Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tung og kronisk depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tung og kronisk depresjon

mars 2 2023 - 14:27
Hei. Er det noen som har noen tips til meg? Har slitt med bipolar lidelse og kronisk suicidalitet i 8-10 år nå, og for 36 timer siden kokte det helt over.

For 36 timer siden bestemte jeg meg for å gi opp, sluttet å spise og drikke. Har nå vært fri for drikke og mat i 36 timer, og begynner å føler meg veldig svak og dårlig.

Det som har holdt meg i livet til nå har vært alkohol (i 4-5 år siden jeg ble myndig) og delvis andre rusmidler (det siste året). Men orker ikke mer av det, så tenkte det er best å gi slipp nå.

Hvis noen har noen tips til noe som kan lindre depresjonen bedre enn å dø, så setter jeg pris på det.

Hae prøvd veldig mange forskjellige antidepressiva og psykolog, samt innleggelser (både tvang og frivillig). Har de siste få årene vært på sykehuset 9 ganger for å behandle alvorlige selvmordsforsøk, så har blitt tvangsinnlagt på paragraf 3 av helsevesenet en del pga det for fare til eget liv.

Når man tar selvmord ved sulte og tørstestreik kan jo ikke helsevesenet gripe inn ettersom det er en menneskerett å nekte mat og drikke.


Hei,

Jeg ser du har det vanskelig, og vi ønsker å snakke litt med deg. Send oss gjerne noen ord på vår veiledningstjeneste. Trykk der det står "skriv til oss".

Hilsen Administrator
Avatar

Re: Tung og kronisk depresjon

mars 2 2023 - 15:22
Tren. Gå tur hver dag, 30 min morgen 30 min kveld. Ute i naturen helst. Fast døgnrytme. Stå opp samme tidspunkt, helst mellom 7-9. Få i deg vitamin d hver dag. Tren styrke 3 ganger i uka. Ta en joggetur i løpet av uka. Delta på noe regelmessig, meld deg inn i en klubb eller noe. Spis sunt, dropp alkohol, rus. Gjør du alt dette vil du få det bedre
Avatar

Re: Tung og kronisk depresjon

mars 2 2023 - 15:55
Ja, jeg har noen tips til deg. Det finnes behandlingsmetoder som ikke er lov å bruke i helsevesenet, men de er ikke ulovlige i seg selv. Legg meg til som venn, så tar vi det derfra.
Avatar

Re: Tung og kronisk depresjon

mars 6 2023 - 22:50
Mitt første tips til deg er å få i deg nok næring og vann! Hjernen vår fungerer ikke uten mat og drikke. Det gjør situasjonen din mye verre. Det er leit å høre at du fortsatt har ønske om å ta ditt eget liv og at depresjonen tar helt over. Jeg forstår deg godt at du føler deg svak da kroppen din ikke har fått noe næring eller vann. Kroppen vil til slutt angripe seg selv og til slutt er det ikke noe mer igjen.. Vært der nesten selv. Hjernen funker heller ikke.. Tenker ikke klart og alt virker bare depresivt og mørkt. En ond sirkel. Så få i deg det du trenger, selv om du må tvinge det i deg i starten! Så må du la kroppen vende seg til det. Så er det så klart fysisk trening, om du liker det eller ei så er det et faktum at man får det mye bedre å være i fysisk aktivitet. Alt annet vil også gå mye lettere for deg og du mestrer å holde det litt gående!
Du skal vite at det fins alltid en løsning! Uansett hvor stort problemet er så er det midlertidig. Det vanskeligste er å endre denne depressiv tankemønstet til en mer løsningsorientert og positivt tankemønster. Så vi klarer å gå gjennom vanskelige ting i livet uten å dra oss selv helt ned i kjelleren. Tid heler sår og det hjelper ikke å ta livet ditt. Livet ditt betyr noe og det fins mennesker her i verden som elsker/bryr seg masse om deg, selv om de kanskje ikke viser det. Heier på deg!
Avatar

Spis sunnere

mars 7 2023 - 21:47
Jeg har slitt med depresjon i over 20 år.
Har slitt med selvmordstanker de værste gangene. Slitt med dårlig konsentrasjon og trøtt og tung kropp.

Har funnet ut at det hjelper mye å spise sunt.
1. Kutt sukker. (Kake, sukkerbrus, godteri, iskrem, syltetøy osv.)
2. Få i deg nok vitaminer. Spis Egg. Egg har mange vitaminer.
3. Spis litt peanuttsmør. Det har folat/B9, som er bra.
4. Drikk et glass appelsinjuice hver dag, så får man i seg C-vitamin.
5. Ta tran. (Omega-3)
6. Få nok søvn.

Håper dette kan hjelpe deg

Til forsiden