Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trenger håp og oppmuntring

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trenger håp og oppmuntring

feb 16 2022 - 08:42
Brintellix 5 mg påbegynt for 13 dager siden. Er noe lettere - litt lettere å komme seg ut av sengen på morgenen. Opplever rare drømmer og kvalme, men det tåler jeg.

Tanken er å gå opp til 10 mg imorgen - og gi det 14 dager før jeg avgjør videre aksjon.

Jeg gjør forøvrig ALT annet etter boken; er sosial, går tur hver dag, får i meg minimalt, men nok mat, prøver å fine gleder der framme.

Det merkelige er at når jeg er våken på natta så er jeg über positiv - planlegger mat, selskaper, vilntilvaje på jobb og ser ingen problemer i livet. SÅ kommer morgenen og «rykk tilbake til start».

Trenger godhistorier mer enn annet akkurat nå.

Avatar

Ingen som kan…….

feb 17 2022 - 08:57
Ingen som kan skrive noe positivt om at doseøkning på antidepressiva vil gi meg bedre dager?

Vil så gjerne dit at jeg våkner med et ønske om å leve istedetfor et ønske om ikke å leve……
Avatar

Hei!

feb 17 2022 - 10:11
Jeg har ingen erfaringer med antidepressiva, så kan ikke uttale meg om det. Jeg har derimot observert det på andre, at de har fått bedre humør(mindre deprimert, angst) av medisinering. Så siden legen din har anbefalt dette for deg, så skal du ikke se bort i fra at det kanskje er dette som skal til enten for en periode eller mer permanent. Vi lever jo bare en gang(så vidt vi vet), så det er viktig å prøve det man kan for å få det bedre og ikke la årene løpe av gårde uten at man forsøkte. Og så er det veldig fint at du gjør alt du kan for å få det bedre med gåturer, være sosial osv. Kan hende er det nettopp dette som skal til for at du er tilbake igjen!

Ønsker deg masse lykke til!:)


Avatar

Takk for svar

feb 17 2022 - 13:16
Tusen takk for svar - det setter jeg stor pris på ????
Avatar

Tips mot kvalme

feb 17 2022 - 13:30
Kjære Midtlivskrise, masse lykke til i dag og dagene framover! Vi er mange som heier på deg.

Jeg synes det er veldig fornuftig at du har fått en dato å forholde deg til, og ikke bare "vi prøver en stund og ser", uten noen datoangivelse.

Selv starta jeg på antidepressiva i fjor høst, og det har definitivt hjulpet meg mye. Og doseøkning måtte til for å bli bedre.

Så noen tips mot kvalmen. Jeg har selv slitt med det, og det hjelper absolutt ikke på formen at man gruer seg til å være kvalm i tillegg til alt det andre. Har du prøvd ingefærtabletter? Det hjalp meg veldig. Kan kjøpes på apotek og i helsekostbutikker. Jeg har også lest om såkalte sea band, som du skal ha på håndleddet. Skal motvirke svimmelhet og kvalme. Selv har jeg ikke prøvd dette, siden ingefæren tok kvalmen.

Ps, jeg er akkurat som deg - er veldig positiv på natta (og kvelden). Rart det der :)
Avatar

Bibliotekaren

feb 17 2022 - 14:12
TUSEN TAKK for fin melding. Kvalmen min begynte da depresjonen kom så har kvittet meg med 15 kg før jeg begynte på antidepressiva. Har enda gode 20 kg jeg gjerne kan bli kvitt, men prøver å få i meg litt mat hver dag.

Så godt å lese at flere opplever det med å være positiv på natta - merkelig greie! Jeg legger meg tidlig - ikke så positiv på kvelden dessverre.

Vel - vi fortsetter vår vei mot et lettere liv og kan ikke annet enn å gripe hver dag :)
Avatar

Jeg glemte jo

feb 17 2022 - 14:34
Vær så god, kjære medkjemper :) Ja sant - vi får gripe hver dag. Og på dårlige dager, får man ta et kvarter om gangen, som jeg tror Wenche Myhre sa.

Du, jeg glemte å skrive at det muligens kan være lurt å dele opp dosen til 7.5 mg, om du føler å gå fra 5 mg til det doble blir en hard start? Jeg gjorde nemlig det, men jeg går på et annet merke. Hør med legen din om det er "lov", om det blir nødvendig. Det finnes tablettdeler å få kjøpt, slik at dosen blir korrekt.

Alt godt ønskes deg!
Avatar

Takk :)

feb 18 2022 - 08:30
Takk igjen :)
Det går fremover - og det er riktig vei :)

Lite søvn på nettene, men så lenge jeg er positiv er det greit. Dvs at jeg er møkk sliten på morran så hadde vært greit med litt nattesøvn igjen.

Stemningsleiet er litt lettere = det er positivt!
Savner å ha krefter til å gjøre litt husarbeid, men Rom ble ikke bygd på én dag. Slik er det bare.

Takk for støtte og heiarop :)
Avatar

Kjære Midtlivskrise

feb 18 2022 - 11:19
Kjære deg
Det er tøft det - å slite med søvnen. Og å kjenne at man har veldig lite energi. Har du hatt det sånn lenge?

Jeg vet ikke om det er lov å henvise til lenker her. Det er en svensk blogg som heter Underbaraclara.

For noen dager siden, ba hun om tips ang dette med søvn. Og det kom så mange kommentarer. Verdt å lese - om du orker.

En annen gang skrev hun om opplevelsen av å gå på antidepressiva. Dette innlegget tror jeg at jeg må ha lest 50 ganger - minst. Det gav meg så mye håp da jeg starta med medisin selv. Jeg leste også kommentarfeltet.


Og om det ikke er lov å lime inn lenker:
Google Underbaraclara
Søk antidepressiva i søkefeltet. Innlegget jeg nevnte, er skrevet 12/4/2017
Søk kan du hjalpa mig att sova i søkefeltet. Innlegget er skrevet 14/2/2022

Sitater fra denne bloggen:
"Saker har fått sina rätta proportioner. Förut var allting dåligt så fruktansvärt dålig.
Bottenlöst, hopplöst och svårt. Nu är rädslorna mer rimliga. Det dåliga är rimligt dåligt.
Det gör att glädjen kan ta större utrymme."

"Jag tänker på framtiden med förväntan. Jag har börjat tro att allt ska bli bra och kommer ordna sig."

Redigert av administrator: Fjernet lenker
Avatar

Bibliotekaren78

feb 18 2022 - 15:33
Takk for innspill :)

Har lest bloggen og alle positive og hjelpsomme kommentarende - er så fint å lese at det finnes GODE historier om antidepressiva også.

Jeg tror fortsatt jeg har god nytte av de jeg har begynt på - og så må jeg være tålmodig videre.

Har vært 100% sykemeldt i 6 uker, men vurderer å begynne i 20% jobb om en uke. Tenker «kan jo like godt sitte på jobb med depresjon og angst som å sitte hjemme». Vet ikke før jeg har prøvd (er livredd for å ramle ut av yrkeslivet og gro fast i min misére).

Ikveld skal jeg prøve å glemme meg selv litt - ta litt fri fra meg selv!!! Så etter både sosialt og fin gåtur håper jeg søvnen treffer meg med et brak i aften.

Hvor lenge har du gått på antidep nå?

Takk fortsatt for engasjementet her :)
Avatar

Hei igjen, Midtlivskrise

feb 18 2022 - 18:32
Hei igjen, Midtlivskrise

Jeg er så imponert over tankene dine - at du skal prøve å ta litt fri fra alt sammen i kveld og at du absolutt ikke vil ramle ut av yrkeslivet. Og ikke minst over din tålmodighet og positivitet :) Fornuftig alt sammen. Som sagt: heier på deg!

(Jeg har gått på medisiner siden slutten av september i fjor.)

Alt godt og lykke til videre!
Avatar

Re: Trenger håp og oppmuntring

feb 18 2022 - 22:49
Hadde lenge trøbbel med søvn, men en dag - langt ute i leksa - var det mulig å "gi blaffen". Det vil si, ikke å stresse med at klokka blir mye før søvnen kommer. Slitet med å sove er verre enn å være våken. Er du våken, så vær våken til du sovner. Eneste tipset jeg har er å roe ned på kvelden og holde seg unna skjermer. En bok eller noe håndarbeide er bedre enn TV.

Reis deg mot A-menneskenes tyranni!
Avatar

Takk :)

feb 19 2022 - 08:36
Det med fraværende søvn er merkelig for det blir litt deilig også - iom at jeg er positiv da. Sover til og fra - og mellom der er jeg frisk i tankene.

Og tror HVER NATT - at imorgen - imorgen tidlig blir det lettere. Der tar jeg feil gitt. MEN - jeg kommer meg opp og kjører rutine med dusj, vitaminer, mindfullness og litt godstol før uteaktivitet.

Og sier HØYT til meg selv «DEPRESJON ER IKKE FARLIG».

Savner også litt krefter til husarbeid - gjør kun det mest nødvendige som å gå med søpla, vaske klær og kjøre/tømme oppvaskmaskinen.

Jaja - dette ble detaljer fra mitt miserable liv som må leves.

Ønsker dere en finfin lørdag :)
Avatar

Fortsettelse

feb 22 2022 - 09:19
Økte dosen for 6 dager siden - føler det har gått litt bedre, men FAAN for en natt jeg har vært igjennom nå. Angst og mareritt x 100.

Jeg skylder på medisinen og tar det som et tegn på at den virker!!!

Ja det gjør jeg rett og slett - tenker «fint - da virker den»

Hører gjerne om lignende erfaringer :)
Avatar

Re: Trenger håp og oppmuntring

juni 2 2022 - 23:40
Hei! Er gått noen måneder siden dette - hvordan går det med deg nå?
Begynte selv på brintellix i januar pga depresjon, og effekten kom gradvis. Prøvde først zoloft - helt forferdelig, fikk selvmordstanker for første gang, klarte ikke spise noe pga kvalme. Prøvde i 7 uker og det ble ikke bedre, og dette på tross av at jeg har brukt zoloft i 3 år tidligere pga angst, og den da hadde kjempegod effekt. Da kom jeg meg igjen 100%, i løpet av ca et halvt år og var kjempelykkelig. Hadde ikke en eneste bekymring, eller tankene bare gled rett forbi.

Denne gangen og nå på brintellix... føles ikke helt lik. Er ikke i like godt humør, og er akkurat nå inne i et slags tilbakefall. Hadde det for noen uker siden også, når jeg hadde glemt tre tabletter på en uke: da kom selvmordstanker tilbake og var konstante i en uke før det forsvann igjen. Har lyst til å leve, men tankene fikk meg til å stille spørsmål med om jeg egentlig ville det og gjorde meg helt uslitt i hodet. Tankene jeg har hatt nå handler om at jeg er livredd for å gå inn i psykose - har ingen symptomer på det og sannsynligheten er vel ikke så stor, men er livredd for det.
Avatar

Kjære Angstfylt

juni 5 2022 - 20:20
Så meldingen din først nå - dessverre avsluttet jeg mitt forsøk på antidepressiva. Sier dessverre - for jeg klarte ikke å stå i det lenge nok :(

Hadde jeg klart det hadde jeg kanskje hatt et bedre liv nå.

Pokker så vanskelig, men tror jeg må prøve igjen. Er KJEMPEREDD fordi jeg lever alene og er dronningen av bivirkninger!!!
Avatar

Til Angstfylt

juni 17 2022 - 11:54
Og så var det på'n igjen med nytt forsøk på antidepressiva. Har gått greit første uken - doseøkning står for døren over helgen og det var da jeg ikke orket mer sist. Denne gangen MÅ jeg gi det lenger tid for jeg orker ikke tenke negative tanker HELE DØGNET mer. Orker det rett og slett ikke.

Hvordan går det med deg Angsfylt?
Til forsiden