Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Suicidale tanker og forsøk.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Suicidale tanker og forsøk.

aug 26 2020 - 07:42
Hei jeg har aldri lagt inn noe her før så unnskyld på forhånd.

Jeg har slitt i mange år med å holde psyken under kontroll, men hver gang jeg føler meg bedre, ender jeg som regel opp verre.. Det er SMÅ øyeblikker jeg kan være tilfreds men 95% av gangene er det bare mørkt og håpløst. Jeg sliter mye med angst, stress og unnvikende personlighetsforstyrrelse som gjør det nærmest umulig å møte nye mennesker for ikke å glemme mine nåværende familie og venner osv.

Jeg trener hardt og ofte med idrett for å holde tankene i sjakk, går i DBT og har prøvd sånt sett alt mellom himmel og jord for å få en bedre hverdag men jeg klarer rett og slett ikke å holde ut lengre, hver gang jeg føler jeg gjør fremgang ender det bare opp med 1 skritt fram, og 2 tilbake og jeg får ingen nytte av å ringe hjelpetelefonen eller legevakt osv. Per dags dato har jeg hengt meg selv 6 ganger der 4 av dem var jeg lovlig død, jeg har tatt dødelig overdose hvertfall 15 ganger og har alt-i-alt hatt nesten 2000 sting i armen for selvskading. Hver gang jeg skriker etter hjelp tar ingen meg alvorlig sånt at når jeg mister helt kontroll får jeg bare beskjed at jeg må gå meg en tur eller ta meg en dusj når jeg allerede har gått en 4 timers tur. Jeg har blir tvangsinnlagt kun ved anledningene som jeg prøvde å henge meg og hver dag hater jeg meg selv at jeg ikke lykkest. Jeg vill ikke leve mer men hver gang jeg prøver blir jeg alltid stoppet og får ingen hjelp. Jeg føler meg helt motløs og hater hvert minutt som går.. Og jeg er redd for at dette er min siste time, eller neste osv.. Folk lever dag for dag, jeg lever minutt for minutt fordi tankene mine svinger veldig fort og når de går seg veldig galt så klarer jeg ikke å holde igjen, det er bare så utmattende, ikke klarer jeg å møte folk, ikke klarer jeg å funksjonere, ikke klarer jeg å finne en partner eller glede.. Føler meg som en stygg taper med ingen fremtid og vill bare vekk..
Avatar

RE:

aug 26 2020 - 07:59
Når jeg ringer f.eks. Legevakten at jeg er suicidale så får jeg beskjed om å ringe ROP tjenesten, ROP tjenesten sier de ikke har noe med det å gjøre og ber meg ringe legevakta, og frem og tilbake, problemet mitt er at jeg ikke får nytte av å snakke om det når ting er gale og jeg føler egentlig bare at jeg ikke holder ut langt lengre.
Avatar

RE:

aug 26 2020 - 08:31
Har ringt flere ganger og som sagt så går jeg i DBT som er atferdsterapi men føler at jeg ikke får nytte av det og er nærmere å henge meg enn å bli bedre.

Har ringt Mental helse flere ganger men får ingen nytte av det, fastlegen er den eneste som har bistått i problemene mine men kan ikke gjøre stort mer enn å ringe her og der som ikke vill ha noe med meg å gjøre.

113 har kun vært relevant ved episoder der jeg har hengt meg der de sånt sett har kommet og gjennopplivet meg igjen, tvangsinnlagt meg og hjem igjen neste dag.
Avatar

RE:

aug 26 2020 - 08:58
DBT er i gruppe :)
Avatar

RE:

aug 26 2020 - 14:30
Det første stemmer, angående distraksjoner går jeg på 8 treninger fordelt på 6 men føler alltid jeg er en byrde og at alle hadde hatt det bedre uten meg, men står i, holder meg ofte stille og for meg selv så er ikke den mest sosiale, men får hvertfall trent.

For sosial angst benytter jeg ett program som heter discord der jeg snakker med de få vennene jeg har til tider. Jeg har ofte tanker om å flytte til Stavanger for akkurat det du ssier men problemet er at de blir rett og slett for mye eksponering samt som jeg trives her jeg er.
Avatar

RE:

aug 26 2020 - 16:47
Møter gjerne noen å finne noe på med, problemet så langt er at jeg ikke har funnet noen som er i nærheten (er også på sosialen deres på Disc.)

@Testosterone Jeg kan ikke si jeg har mye sinne, bare tristhet. Nok energi men ikke overvelmende.
Avatar

Dønninger

aug 29 2020 - 16:45
Jeg syns det hjelper bare å sette ord på det , sånn at lufta kommer ut av ballongen.
Men Jeg opplever også lite hjelp når jeg sliter. Det er egentlig ganske utrolig, psykisk helse er også helse. Hvorfor er det så mye stigma rundt det ?

Må jo være bra at man spør om hjelp, og ikke blir møtt med : Nå må du ta deg sammen ! " Ta meg sammen ? Jeg tror vi er over det punktet , når det har gått såå langt.

Isbading skal være bra. Så jeg tror det blir våtdrakt nå .

Avatar

Hei

aug 30 2020 - 21:30
Sterkt og bra skrevet Emilie 931. Hvor ofte går du til psykolog? Har du en bra psykolog og lege? Er du fornøyd med de? Kanskje opphold på Hurdalssjøen recovery hadde vært noe. Dit har jeg lyst til å dra. Hvis du ikke vet hva det er så kan du se på Helene sjekker inn på NRK nett-tv derifra. Jeg har også hatt selvmordstanker og sliter med det av og på. Livet er ikke for pyser som folk sier og det er sikkert og visst. Går du på noe medisiner? Kanskje du evt må bytte til andre medisiner. Håper inderlig at det snart går bedre med deg. Kanskje støttekontakt eller miljøarbeider /vernepleier hadde vært noe for deg. Det er jeg og er ganske så fornøyd med det. Da har vi spilt minigolf,gått på kino og gått på café og sånn. Har det par ganger i uka. Kanskje fontenehuset eller aktivitetssenter også hadde vært noe for deg. Eller gå på biblioteket. Finne noen fine bøker å låne eller blader eller aviser. Gå på biblioteket har jeg vært veldig fornøyd med. Er der så og si hver dag. Har man sosial angst så kan man sitte for seg selv. Har lånt mange selvhjelpsbøker. Har ikke lest de noe særlig. Glemmer bort. Må ta meg tid å åpne opp bøkene snart. Kan anbefale bøkene fra Kristian hall. Som glad igjen eller opp fra avgrunnen. Kan også anbefale exit depression på YouTube med kristian hall. Eller så kan jeg anbefale å høre på meditasjon med Trond Standnes på YouTube. Kan også anbefale vektdyne. Det er mange som har hatt god effekt av det. Eller skaffe seg en katt eller hund. Har tenkt på å skaffe egen hund etterhvert. De har sagt at hund er veldig bra for psyken. Håper noe av det jeg sa kan hjelpe for deg sånn at du føler deg bedre.
Avatar

..

aug 30 2020 - 21:33
Kanskje støttekontakt eller miljøarbeider /vernepleier hadde vært noe for deg. Det har jeg skulle det stå
Til forsiden