Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tips for å motvirke depresjon!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tips for å motvirke depresjon!

mai 21 2020 - 21:24
Noen ganger er livet skikkelig kjipt og vanskelig å leve. De mørke tankene og følelsene tar overhånd. Plutselig føles alt du gjør føles feil. Du er i en nedadgående spiral, sover for mye, isolerer deg og selvsaboterer. Alt virker håpløst og det føles som om det alltid kommer til å være forferdelig for alltid. Kanskje føles det som du fortjener å ha det ille og at det ikke er noe du kan gjøre... Men det er det!

Det kommer til å bli bedre! Det er masse du kan gjøre :) Her er noen tips som har hjulpet meg:

-Gjenkjenn tankefeller som svart/hvitt tenking: "alt" er håpløst, det kommer "alltid" til å være slik, "ingenting" er bra, det kommer "aldri" til å gå bra, "alle" hater meg, "ingen" liker meg. Se for deg det best tenkelige utfallet, det beste som kan skje i den situasjonen du gruer deg til. Kjenn på følelsen det gir i kroppen. Dette kan være med på å motivere deg til situasjonen og dempe uro. Du fortjener å ha det bra!

Finn små ting å distrahere deg med som du kan ta fram og gjøre når du får det ille. Tegn, dans, gå litt rundt omkring, skriv, spill, ta en dusj etc. Aktiviteter som får deg til å fokusere på noe annet, enten om det er for en liten stund er 2 minutters avkobling kjempe bra, det hjelper! Du trener deg på problemløsning. :)

Gjør en endring, sikt deg inn på å være 1% bedre enn i går. Valgene du tar i hver dag utgjør en stor forskjell, akkurat som deg :) Bli bevisst på pusten din og pust dypt inn med magen. Lær deg mantraet h.o.p.e.

H old
O n
P ain
E nds

Vær tilstede i uroen.
Lytt til podcaster som: Guro&Guru og HverdagspsykenAvatar

pssssst ja

mai 30 2020 - 03:41
ville bare takke
for et flott innlegg
masse interessant
masse nyttig
les det folkens
og takk igjen da ;)
Til forsiden