Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Startet på antidep for 3 gang...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Startet på antidep for 3 gang...

aug 28 2020 - 22:59
Jeg har nå klart meg uten antidepprisiva i fem måneder men måtte tilslutt krype til korset og starte for 3 gang og det med stor ambivalens..
jeg har virkelig ikke lyst til å gå på disse, men siden jeg føler alt for mye så så jeg ingen annen utvei . Dette var hovedsakelig legens anbefaling for at jeg skal klare å slite meg igjennom høsten.
grunnen til at jeg ikke vil gå på disse er fordi jeg har den siste tiden uten følt meg mer som «meg selv» på både godt og vondt og det har vært en god følelse.

Etter ferien kom hverdagen som et smell og det gikk rett i nedoverbakke igjen. Er hovedsakelig mot angstproblematikk akkurat nå men er også periodevis deprimert.
Går på cipralex 5mg startdose.

Er det noen her inne som har startet og sluttet flere ganger og som tilslutt har klart seg helt uten og fungert?
Trenger virkelig noen positive erfaringer som kan gi meg håp da jeg ser på dette som et stort nederlag..

Avatar

Re: Startet på antidep for 3 gang...

aug 29 2020 - 01:03
jeg føler ikke det er noe vidunderkur men den gir meg mer mot til å gjennomføre ting jeg vanligvis kvier meg for. Venner har også sagt de merker forskjell så gjør vel tydeligvis det. Blir også mer følelseskald selvom jeg kjenner det fortsatt godt på kroppen er det i en litt noe « mildere» form.

Nedoverbakken arter seg med at jeg ikke får sove, ikke kommer meg ut av senga, angst for alt mulig , stress/angst som setter seg generelt i kroppen, avlyser avtaler , isolerer meg. Gir opp prosjekter, selvhat/selvkritisk tankekjør.


Jeg tar gjerne imot tips!:)
Avatar

RE: Startet på antidep for 3 gang...

aug 29 2020 - 20:09
Hei.
Jeg gikk på sertralin hexal 50 mg, dette varte ikke lenge. Jeg gikk utenfor meg selv, følte at jeg gikk som zombie, akkurat som om jeg så alt rundt meg i tåke.
Sluttet av meg selv, selvom angsten var tilstede og er her den dag i dag.
Når jeg kjenner angsten tar på, må jeg tenke at dette ikke er farlig, og det går over.
På den tiden var jeg også deprimert, ca 3 år siden sist. Har både gode og litt dårlige dager men har lært å kjenne etter på kroppen, lært å håndtere følelsene. Det gjør vondt, og det gjør fortsatt vondt i dårlige dager. Vet ikke om dette innlegget hjalp så mye, men det er håp. Håper du finner din styrke.
Avatar

Ingen skam

aug 29 2020 - 21:41
Jeg skjønner at du føler det sånn, men det er ingen skam i å ty til meds når det står på som verst, for å ta brodden av symptomene. Prøv heller å tenke at du kan bruke den "pausa" det gir deg til å lettere fokusere på andre tiltak som kan bedre helsa di på sikt, om det måtte være terapi eller annet. Selv går jeg på antidepressiva fast pga sammensatte utfordringer, men jeg sier bare halleluja for at det hjelper meg å fungere bedre totalt sett. Stå på!
Avatar

Re: Startet på antidep for 3 gang...

aug 30 2020 - 23:34
Tusen takk for svar dere. Det satte jeg virkelig pris på :) jeg skal virkelig teste ut noen av tipsene dine testosteron. Kan vel bare gå oppover.
Avatar

Hva er best for deg?

sep 8 2020 - 19:15
Hei LatteKaramell!
Jeg er en mann på 53, og jeg har gått på Cipralex (20mg) i 11 år nå. Etter 4-5 år måtte det mer til, og jeg har nå Seroquel (25 mg morgen, 50 mg kveld) i tillegg hver dag. For meg har det aldri vært noe tap av ansikt å bruke dette (selv om jeg ikke utbasunerte det for allverden), eller et ønske om å slutte med antidepressiva. Jeg fungerer svært mye bedre med medisiner enn uten, og er lykkelig for all den hjelp jeg kan få! Både min fantastiske psykolog, og den utrolige fastlegen min gjennom 19 år. Om det så inkluderer diverse medisiner, så er det greit for min del.
Tenker at det viktigste her er at du gjør alt dette i samråd med fagfolk (fastlege / psykiater / psykolog) som du stoler på, og ikke setter i gang med medisinering, eller mangel på det, på egenhånd. Husk at antidepressiva regulerer nivået av serotonin i kroppen vår, og det er der vi som sliter med depresjoner etc ofte har behov for litt ekstra hjelp. Akkurat på samme måte som noen trenger mer kalsium, andre mer D-vitamin.

Til slutt, det er alt annet enn et nederlag å innse at man kan trenge litt hjelp, i mine øyne er det en enorm seier! Ønsker deg lykke til videre, og som vi alle har hørt i disse koronatider - Det blir bedre!

Tvi tvi!! :-)
Til forsiden