Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Suicidal

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Suicidal

aug 13 2020 - 04:54
Jeg vet det er utrolig egoistisk å ta sitt eget liv, men jeg har kjempet mot depresjon i åtte år. Er ikke det på tide at jeg kan slippe? Jeg klarer ikke mer, føler jeg er en skuffelse. Jeg klarer ikke mer, og ingen kan hjelpe. Jeg skal dø.
Avatar

Re: Suicidal

aug 13 2020 - 06:34
Hei.

Jeg ser du har det utrolig vanskelig. Du trenger og fortjener støtte og riktig hjelp.
Vi på Hjelpetelefonen er her og ønsker å hjelpe deg. Tlf.nummer: 116 123

Admin
Avatar

Suicidal

aug 13 2020 - 08:12
Er det ytre faktorer som gjør at du er så fortvilet? Er det noe vi andre kan gjøre? Trenger du en brevvenn? Jeg har for øvrig kjempet mange slike kamper med meg selv. Men tvinger meg til å se en annen veg når det står på som verst. Foreløpig har jeg seiret, jeg VIL jo tross alt leve.
Avatar

Re: Suicidal

aug 13 2020 - 09:24
Jeg skuffer alle rundt meg. Jeg krever en god del mer enn en vanlig ungdom da jeg har Asperger og ikke helt klarer meg selv. Er dessverre ingen som kan hjelpe meg lengre.
Avatar

Re: Suicidal

aug 13 2020 - 18:56
Hallo.... Skuffer de ANDRE?? Og så hva? Din egenverdi er din egen og vi trenger ditt avtrykk på og i verden! Som deppa og innesluttet og opptatt av deg selv gir du ikke verden det den trenger eller ønsker, men nå har du åpnet deg. Skriv, syng, gråt, lev, skap musikk, gjør deg tydelig, gjerne på disse sidene. Det vi først legger merke til er at du formulerer deg elegant. Og du har null skrivefeil. Ikke alle kan skryte av det....
Avatar

pssssst

aug 13 2020 - 20:22
jeg har selv
mange forsøk bak meg
og kjemper
den dag i dag
vil bare minne deg på
bjørnsons kloke ord
HVEM TELLER VEL
DE TAPTE SLAG
PÅ SEIERENS DAG
skjønner vennen?
Avatar

Re: Suicidal

aug 13 2020 - 23:12
Jeg har prøvd utrolig mye, blant annet psykolog og en behandling som er kalt EMDR, for PTSD. Ingenting hjelper, jeg sliter hver dag, jeg har ikke energi lenger. Alt jeg syntes var gøy før har jeg ikke glede av lenger. Jeg har prøvd nye ting, men det hjelper ikke, jeg finner ingen grunn til å leve. Jeg vet det er så utrolig egoistisk, men jeg er ferdig, både kroppen og sinnet mitt er ferdig. Jeg fortjener ikke alt det gode min familie gir meg, for jeg klarer ikke å gi det samme tilbake. Og de fortjener alt bra her i verden. Jeg har holdt ut i åtte år for den, nå er det min tur til å tenke hva som er best for meg selv.
Avatar

Re: Suicidal

aug 14 2020 - 09:32
Det må vare tøft å ikke se lys ibmørket...men du letter ikke etter lyset heller?A ha Asberger er ikke lett helt sikkert mn sett fra noe andre vinkler er en berikelse og tegn at du kan ha en skarp område du kan brilliere på..Du fortjener masse gode ting,bare du tar knekken på den dype fortvilelse,høye krav du mulig har til deg selv og livet..Husk vi lever i en samfunn som setter for høye krav og press til mangt..og hvis vi sammelignet oss for mye med de mest velyyket og blar i sosiale media..da blir vi deprimert av tyngden av forventninger og føles man er sååå myislykket..?Fremsnakk deg selv med din indre stemne og ..tenkte rundt deg er glad i deg.Vær så snill søk hjelp ..For å bygge deg opp innenfra må du knekke depresjonen og det hjelper masse med å ha fysisk aktiviteter siden av eventuelle samtaler hus en terapeut.Fysisk aktivitet vill hjelpe deg å snu hormonbalansen i kroppen..dvs hi deg lykke hormoner isteden av kortisol og stress hormoner.Prøv å lage deg en rutine å gå tur hver dag..i naturen...?Vær så snill med deg selv og rakk ikke ned på deg selv.:)Du er ikke bare en Asberger diagnose..du er mye mer en det.:):( Stå opp for deg selv!Du er verdifull !:)????????????
Avatar

Hei

aug 14 2020 - 09:48
Du tror selv du skuffer alle ..fordi du føler du ikke strekker til?Du skuffer ikke..du er sikkert for langt nede og raker ned på deg selv? Ikke tenk du skuffer alle..det er sikkert den følelse og tanke du har som ikke er helt sant men som lurer deg selv fordi du føler deg nede og i håpløs situasjon her og nå.Mange kan føle det ..Men det blir bedre hvis du innser at tanken du har at du skuffer andre er ikke sant..For ingen mennesker her i verden skuffer andre..for det de er..selv..Ingen skal bli målt av andre som skuffende mennesker..for andres del..ingen har sånt makt å betrakte andre på denne måten..Søk hjelp mot depresjonen.Gå ut og møt solen hver dag i det finne vært.Gå turer og få rutine av å gå tur hver dag..og øk med hverdag tiden du går tur.:(Det hjelper deg å snu hormonbalansen i kroppen på naturlig måte og kommer å føle deg lettere til sinns etterhvert.Ikke ha høye forventninger ..du er den du er og bra nok og ihvertfall tanken at du skuffer andre er falsk!Og den tanken skapper negative følelser.Fjern den tanken..og si til den når den kommer :Du er falsk..jeg hører ikke på deg!:)
Avatar

Re: Suicidal

aug 14 2020 - 19:08
Jeg tenker ofte, og kanskje det samme som deg, at jeg bare er i veien og bør fjernes. Men noen ganger ser jeg at de andre faktisk blir glade av meg. Og disse små øyeblikkene betyr svært mye. I tillegg har jeg begynt å gå lange turer, det hjelper det også. Og av alle ting tar jeg et språkkurs på nett. Det er bra og det er gratis. Det funker faktisk bedre å bruke hjernen til å pugge ord og vendinger enn å snakke seg selv ned hele tiden. Det lysner faktisk....
Avatar

Re: Suicidal

aug 15 2020 - 05:16
Jeg har prøvd alt dette. Både fysisk aktivitet og profesjonell hjelp. Ingenting har virket.. Jeg har prøvd absolutt alt, og vet ikke hva mer jeg kan gjøre rett og slett.. De sier jeg ikke er syk nok til å bli lagt inn, at jeg ikke er en trussel mot meg selv, selv om jeg vet selv at jeg er det. Jeg blir ikke tatt på alvor noen steder.
Til forsiden