Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tips?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tips?

juni 9 2021 - 22:21
Hei..

jeg tror jeg har slitt med lettere depresjon i muligens 10-12 år, og er snart 40.
Jeg anslår den for å være "lett" fordi jeg har vært relativt funksjonell i all denne tid, men samtidig blitt forbannet kynisk, negativ, har lav selvtillit og føler at "alt" egentlig er ganske meh (i mangel av et bedre ord). Ingenting virkelig engasjerer meg, følelsen av glede eller tristhet er bare små prosentvise forskjeller fra min daglige sinnsstemning, og nylig har jeg opplevd et par hendelser som alle og enhver rundt meg ville hoppet i taket for, mens jeg har et langt mer avbalansert forhold til alt.

Oppi alt dette undergår jeg diverse undersøkelser da jeg virker for å ha en så langt uoppdaget kronisk lidelse som bl.a. går ut over indre organer og som angivelig skal være årsaken til at jeg sliter stort med konsentrasjonen om dagen. Noe som er nytt for meg, men som nå er kommet til et punkt at det påvirker min evne til å utføre mitt arbeid. I tillegg medfører det at jeg er særdeles slapp og blir utmattet av de minste ting.

Sånn, da fikk jeg klaget om mitt... Er det noen av dere der ute som kjenner seg igjen i deler av min beretning og som kanskje har noen gode, lett angripelige råd for å kanskje få en lysere hverdag? Jeg har forsøkt smått med "atferdsaktivering" og mood diary (app), men sistnevnte klarer jeg ikke gjennomføre - blir for mye styr. Derimot har jeg omtrent annenhver dag fått meg til å gå en kort tur ut, kjenne litt på sollyset og forsøke tvinge meg selv til å "nyte omgivelsene", er på ingen måte i mål i forhold til så kalt atferdsaktivering, men det er da noe.
Til forsiden