Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trenger råd

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trenger råd

mai 7 2020 - 08:52
Hei

Historien min er lang men jeg skal prøve og gjør den så kort som mulig.

Jeg er en mann i 30 årene som er alenepappa for min datter. Jeg har opplevd mye med min tidligere eks men i det siste så har jeg gått inn i en depresjon tror jeg. Min datter er verdens fineste og jeg gjør alt for henne, men det er ikke det som er problemet. Problemet er at jeg i det siste har begynt og bare tenke negative tanker. Tanker om at hun ikke har det bra hos meg, at leiligheten er deprimerende for meg selv og da begynner tankene med hvorfor skal hun synes noe annet. Jeg får for meg at hun synes det er trist, ensomt og at hun føler på en tomhet siden det bare er oss 2.

Jeg tror ikke hun merker noe på meg da jeg alltid er i godt humør når hun er tilstede. Disse tankene har låst seg og jeg er blitt henvist til DPS da jeg ikke klarer og komme ut av dette tankekjøret på egenhånd.

Jeg vet min datter har det veldig godt her med meg og har aldri fått inntrykk av noe annet heller. Jeg klarer på en eller annen måte å vri alt om til noe negativt og det blir så galt at jeg tror på det selv.

Prøver og gå turer, gjør ting for å distrahere meg selv fra mine tanker men så fort jeg setter med ned kommer disse tilbake.

Har noen tips til hvordan jeg kan komme ut av dette tankekjøret ?

Kan også nevne at jeg har minimalt med venner og bor langt vekke fra Familie og den eneste vennen jeg har,

Avatar

Re: Trenger råd

mai 7 2020 - 09:57
Takk for det, prøver så godt jeg kan.

Jeg har ikke jobb da jeg valgte å være hjemme med henne fra hun ble født til hun begynte i barnehagen ved 2 års alderen. Problemet kommer stort sett når hun er i barnehagen og jeg bare sitter her. Går ikke på lekeplassen alene uten min datter, hehe.

Er vanskelig og finne folk i samme situasjon som meg. Aner ikke hvor jeg skal begynne
Avatar

Hei

mai 7 2020 - 12:03
Skulle trodd det var den nåværende kjæresten min som skrev dette. Han hadde det veldig likt som deg i forhold til å tenke slik du gjør!
Han syntes leiligheten han leide var for liten og at det var veldig lite å finne på for datteren når hun var hos han. Han følte seg som en dårlig far for at han heller ikke klarte å finne på nye ting, annet enn å gå på lekeplassen iblant. Og han skjemtes fordi han leide den lille leiligheten og ikke eide den blant annet. Han også slutten jobben sin når datteren kom til verden men begynte i jobb igjen en stund etter, og har opplevd mye negativt i forhold til sin eks. Men han har ikke datteren fulltid, men delt tiltross for at han ønsker hovedomsorg. Når jeg møtte han var han fremdeles litt i en depresjon.

Jeg trooor kanskje at det hjalp han litt når jeg kom inn i bildet og begynte å være med de to sammen. Jeg så hvor glad datteren hans ble hver gang hun så han, og hvor avhengig hun var av han. En utrolig kjærlig pappa. Og dette fortalte jeg til han om og om igjen hvor heldig hun var som hadde han som pappa. Tok litt tid før han tok det til seg men han kom seg litt etter litt!
I starten ville han heller ikke at jeg skulle komme på besøk fordi han var flau av å bo slik de bodde. Men herlighet det er ikke bostedet som avgjør om barnet har det bra hjemme eller ikke sa jeg til han! Det er jo hvordan hun har det sammen med foreldrene. I tillegg brydde jeg meg ikke i det hele tatt om han leide, Eide eller hadde ein liten leilighet. For det var han også redd for.

Fordeom du ikke liker leiligheten din så godt, er jeg helt sikker på at jenta di ikke tenker sånn. De er fornøyde så lenge de får være sammen med deg og får kjærlighet. Kjæresten min syntes at han var for dårlig til å lage bra nok mat til henne, og for kjedelig til å finne på kjekke ting. Men det stemte ikke i det hele tatt. Det var mer enn bra nok.

Jeg tror at når en er alenepappa eller alenemamma for den del, så kan en lett tenke slik siden en ikke har noen som kan spør eller diskutere ting med. Jeg er sikker på at du er verdens beste pappa!! Grunnen til jeg tror det er fordi du skriver dette innlegget og er redd for å ikke være bra nok! Du trenger ikke bekymre deg for å ikke være bra nok når du gjør ditt beste!

I tillegg er jeg ganske sikker på at dattera di ikke syns det er ensomt når hun bare er sammen med deg, det er jo det hun er vandt til :) i tillegg får hun leke med andre barn i barnehagen, og de blir jo slitne av å være sammen med mye folk hele tiden.

Men hva tenker du om å prøve å finne deg en ny kjæreste eller sånn? Det Finnes jo mange forskjellige chatte arenaer eller datingsider som kan være til hjelp. En trenger ikke nødvendigvis finne seg en kjæreste på nettet, men det går an å finne venner der også. Snakker av erfaring ;) tenker at det ikke er så veldig lett å finne en ny når en er alenepappa og har barnet hver dag, men det kan derfor være en måte å få kontakt med folk på. Og om du finner noen snille, kjekke mennesker å være med kan du jo feks finne på ting sammen med de på dagtid når jenta er i barnehagen:) bare noen eksempler dette da, ingen fasit :) jeg måtte selv jobbe godt for å få med nåværende kjæreste til å bli med på å Finne på ting da! Han hadde i utgangspunktet ikke lysst på dame heller. Hehe! Men det gikk, og nå har vi kjøpt hus ;)

Trenger du tips til kjekke ting du kan finne på med datteren din så er det bare til å Spør :)
Avatar

Re: Trenger råd

mai 7 2020 - 13:38
Hei og takk for et langt og utfyllende svar =)

Leiligheten min er ikke egentlig deprimerende. 70 kvadrat, 2 soverom, lys, fin og moderne. Moderne møbler og min datter har en hel del leker, mer enn hun trenger men til tider så får jeg for meg at alt er deprimerende og da begynner tankene og kverne og låser seg fast i at hvis jeg synes vår leilighet som vi leier er deprimerende da må selvfølgelig min datter også synes det. Og hva om hun kjenner på en tomhet, tristhet og en ensomhet siden det bare er oss 2.

Når barnehagen er stengt (for eksempel i helgene) så tar jeg henne med på lekeplassen, går fjellturer med henne i bæremeisen, mater endene, ser på youtube med henne, leker på rommet sammen, ser film og jeg føler egentlig at jeg gjør mer enn hva veldig mange andre gjør men alikevell føler jeg ikke det er nok.

Og være låst i en depresjon er grusomt. Alle de positive tingene blir plutselig negativt
Avatar

:)

mai 7 2020 - 14:29
Jeg kan skjønne hva du mener angående det med depresjon.. har det litt i forhold til om jeg har en tenke/kverne/angst-periode. Da blir ingenting gøy, morsomt eller noe. Ingen glede på en måte. Så føler en seg slem for at det er mennesker som har det mye verre, og en har det det egentlig ganske greit. Men det er noe en ikke klarer å styre! For meg hjelper det å drive på med mange forskjellige hobbyer (da glemmer jeg det meste), og å slite meg ut ved å gå til fjells eller drive med tungt hagearbeid! Da blir jeg så sliten at jeg ikke orker å tenke, pluss jeg får sove godt om natten!
Det å ha en hobby som jeg liker hjelper meg med alt! Hadde jeg ikke hatt det hadde jeg sikkert dovnet hen i senga eller sofaen x)

Det høres ut som hun er fantastisk heldig som har deg som far! Tenk hvor mange kjekke ting hun får være med på som mange andre ikke får:) hundre prosent sikker på at du er verdens beste pappa for henne!
Avatar

Re: Trenger råd

mai 7 2020 - 18:48
Bygdejenta Ja vi finner på mye kjekke ting sammen. Problemet er når vi kommer hjem igjen og hun enten er i barnehagen eller sover så hjelper det ikke så mye når jeg bare sitter der.

Libra1985

Ja jeg valgte og vær hjemme med min datter og nå er det ikke så lett og få jobb den dag i dag dessverre. Det er grunnen for jeg fremdeles er arbeidsledig
Til forsiden