Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vektøkning remaron

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vektøkning remaron

des 24 2019 - 15:33
Hei. Jeg har brukt remaron i ca 1 mnd no og vekten stiger i høyt tempo. Jeg lurer på om der er noen som kan gi ett tips til ett bytte av antidepressiva som jeg kan snakke med legen min om som ikke har vektøkning som ett av de sterkeste bivirkningene.
Taknemmelig for svar ☺
Avatar

Re: Vektøkning remaron

des 26 2019 - 12:10
"Mirtazapine is associated with weight gain both in the short- and long-term. Patients taking mirtazapine often report a voracious appetite, with intense cravings for carbohydrates."

Mirtazapine er det engelske ordet for Remaron. Det virker som at viss du klarer å se over hva du spiser kan du unngå vektøkningen. Viss du er sulten utenom det "vanlige" kan du heller drikke Kafe/Te for å mette appetitten.
Avatar

Hei

des 28 2019 - 05:04
Jeg har spist,drukket og hatt akuratt samme aktivitets nivået som før. Har ikke fått noe mer sult følelse pga remaron . Så må vel være en bivirkning av medisiner?
Avatar

Re: Vektøkning remaron

des 28 2019 - 11:38
Jeg begynte også på remeron for 2 mnd siden. Gått opp 6 kg, og er i AKKURAT like mye aktivitet og spiser like sunt som før jeg startet på disse. Jeg nekter å ta dem nå, for jeg klarer ikke vektøkning. Legen anbefalte meg videre zoloft for å unngå vektøkning
Avatar

Hei

des 30 2019 - 10:30
Takk for svar. Skal til legen 6 januar. Må snakke med hun om å bytte da.
Avatar

Antidepressiva Remeron og Zoloft

jan 7 2020 - 23:17
Hei

Jeg har selv brukt Zoloft i 2år og sluttet med disse for 1,5 år siden. Jeg brukte dem fordi jeg ble alvorlig syk, og opplevde da trakassering og mobbing fra arbeidsgiver og min nærmeste leder, og jeg traff derfor «veggen» kraftig og var 100% sykemeldt i over 10 mnd. Min erfaring med Zoloft er at den i seg selv ikke gir vektøkning, men en av bivirkningene er at du kan få «ulvehunger» dvs at du ofte er mer eller mindre er sulten, og derfor spiser du mer og går opp i vekt. Jeg gikk opp i overkant av 30kg og sluttet derfor med dem fordi vekten ble ett problem.

Zoloft tar som oftest bort, eller reduserer sterkt den seksuelle nytelsen. Videre så opplever mange potensproblemer.

Jeg startet derfor på Wellbutrin og den har fungert utmerket, vekten gikk drastisk ned, sexlivet ble bra igjen.

Sett bort fra bivirkningen vedrørende vekt og sexualliv så var Zoloft veldig effektiv og fungerte utmerket. Jeg brukte 150mg dose.

Jeg bruker i dag Wellbutrin 300mg. Da jeg startet begynte jeg med 150mg og det tok ca 6 uker før effekten ble god. Wellbutrin gir deg blant annet mer energi, bedre konsentrasjon og fokus i hverdagen, i tillegg til at den hjelper i forhold til angst og depresjon.

Det er viktig at en i tillegg til antidepressiva også går til psykolog, gestaltterapeut, eller tilsvarende slik at en endrer tankemønstre som er årsak til problemene en har.

For søvn så har jeg brukt quetiapin istede for ordinær sovemedisin og det har fungert utmerket.

Håper det ordner seg for deg.

Lykke til videre!!
Avatar

hmmmmm

jan 9 2020 - 02:32
ja da vektøkning og dempet sexlyst
er velkjente bivirkninger
men det er også likegyldighet
og for å være helt ærlig
likegyldigheten er deilig
for før rant jeg over av følelser
det var som å være 24 timer
i et eller annet torturkammer
og alt var så fuckings kaotisk
jeg vil ikke tilbake dit
Til forsiden