Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tilbakefallende depresjon og alene i utlandet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tilbakefallende depresjon og alene i utlandet

juni 6 2018 - 15:40
For en del år siden var jeg deprimert over en period på omtrent 2 år. Jeg ble frisk og har fungert som normalt i noen år.

For noen uker siden ble jeg ranet med kniv og ble så klart veldig skremt. Etter de første dagene hvor jeg hadde konstant panikk ble det bedre og jeg tok kontroll over meg selv. Men nå noen uker senere merker jeg at jeg har ingen motivasjon til å stå opp eller studere. Jeg er også for redd til a finne på noe, som å gå fjelltur eller noe. Jeg bor i utlandet og har noen venner rundt meg, men samboeren min og familien min er i Norge. Vennene mine vil gjerne hjelpe, men de har egne liv å leve og kan ikke bruke all tiden sin på meg. I tillegg er det en del kulturforskjeller som gjør meg veldig usikker på om de i det hele tatt vil være med meg.

Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er redd og alene, samtidig som jeg har forpliktelser på skolen jeg må følge opp. Jeg trenger å snakke med noen og jeg trenger å være nær noen. Alle muligheter for psykolog og ellers hjelpetelefoner er helt ubrukelig her. Det finnes mange telefoner hjemme, men jeg har ikke råd til å ringe til Norge over lengre tid. Jeg får besøk hjemmefra om to uker og reiser sammen hjem om en måned, men i mellomtiden er jeg nødt til å holde ut og bestå eksamener.
Avatar

Re: Tilbakefallende depresjon og alene i utlandet

juni 8 2018 - 10:12
Fant bare denne sida.
Jeg håper du få hjelp. Lykke til.


http://www.mentalhelse.no/nyheter/ring-hjelpetelefonen-fra-utlandet
Avatar

Lykke til

juni 19 2018 - 13:26
Håper du finner en løsning!
Jeg vet hvordan det kan være. Noen ganger kan man tvinge seg igjennom skole og jobb, andre ganger må man kaste inn håndkle. Det er ingen skam å måtte gi seg. Jeg har sluttet på skolen en gang, og det var vondt. Men da er det bare å begynne igjen senere, eller gjøre noe annet senere.
Å tvinge seg selv veldig hardt kan kanskje være dårlig for helsa, da stressnivået blir skyhøyt og dette kan ødelegge mye i kroppen. Men hvis det går med litt innsats, så er det verdt å prøve det, det kan gå over av å holde på rutiner og være i selskap med andre. Det føles ikke naturlig, men det er mulig å kanskje forhindre at depresjonen går enda dypere. Håper det går bra med deg og at du har flere hjemme som du kan få hjelp av.
Til forsiden