Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trenger svar

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trenger svar

mai 8 2019 - 17:08
Har flere tanker om at jeg er en deprimert type , har hadde flere samtaler med lærer om hvorfor , sier bare at jeg er født slikk siden jeg vet ikke hvorfor jeg er deprimert eller negativ til alt og alle rundt meg,
Er veldig sosial av meg når jeg er på skolen , men ikke mye ellers .

Jeg er lei av alt og selv livet ,
Avatar

Re: Trenger svar

mai 8 2019 - 19:06
Yo Fredrik, du er høyst sannsynlig ikke født sånn. Statistisk sett er du sannsynligvis som de aller fleste mennesker, og er født med en helt frisk hjerne, emosjonelt sett. Men ved å ha opplevd eventuelle negative opplevelser i livet kan man (bevisst eller ubevisst) lett skape seg en negativ oppfatning om seg selv og verden, som resulterer i depresjon. Og noen er mer sårbare ovenfor slike negative opplevelser enn andre, slik at de (bevisste eller ubevisste) negative tankene dermed lettere oppstår.

Og siden du selv sier at du er "lei av alt og selve livet", så er det tydelig at du har en negativ oppfatning av deg selv eller verden, og at dette dermed høyst sannsynlig er årsaken til depresjonen din. Den gode nyheten er at det er fullt mulig å endre en negativ oppfatning om til en positiv oppfatning, og dermed endre negative følelser (deriblant depresjon) om til positive følelser. Det er fullt mulig - men ikke nødvendigvis lett...

Vær brutalt ærlig med deg selv og reflekter en del rundt hva det egentlig er som gjør at du er lei av alt. For innerst inne er du egentlig klar over årsaken... Og når du har funnet ut hva som er årsaken, så veit du også hva løsningen er.
Avatar

bra svar

mai 8 2019 - 20:05
ja da tenker jeg på gresshoppe
en meget god tilbakemelding
les den godt
ta det til deg
for ingen blir født negative
det hele er en kombinasjon
mellom gener og miljø
vær kierkegaards elev
forstå deg selv gjennom din fortid
stå på - lykke til ,)
Til forsiden