Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vet ikke hva jeg vil i livet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vet ikke hva jeg vil i livet

nov 24 2016 - 17:01
Jeg er en 39 år gammel mann og jeg vet ikke hva jeg vil med resten av livet mitt. Alt som en gang gav mening, gjør ikke det lenger, og jeg har ikke funnet noen gode alternativer.

Dette kombinert med at jeg sliter mye med angst og depresjon, gjør at jeg ser veldig mørkt på fremtiden. Lettere å ha en dårlig periode når man vet hva man skal tilbake til, enn å ha en dårlig periode og ingenting i andre enden.

Er det andre som har erfaring med å være midt i livet og ikke vite hva de vil lenger?
Avatar

Re: Vet ikke hva jeg vil i livet

nov 24 2016 - 20:38
Jeg er også 39 år og mye I same skuta som deg kansje. Jeg opplever stadig følelsen av å sitte med ryggen til livet mens det tordner forbid meg, rett og slett fordi jeg er red for å kaste bort tiden på noe som ikke er verdt det om du skjønner? Men jeg føler det at gode ting kommer ikke av seg selv, og det er jo I grunnen selve grunnprinsippet til dette med depresjon, at alt mister mening. Men da er det bare en ting å gjøre I grunn, og det er å gå ut å skape ting som gir mening. Høres skikkelig lykke kake ut, jeg vet. Men det funker. Eller det har funket veldig bra for meg. Jeg har liksom jobben som et fristed og det har kostet meg mange år og vilt med hardt arbeid å komme hit, men jeg er her nå! Jeg sliter selv Ganske heavy om dagen, men så lenge jeg kommer meg på job og fungerer her, så kommer jeg meg videre dag for dag.
Avatar

Re: Vet ikke hva jeg vil i livet

nov 24 2016 - 22:28
Ja, jeg er enig. I hodet mitt vet jeg at mening er noe jeg må skape selv, men det føles som et stort fjell å klatre når jeg nesten ikke orker å dusje. Jobben var nok et fristed for meg også i mange år. Jeg jobbet hele tiden, kvelder og helger. Det var gøy lenge, elsket jobben min, jeg var kreativ og flink og fikk godt betalt. Men nå er det slik at jeg blir fysisk uvel bare av å tenke på den. Jeg jobber i tv-bransjen, og tenker at det er ikke en jobb man blir gammel i, mye stress og krav. Håpet mitt er å finne noe som er roligere, som jeg kan føle at gir mening men også ikke sliter meg ut.

Kan jeg spørre hva du jobber med?
Avatar

Re: Vet ikke hva jeg vil i livet

nov 25 2016 - 15:15
Jeg jobber I et av nordens største stålselskaper. Jeg sitter på ekspedisjons kontoret og tar I mot sjåfører og hentekunder. Driver litt med alt her på bruket egentlig. To skifts ordning med fast fredagsfri annenhver uke og relativt godt betalt. Jeg har I grunnen vært heldig siden jeg ike eier et kvarter med utdannelse.
Dørstokkmila er den værste av alle mil og komme over I grunn. Begynn med å sette deg ørsmå mål og gjør en innsats for å oppnå disse, så skal du se at det løsner over tid.
Avatar

Re: Vet ikke hva jeg vil i livet

nov 25 2016 - 18:48
Kloke ord, takk! Baby steps.
Avatar

Hei

nov 26 2016 - 12:50
Når jeg mister meg selv så tenker jeg ofte på at det å hjelpe andre er en av de viktigste meningene med/i livet.
Å lære er også viktig.
Avatar

Re: Vet ikke hva jeg vil i livet

nov 29 2016 - 11:46
Også meget kloke ord!!!
Avatar

Re: Vet ikke hva jeg vil i livet

nov 29 2016 - 11:55
Er nok mye I akkurat det der. Jeg har hatt noen meget tøffe tak på jobb I det siste. Men en dag kom en kolga bor for en liten prat, vi kom fort inn på hans hjemme situasjon. Jeg vet nemlig fra tidligere at han har hatt en del problemer med sin elste sønn. Vi snakket litt om det sammen og kolegaen min sa noe sånt som at jeg skulle ikke jobbet her, men vært psykolog. Tingene jeg sa ga mer perspektiv på ting og var betydelig mer fornuftige enn mye av det som ble sagt av guttens mor og behandlings apparat. Jeg fikk også spørsmål om jeg kunne komme hjem til dem og prate med gutten.
Jeg må innrømme at under og etter denne samtalen tenkte jeg fint lite på mine egne problemer resten av dagen. MEN, og dette er et STORT men!! Man skal være varsom med å bruke for mye krefter på å "hjelpe" andre om man er utslitt selv.
Avatar

Re: Vet ikke ...

nov 30 2016 - 07:56
Det med å ikkje ha glede av noko er vel ein konsekvens av depresjonen. Elles går det iblant slik at interessene skiftar, og det kan til og med gå slik som i politikken si verd. At ein skiftar til det motsette standpunktet. For meining må ein finne.
Avatar

Jeg vet heller ikke hva jeg skal med livet

des 1 2016 - 18:57
Jeg har vært deprimert i mange år og av og til får jeg spørsmål om hva jeg vil forandre med livet mitt. Jeg må ærlig svare at det vet jeg ikke. Men jeg tror at en av de tingene man kan gjøre som kan hjelpe mot depresjon og som kan gi livet en mening er å komme seg ut. Være sammen med andre og finne et eller annet som interesserer deg. Jeg har tenkt på en filmklubb. Jeg liker egentlig å få folk til å le, selv om jeg er sjenert, men kanskje dette kan få meg til å blomstre. Få kjenne hva det betyr å være noe for andre. Jeg har mange ganger sittet inne alene og tenkt på hva jeg skal gjøre, for noe må det jo være, men det er vanskelig når man ikke helt tør å ta steget fullt ut. Bare et forslag.
Avatar

40-års-krisa

des 7 2016 - 19:34
Hei, er en mann som har bikket 40, og som har en midtlivskrise og som føler at jeg har et meningsløst liv uten så mye fremtid og håp. Men så er det plutselig fullt av sånne ting rett rundt hjørnet. Men hvilket hjørne? Og hvordan kommer man seg dit? :)
Jeg går til psykolog, og har nok av småting å tenke på som til sammen blir et (ikke-)liv. Skal være forsiktig med å si at jeg ligner veldig på dere andre her inne, men meningsløshet, der er jeg kjent. Og dette med vei videre. Om noen vil snakke om det så er det bare å kjøre på :)
Avatar

Føler akkurat det samme...

des 13 2016 - 11:36
I disse tider sitter jeg med de samme følesene som deg. Og jeg vet så utrolig godt at man må sette seg små mål osv.. men jeg klarer ikke sette de måla. Jeg prøver så i hodet mitt, men når man sliter med panikk angst er den dørstokk mila så sinnsykt lang! Jeg vet jeg kan så mye mer, men nå er jeg i en greie som jeg føler det meste er meningsløst og jeg er livredd for å dette ned i den skikkelig depresjon. Men innert inne vet jeg jo det blir bra igjen.. men den jobben og den tiden det tar før det blir bedre den kan være hard og lang.
Til forsiden