Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Startet med medisiner, ble verre!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Startet med medisiner, ble verre!

okt 1 2020 - 12:46
Er på min 5.dag på Wellbutrin/Bupropion, altså antidepressiva. 2 første dagene gikk bra, men så kom alt og jeg ble verre enn jeg har vært i hele sommer! Ble overbevist igjen om at jeg er totalt uverdig. Jeg har aspergerdiagnose i tillegg, og jeg forfølges av tanken på at jeg kunne vært der jeg ønsket om det ikke hadde vært for aspergersen. Hele livet mitt har jeg vært avvist. Ikke direkte, men indirekte. Jeg ble mobbet på barne og ungdomsskolen, men det er noen år siden og jeg tror ikke alltid det var ment så ille som jeg oppfattet det. Men det samme skjedde på videregående. Flyttet og så frem til nye venner, men 2 uker og keg ble støtt ut og mobbet. Nok om det. Har gått på folkehøgskole og fullført videregående. Men jeg holder aldri på vennene. Alle holder på sine gamle venner og danner noen nye. Jeg blir hun de glemmer, og hun som har vanskelig for å finne de rette.
Jeg trodde jeg gjorde det riktige for noen år siden. Trodde jeg endelig fant min plass, men aspergersen ødela det. Og nå klarer jeg ikke godta meg selv på noen som helst måte. I sommer har jeg vært ganske bra fordi jeg valgte å tenke positivt og at jeg klarer det jeg vil. Men det gikk så veldig opp for meg for 2 kvelder siden. Jeg er her! Det er bare inne i hodet mitt at jeg er den jeg vil. I virkeligheten er jeg hun med Asperger. Som bare må ta smulene fordi hun ikke duger til noe. Jeg mener også at jeg ikke fortjener et fullverdig liv når jeg var så svak at jeg ikke klarte det jeg skulle en gang.
Avatar

Re: Startet med medisiner, ble verre!

okt 1 2020 - 12:46
Jeg glemte jo å skrive om medisinene. Kan dette være bivirkning av medisiner? Eller ble jeg faktisk deppa igjen?
Avatar

Re: Startet med medisiner, ble verre!

okt 1 2020 - 16:00
Hei, jeg har nettopp begynt på Wellbutrin, også. Lege/psykiater burde fortalt deg dette, men medisinen tar rundt 4 uker før den begynner å virke. Det kan hende det du opplever nå er midlertidige bivirkninger som går over innen et par uker. Har lest at mange opplever at de er overfølsomme i de første dagene på medisinen.
Avatar

Re: Startet med medisiner, ble verre!

okt 1 2020 - 17:29
Jeg bare fatter ikke hvorfor det må være slik. At vi skal bli verre. Spurte legen i sta og han viste det heller ikke.
Avatar

Re: Startet med medisiner, ble verre!

okt 3 2020 - 23:11
Antidepressiva løser ingen av problemene du beskriver her, de bare dekker over dem. Krev medisinfri behandling som faktisk tar tak i problemene, det er din rettighet som pasient.
Avatar

Re: Startet med medisiner, ble verre!

okt 5 2020 - 07:13
Medisiner skal egentlig ikke diskuteres her inne. Vit at ingen reagerer helt likt på samme merke, og bivirkninger i oppstartfasen er ikke uvanlig, så les alltid pakningsvedlegget. Medisin kan i noen tilfeller ta lenger enn 4 uker (min tok 6-8) før full effekt, og bivirkninger kan vare inntil den tid.

Legen din har ikke foreslått terapeutisk behandling? Høres ut som det er noe du kunne hatt nytte av. Antidepressiva er ikke alltid feil, men det lønner seg å prøve å bearbeide emosjonelle ting som påvirker psyken vår, for å løse kjerneproblemet.
Avatar

Stå på!

okt 5 2020 - 13:47
Jeg synes du skal holde på minnene om den gode følelsen du hadde i sommer, for det er verken noe mindre virkelig eller noe mindre deg! Det er alltid noe eller noen som kommer til å minne deg på såkalte "fakta" om at du har asbergers, fortiden din osv osv osv. Men det er jo ikke hele virkeligheten. Hvordan du føler deg og hvordan du tenker om deg selv, er akkurat like virkelig, men dessverre er de positivte tankene litt mer skjøre siden de negative tankene ofte klarer å fremstille seg selv som mer realistiske.

Var det noe konkret som hendte da disse tankene kom tilbake? I så fall tenker jeg at du slett ikke er svak, du er bare menneskelig som reagerer med følelser på noe som er vanskelig, provoserende, sårende etc.

Dette handler ikke om å være sterk eller svak, og du fortjener virkelig et fullverdig liv! At du opplevde en positiv periode i sommer, tyder jo faktisk på at du ER sterk! Utfordringen din er at erfaringsmessig så har du så mange minusting i bagasjen som er med på å påvirke hva du definerer som "virkelighet". Håper du kan bygge videre på den positive erfaringen du har fått, for at du har kjent på det er jo virkelig en bekreftelse på at dette kan gå bra!
Avatar

Re: Startet med medisiner, ble verre!

okt 8 2020 - 18:19
Og én ting til: styr unna det såkalte "aspergermiljøet". Informasjonen som sirkulerer der er IKKE kvalitetssikret.
Til forsiden