Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Utbrent igjen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Utbrent igjen?

jan 22 2019 - 20:03
Hei

Jeg er en mann på 27 år (veldig snart 28) som sliter veldig. Jeg jobber som kontaktlærer i barneskole. Jeg har depresjon og angst. Nå lurer jeg på om jeg er i ferd med å bli utbrent igjen....

Problemene startet i august 2016. Jeg fikk streptokokker og ble veldig dårlig. Jeg har aldri vært så slapp og dårlig i hele mitt liv som da. Jeg fikk piller og ble etterhvert frisk. Men ble jeg egentlig det? Jeg gikk og hanglet i flere månder etter dette. Hodepine, slapp, vondter i kroppen, sliten og nedstemt. I oktober 2016 sa det stopp. Legen sa jeg hadde blitt utbrent. Jeg ble sykemeldt 100 % frem til jul. Da jeg kom tilbake i januar 2017 var alt som før igjen. Mye mas og stress. Dette førte til at jeg frem til sommeren 2017 jobbet 50 %. Jeg mistet kontaktlæreransvaret og følte meg dårlig behandlet på jobben. Både av kollegaer jeg tidligere så på som venner og ledelsen på skolen. Jeg byttet jobb til en annen skole, i rent sinne. Jeg er nå på mitt andre skoleår på denne nye skolen. Jeg har vært mye sykmeldt også her pga. depresjon og ulike behandlinger. Jeg har stort sett vært sykemeldt 40 % på den nye skolen.

Problemet er at nå kjennes det ut som om at jeg har møtt veggen igjen. Jeg kom meg ikke på jobb torsdag og fredag forrige uke. Ikke i dag, tirsdag, heller. Jeg var på jobb noen timer i går, men da var jeg sliten etterpå da. Det har egentlig vært store problemer siden midten av november. Jeg gruer meg noe sinnsykt til å dra på jobb. Helga ser jeg på som ferdig allerede lørdag ettermiddag. For resten av helga bruker jeg på å grue meg. Juleferien var over allerede i midten av romjula, grua meg til jobb resten av tida. Det kan da ikke være normalt å grue seg så fælt? I tillegg har jeg begynt å sove mye lengre enn vanlig, gjerne 9 til 10 timer i døgnet. Det blir som regel en eller to timer på ettermiddagen også. Det verste for meg er humørsvingningene. Stort sett er jeg i et ganske mutt men stabilt humør. Men jeg får stadig oftere sinneanfall. I disse anfallene kaster jeg ting, biter meg selv i armene, skaller hodet i veggen, slår meg selv i hodet, osv. Kan dette også være et tegn? Jeg får disse sinneanfallene kun når jeg føler det begynner å hope seg opp med oppgaver og krav. Som f.eks. møter, middagslaging, osv.

Jeg er sykemeldt 40 % nå. Vi har lagt det opp slik at jeg jobber fra kl. 10 og ut hver dag. I tillegg har jeg en ekstra lærer inne sammen med meg i timene. Dette hjelper noe, men det føles som om at jeg jobber 100 % på 60 % av tiden. Jeg er fortsatt kontaktlærer, noe jeg har prøvd å si fra meg uten at det går. Jeg har fortsatt ansvaret for planlegging av all undervisning, oppfølging av alle elever, skriving av rapporter til PPT, osv. Det hjelper ikke at arbeidsgiver har lagt alle mine plantimer til før kl. 10 om dagene. Jeg har fått beskjed at jeg må anse tiden før kl. 10 som hjemmekontor. Etter undervisning har vi møter omtrent hver dag. Møter helt uten innhold og engsjement slik jeg ser det. Møter ledelsen holder bare for å holde på oss lærere. Fellestid kaller de det.

Jeg kjenner at jeg trenger en liten pause nå. Men jeg syns det er vanskelig å skulle gå til legen med dette siden jeg allerede er 40 % sykemeldt. Og siden det har vart så lenge. Hva mener dere?
Avatar

Re: Utbrent igjen?

jan 22 2019 - 20:30
Har du vurdert å bytte bransje? Det er sikkert noe NAV kan hjelpe deg med?
Avatar

Re: Utbrent igjen?

jan 22 2019 - 20:57
Jeg skal ikke påstå at jeg vet hva som er en forsvarlig arbeidsmengde for deg å forholde deg til, men det høres absolutt ut som du kan ha bruk for en pause for å prioritere videre behandling. Det er viktig å prioritere helsa, så ta det opp med legen.
Avatar

Re: Utbrent igjen?

jan 27 2019 - 22:52
Det høres langt fra bra ut slik du har det nå, og så tidlig i yrkeslivet. Synes det høres fornuftig ut å holde en tett dialog med legen.

Har du undersøkt om systemet er noe bedre i f eks Steinerskolen eller Montesorriskolen, om du eventuelt kan bytte dit?
Avatar

Re: Utbrent igjen?

feb 4 2019 - 11:24
Regner med legen din har henvist deg til nærmeste DPS? Du skal ikke være redd for å si til legen din hva du trenger!
Avatar

Re: Utbrent igjen?

feb 4 2019 - 13:26
utifra det du skriver virker det som du burde bytte jobb, kan hende det hadde vært fint for deg å ha en jobb hvor du ikke er leder på samme måte som man er som lærer. at du trenger at noen andre har hovedansvaret, så du slipper å føle at du blant annet ikke får brukt helgen til å roe deg ned og slappe av. Når du skriver at du du gruer deg til å dra på jobb syntes jeg det er et tydelig tegn på at du kanskje trenger en ny jobb?
Til forsiden