Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ut av håpløshet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ut av håpløshet

juli 22 2023 - 12:55
Er veldig underaktivert om dagen, sykemeldt og bare sover eller ser på tv fordi jeg har vært i mye terapi og innsett at slitt hele livet som gjør at jeg har mistet håp. Hvordan greie å snu det og aktivisere meg? Føler meg helt fastlåst. Setter pris på tips, helst noe annet enn tur i frisk luft.
Avatar

Re: Ut av håpløshet

juli 22 2023 - 15:00
Terapi kan være ekstremt utmattende. Det koster mye mentalt.
Jeg vet ikke hva du legger i mye terapi, men det kan virke som at resultatet er slik det var for meg når jeg var i behandling. Da var det gruppeterapi fra morgen til kveld hver eneste dag. Og det kosta mye.
Det som hjalp mye for meg var å akseptere at det var slitsomt, anerkjenne at jeg gjorde en god innsats og tillate meg selv å ha behov for å se på Tv, høre på musikk og ha det rolig rundt meg.
Samtidig som det var viktig å bli bevisst på når jeg hadde behov for å ha det rolig, og når jeg flyktet litt fra virkeligheten. Altså å finne frem til at det er en forskjell på det å flykte fra ting og det å ha behov for ting.

Og det er kanskje langt mer enn nok slik det er nå?
Også kan turer og sånt heller komme når det føles riktig og overkommelig.
Ting går gjerne saktere fremover enn vi skulle ønske desverre. Men, det forandrer ikke på det faktumet at vi gjør en innsats for å forbedre oss selv og situasjonen vi er i. Og det er viktig å huske på :)
Vet ikke om du har forsøkt noe guida meditasjon, men det finnes mange varianter av slike. Og det er ikke sikkert at de utgjør den store forskjellen med en gang, men det kan være nyttig å forsøke og gjøre det over tid. Vel og merke hvis du ikke har diagnoser som tilsier at meditasjon ikke er å anbefale.
Til forsiden