldige ganger. Den står på skriveputen min og så tar jeg noen «små doser» innimellom, når jeg kjenner jeg blir tappet for energi.
Til forsiden