Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Til dere som er, eller har vært deprimert;

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Til dere som er, eller har vært deprimert;

sep 2 2019 - 00:05
Er det slik at man er nedstemt (og alt en depresjon omfatter) HVER eneste dag? Eller har dere gode dager også?

Klarer man å legge bort negative tanker og følelser ved å holde seg opptatt? Feks. På arbeid, se TV-serier osv, dersom man er deprimert? Eller vil slikt ikke være mulig?
Avatar

Hei

sep 2 2019 - 02:17
Nå varierer det mye fra person-til-person, har du bipolar så er du nok nedstemt heletiden..

For meg personlig så er jeg for det meste nedstemt, sosial unnvikende, føler at jeg er mindre-verdt og stresser mye unødvendig. Det kan være gode dager, men som regel jo lykkeligere/kjekkere dager jeg har, jo kraftigere kommer depresjonen tilbake, blir jeg veldig lykkelig en dag, er jeg på sykehuset den neste.

Ved negative tanker føler jeg absolutt ikke arbeid eller TV hjelper, men jeg jogger meg som regel en tur med musikk på ørene både for å isolere meg for andre, men også fordi da fokuseres lyden på musikk, og kroppen på løping, gjerne til du blir veldig trøtt og sliten.
Nå snakker jeg ikke for alle, men hos meg blir det mer at jeg kan distrahere meg f.eks. Via data programmering, og da blir du mer lam i følelsen enn å være nedstemt, så fort du kjeder deg igjen (blir ofte oppgitt når jeg gjør noe og mister fort interessen) handler det om å fort finne noe å erstatte det med, ellers kommer negativiteten tilbake.

Håper noe av det jeg sa hjalp bittelitt.
Avatar

Re: Til dere som er, eller har vært deprimert;

sep 2 2019 - 13:30
Mine "gode dager" er egentlig ikke gode dager selv om jeg da kan virke velfungerende for andre. I slike settinger tar jeg meg sammen og går inn i en rolle. Så kommer jeg hjem igjen og kjenner hvor dystert jeg egentlig har det. Jeg er nedstemt hele tiden. TV og serier kan værre en avledning, men det fungerer ikke spesielt godt.
Til forsiden