Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Søke jobb uten arbeidserfaring

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Søke jobb uten arbeidserfaring

juli 30 2020 - 14:07
Hei
Vet ikke om dette er riktig gruppe, men jeg prøver her. Jeg er en person i slutten av 20-årene som har falt litt utenfor både arbeidsliv og utdanning. Er såvidt i gang med studier nå, men ønsker sårt en deltidsjobb for å komme meg ut i arbeidslivet for første gang. Med null arbeidserfaring lurer jeg derfor på hvor jeg bør starte. Hvordan skal jeg i det hele tatt skrive en søknad når jeg ikke har noe erfaring å vise til? Situasjonen min rundt angstproblematikk og min psykiske helse for øvrig, har forbedret seg betraktelig, så jeg vet at jeg kan ha mye å bidra med om jeg bare hadde fått mulighet. Flere som har vært i samme situasjon?
Avatar

Re: Søke jobb uten arbeidserfaring

juli 30 2020 - 18:23
Jo mindre kresen du er, dess mer kan du søke på. Med din bakgrunn, kanskje snevre det inn mot situasjoner du føler deg trygg på og kanskje er relatert studiet? Enten om det er helse eller hva enn det måtte være.

Kommunen din har ledige stillinger på nett, i tillegg til at du kan reg deg som arbeidssøker på nav. Det er ikke feil heller å stikke hodet innom en arbeidsplass for å forhøre seg med daglig leder om det er ledig jobb. Fikk jobb jeg etter en praksisperiode, slapp intervju og, ikke for å skryte men for å poengtere at man kommer langt med rette holdning og vilje. Det kan være flaks, men mye er opp til en selv til å påvirke "flaksen".

CV og søknads skriving finnes det masse info av på google, start med å lage deg en mal for framtidige jobber du skal søke på. En viktig ting å huske i intervju, når de spør deg "fortell om deg selv" så ikke kom med lang kjedelig avhandling ut ifra ditt eget ego, tenk ut ifra bedriften, hvordan kan du vinkle fortellingen på slik måte at du er en bidragsyter for dem, hva er dine kvaliteter, hvorfor vil de ansette nettopp deg. Det kan og være aktuelt å se i stillingsbeskrivelsen av hva de spør etter og tilspiss din søknad/intervju oppmot dette.
Avatar

Re: Søke jobb uten arbeidserfaring

juli 30 2020 - 18:23
Alle som søker sin første jobb gjør det uten tidligere arbeidserfaring.

Ofte er det da naturlig å tenke på erfaringer man har gjort fra skolen (om du er punktlig, pliktoppfyllende).

Har du hatt verv i en studentforening? Det teller positivt. Da har du kanskje mulighet til å bruke en medstudent som referanse.

Få frem hva du har å bidra med! Det er det viktigste.

Avatar

Re: Søke jobb uten arbeidserfaring

juli 31 2020 - 17:57
Kanskje frivilighetsarbeid? Da får du noe på CVen som er fin start.
Avatar

Mulig løsning

aug 2 2020 - 17:20
Jobb som vikar i barnehage! Det er bare å ta turen til nærmeste offentlige bhg der du bor og spørre hvilket vikarbyrå de bruker. Deretter får du jobb hos fry byrået. Som regel vil det være Adecco eller Manpower. Min erfaring er at så lenge du ser halveis okey ut og snakker norsk er du kvalifisert.
Til forsiden