Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Verdsatt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Verdsatt

jan 25 2017 - 13:39
Å føle seg nytttig og verdsatt i dagliglivet må være fint. Det å glede seg over seg enn selv og sine egne prestasjoner må også være fint.

Spørsmålene jeg stiller meg ofte er: Tenk på den siste gangen man faktisk følte glede? Hva ser jeg frem til og gleder jeg meg til noe?

Svaret er kanskje innlysende siden jeg her.

Jeg har familie, to barn, samboer, stort hus, båt, bil og alt man trenger. Det jeg mangler er gnist og noe å glede seg over. Eller evne til å føle glede.

Jeg føler sorg over det å ikke glede seg over egne barn. Ikke misforstå, jeg elsker dem.

Når ting er mørkest og tunge tanker henger over deg, hva skal man tenke å gjøre? Det hender jeg tar meg selv i å tenke at jeg nå er lei av å leve for andre. Slutten må også være fint, ingen tanker, ingen stress, ingenting.
Avatar

Re: Verdsatt

jan 25 2017 - 17:42
Er det noen mulighet for deg å skaffe deg en hobby/aktivitet/prosjekt, noe du liker å gjøre og kan fikle med litt på fritiden?

Se litt på egne interesser, inni deg selv. er det noe av det du drømte om som barn - en drøm langt inni deg? Ikke bry deg hva andre tenker og mener. Utrykk følelsene dine gjennom kunst på et vis er også en god terapi for vonde følelser. Da får du det "ut på papiret" som en fysisk form og får organisert systemet inni deg selv litt lettere.

Avatar

Egentid

jan 26 2017 - 09:22
Hei, jeg har begynt å sluttet med en rekke aktiviteter som trening, foto og padling. Det som ofte hender er at handling av ting blir et alternativ, ofte kjøpt ting og utstyr som oppholder meg i perioder.

Gikk til et punkt der hvor et besøk til legen ble et alternativ. Fikk diagnosen depresjon.

Jeg skal jobbe med meg selv for å finne en vei. Kanskje det å lage en liste over ting som er av interesse og som må gjennomføres innen gitt tid.

Takk for responsTakk for svar
Avatar

Hei

feb 11 2017 - 00:06
1) kanskje fokusere mer på det som skjer her og nå? La merke til at du skriver at du vil ha noe å se fram til. Kanskje heller fokusere på hva du kan gjøre for deg selv - tenk ett kvarter framover.
2) lage deg små mål. Tenne lys, gå en tur, pynte. Øvd deg på å glede deg over de bittesmå tingene i livet.

Bar noen små tanker fra meg. Klem !
Til forsiden