Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Usikker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Usikker

mai 13 2019 - 15:17
Eg har prøvd å være i jobb, men hver gang eg skal tilbake i jobb så blir eg kjempe sliten dagen før eg skal på arbeidet. Eg har dager som eg føler meg skikkelig sliten, der mye av dagen blir brukt til å sove/ hvile fordi eg har vondt i hodet eller i magen.. Det er ikke noe eg velger selv, eller noe eg planlegger. Dette kan likegodt forekomme på en søndag, som på en vanlig tirsdag. Ofte går det utover ting eg har lyst til å delta på.. og eg føler at eg svikter de eg har lyst til å være sammen med.. eg føler eg ikke strekker til i forhold til gjøremål i huset, eller at mannen min må se at eg ikke klarer å dra på den turen som vi hadde så lyst til å dra på.. eg må bare hvile litt, eg har vondt i hodet sier eg..
Ja sier han, ta vare på deg selv.. bli frisk ikke press deg selv dersom du ikke føler deg bra..
Men eg ville jo..
og eg får så dårlig følelse etterpå når eg føler meg bedre, da vil eg gjerne ta igjen for den tiden eg lå nede. de dagene eg e frisk så baker eg brød til han.. føler eg e flink.. eller eg legger litt ekstra kjærlighet i middagen eg lage..
Eg like å bli sett, sett for det eg utretter, men eg ser ikke mine egne kvaliteter. Eg e flink til å snakke meg selv ned..
Eg vil bare klare å være i jobb, klare å føle at eg bidrar i samfunnet..
Men hver gang eg går på jobb så kjenner eg at eg blir varm i ansiktet, det prikker litt i ansiktet og eg blir stiv i nakken..
Det e akkurat som eg ikke får til å slappe helt av, eg har vært sykemeldt i 2.5 mnd, ikke sååå lenge. Men det e så tungt å komme tilbake, tungt å være den som måtte være hjemme denne tiden., Har jobba kanskje 5-10 dager i denne perioden.. men no må eg jo klare å jobbe ut mai, eg har bare jobb ut mai..
kæm vil vel ansette meg videre når eg ikke klare å vise at eg fungere i jobb..
Ka kan vel de eg jobbe med gi av god omtale når eg har vært syk, sier eg kommer på jobb, klarer 2-3 dager for så å bli syk igjen..Eller kanskje eg bare klarer 1 dag..
Blir litt fortvilet for dette, det tapper meg for energi å tenke på det med jobb.. eg har ingen jobb etter mai.. ka skal eg gjøre da.. og koffer klare eg ikke stå i den jobben eg veit eg kan, og som eg trives så godt i..
et langt innlegg.. men eg e litt frustrert, og vil bare høre ka dåkker trur?
Avatar

Re: Usikker

mai 14 2019 - 13:57
hei ! høres ut som du er utbrent . har mine gode og dårlige dager æ å . æ greie heller ikke å arbeide, sliter til tider sinnsykt. vil så klart arbeide, og bidra, men hodet og kroppen henger ikke med innimellom
Avatar

enda usikker

mai 15 2019 - 09:30
Det e mye mulig at det er utbrenthet eg sliter med. Har hadd det slik i perioder i flere år.. perioder der eg klarer meg fint i jobb, for så å dette helt ned i kjelleren og ikke ha noe energi..
Det har vært så ille sist vinter at eg ikke klarte å stå opp av senga enkelte dager.. det var umulig for meg å kle på meg selv.. men når våren kom og sola begynte å komme tilbake så fungerte kroppen igjen med små skritt.
Den verste perioden e fra november til april.. mørketida her nord..
Denne gangen virke det som om perioden e lengre, eller at den ikke helt vil slippe taket.. Kanskje e det akkurat angsten for at eg ikke e god nok, eller at eg ikke skal finne meg en ny jobb.
eg tenke så mye på det, eg drømme at eg feile på jobb, eller at noe katastrofalt skjer på jobben mens eg e ansvarlig.. sist natt drømte eg om en brann, eg var alene og skulle redde de andre rundt meg.. en helt umulig oppgave..
Eg våkne opp og e sliten etter søvnen.. eg har jo vært på jobb allerede i søvne..
kordan skal eg gå frem så eg kommer gjennom disse periodene, og kordan forklare til de rundt meg hva jeg strever med uten å få et stempel.. skal eg være åpen å si dette på jobb, eller skal eg holde stillt å håpe på at dette går seg til..
eg vil gjerne ha jobb, men e det fare for at eg blir ufør av dette..
kor søke eg evt hjelp?
Avatar

Heiii

mai 15 2019 - 17:47
Så leit å lese dette her. Jeg vil at du skal vite at du er ikke alene om det du opplever for det finnes andre som opplever det samme som deg. Jeg ser at du har så mye å tenke på, og at det går utover søvnen din, det er jo ikke bra. Det er ikke greit å gå med disse tankene i lang tid om at du ikke klarer deg i jobben din. Er det travelt i jobben din? Mye stress? Jeg jobbet, men jeg er ferdig med skisesongen og jeg klarte ikke å holde ut engang fordi hver gang på jobben var det så stressende. Du nevner ikke om dine kollegaer på jobben din er ufine mot deg eller sjefen din er streng mot deg. Kan det ha noe å gjøre med det, mon tro? Hvis du gjør feil på jobben, så ikke tenk på det. Alle gjør feil iblant, og lærer av det.
Mitt råd til deg er å være sterk! Tving deg selv til å tenke positivt! "Dette klarer jeg!" Bare gjør det beste ut av det! Du er unik og verdifull. :-)
Jeg tenker at du kan være åpen å si dette på jobb, for da kan de ta god vare på deg. Si dette til sjefen, og hvis du vil kan du si det til de andre kollegaene, med hjelp fra sjefen. Da vet sjefen at du sliter med dette og kanskje hen kan tilrettelegge for at du skal ha det bra på jobb. Du blir ikke sparket ut av jobben dersom du sier dette. De kommer ikke til å være strenge mot deg, sier jeg med jobberfaring. De kommer til å tilrettelegge for at du skal ha det bra på jobben, men hvis de ikke har kapasitet til å gjøre det, syns jeg at du skal klare alle dagene på jobben og ikke gi opp.
Du kan snakke med en psykolog. Psykologen har kunnskap om hvordan tenkning foregår, hva som skjer i hjernen når vi sanser, tenker, føler og handler. Det kan være nyttig for deg.
Til forsiden