Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vet ikke hva jeg skal gjøre

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vet ikke hva jeg skal gjøre

nov 8 2020 - 06:37
Klarer snart ikke mer. Har hatt det tungt veldig lenge, det kommer og går i perioder men dette er den lengste perioden med håpløshet jeg har hatt.
Opplevd en del fæle ting i barndommen, og verre i tenårene. Voldtekt og mobbing. Har nådd ut og nådd ut etter hjelp, prøvde å fortelle lærere, helsesøstre og andre voksne da jeg var yngre, men ingen tok meg på alvor.
Hadde egentlig mistet alt håp og tenkte å avslutte alt, men ei venninne oppdaget hvor langt nede jeg var og tok meg med til legevakta.
Begynte nesten å få litt håp på venterommet, kanskje jeg endelig kunne få hjelp eller i alle fall et forsøk fra noen.
Gikk inn til legen og det første han spurte om var om jeg ønsket å ta mitt liv, jeg sa ja og at jeg hadde planlagt å gjøre det i natt. Han satt og skrev mens jeg snakket, om hvorfor og hvordan. Etter en stund sa han hva ønsker du at jeg gjør med det? Og jeg sa jeg trenger hjelp, jeg tror jeg må bli lagt inn hvis ikke er jeg ikke her mer imorgen, eller en henvendelse til psykolog, hva som helst. Og han sa han kunne dessverre ikke hjelpe meg og at jeg bare måtte dra hjem og sove og at jeg kom til å føle meg bedre imorgen. Jeg satt på legekontoret og gråt, og sa jeg ikke ville dra hjem alene og at jeg var redd for hva som kunne skje. Han sa at jeg måtte dessverre gå nå fordi han hadde ikke tid til meg mer.
Venninnen min ble med meg hjem, passet på meg. Jeg vurderte å snike meg ut mens hun sov, men sovnet selv.
Uken etter gjorde jeg mitt første forsøk på å forlate verden. Og feilet. Våknet opp og var bare dårlig, og hadde ikke fått det til. Jeg var flau og så langt nede som jeg aldri har vært.
Ringte fastlegen min samme dag, og fortalte hva som hadde skjedd og at jeg trengte hjelp. Han sa han skulle henvende meg til psykolog og ringe meg opp igjen.
Det er gått 2 måneder nå, og ingen ting har skjedd, ingen ting har forandret seg. Jeg føler ingen ser meg, ingen hører meg og ingen bryr seg. Hva er vitsen? Ingen ting blir noen gang å endre seg.
Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, har prøvd det meste. Det her er vel siste forsøk på å nå ut, og bli hørt. Jeg gjentar meg selv, jeg klarer snart ikke mer, jeg er bare så veldig veldig sliten.
Avatar

Re: Vet ikke hva jeg skal gjøre

nov 8 2020 - 09:47
2 måneder er ikke uvanlig ventetid. Fastlegen skal følge deg opp i mellomtiden. Du kan ha med deg en person til konsultasjonen dersom du opplever det vanskelig å gå dit alene.
Avatar

Re: Vet ikke hva jeg skal gjøre

nov 8 2020 - 12:55
Hei ikkeHørt, jeg ser du har det vanskelig, og vi ønsker gjerne å snakke med deg. Fint om du kan ta kontakt med oss på Sidetmedord.no, eller på vår gratis og døgnåpne Hjelpetelefon på 116 123.
Avatar

Re: Vet ikke hva jeg skal gjøre

nov 8 2020 - 13:24
Jeg ville hørt på rådet admin ga. Jeg valgte selv å ringe dem i natt etter å ha blitt tipset om det her inne. Det kan være ting de vet som kanskje kan hjelpe. Alt håp er ikke ute selv om du har blitt møtt med lite forståelse for din situasjon. Det er ikke alle man har kjemi med eller alle som kanskje forstår alvoret i situasjonen. Det virker som at du trenger å prate med noen, jeg anbefaler deg virkelig å ringe hjelpetelefonen. For meg utgjorde det en enorm forskjell.
Avatar

Huff=(

nov 9 2020 - 00:24
Veldig trist og leit at du har det så vanskelig): Det var en veldig dårlig lege som at ikke hadde tid til deg lenger og bare sendte deg hjem. Veldig uansvarlig. Du burde blitt innlagt med en gang når du har det så vanskelig. Rart legevakta kan gjøre noe sånt og bare sende hjem en person som sier at har det så vanskelig. Har legen din sendt henvisning til dps? Går du på medisiner? Glad du skriver her. Vet godt hvordan det er å ha det vanskelig og tungt. Har hatt en del selvmordstanker av og på. Det har vært så tungt pga føler meg verdiløs. Er mye ensom og føler meg ofte alene. Ensomheten øddelegger meg helt. Blir ofte at bare lever for å eksistere.. Livet er ofte tungt og ensomt. Derfor tankene kommer opp at er like så greit å dø pga det er så mye smerte med den ensomheten:(
Avatar

Ensomfyr1985 svar

nov 9 2020 - 02:08
Legen sa han skulle sende henvisning til dps, men har ikke fått noe tilbakemelding på dette, eller de gjevne samtalene med han som vi avtalte. Ble anbefalt å ta kontakt med samskipnaden da jeg er student, men fysisk oppmøte er avlyst nå pga oppblussing av corona der jeg bor.
Går ikke på noen medisiner, da jeg først før sommeren innrømte ovenfor legen min at jeg har det veldig tungt. Men tror ikke han skjønte hvor alvorlig det var før jeg ringte for et par mnd siden. Er det slik at en må spørre om medisiner eller blir det utskrevet ettersom legen selv tror en trenger det?
Jeg har hatt det litt lettere i kveld, men sliter atter en gang med å sove, kanskje jeg skal prøve å ringe hjelpetelefonen, det kan jo ikke skade, men syns det er litt skummelt.
Avatar

Pasientombudet

nov 9 2020 - 16:24
Jeg anbefaler å kontakte pasient og brukerombudet i fylket ditt: de kan veilede deg og hjelpe deg med hvordan du bør gå fram. De kan også eventuelt påvirke dps og legen din. Jeg har selv vært i kontakt med dem i fylket mitt og de hjalp meg når dps ikke ville gi meg ny behandler med det første selv om jeg er en del av pakkeforløpet hvor det skal være unødvendig oppholdstid.
Men etter hjelpen fra de fikk jeg både behandler og tid for første time med ny behandler. så anbefaler det virkelig.
Avatar

Angående medsiner

nov 10 2020 - 00:49
Angående medisiner. Hvis du vil begynne på medisiner burde du snakke med fastlegen og spørre om evt og begynne på medisiner. Og angående søvn så får man tak i flytende Melatonin som fåes kjøpt på helsekost. Den bruker jeg og funker bra. Håper det snart går bedre med deg. Glad du deler det her inne at du har det vanskelig så vi kan støtte deg og hjelpe deg. Helsevesenet og psykiatrien er virkelig ikke bra nok. Sliter en del selv. Hadde senest igår/idag tanker om at jeg ville dø. Ville ikke dø. Alt bare føles så altfor tungt å bære på...:(
Avatar

hmmmmm

nov 10 2020 - 22:31
dette
er trist lesning
men dessverre
skjer det hver dag
det er engler
i helsevesenet ja
men visst finnes det
arrogante drittsekker også
synes mange gode råd her
hold ut - stay strong!
Til forsiden