Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Snart Desperat

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Snart Desperat

jan 19 2016 - 20:05
Hei!
Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal skrive dette... Jeg har en lang historie bak meg med mobbing, relasjonsproblemer, spiseforstyrrelser, depresjon og angst.
Gjennom årene har jeg vært hos lege noen ganger for å finne ut "hva som er galt med meg"?(fysisk) Jeg har slitt med fatigue i mange år, og kvalifiserer lett til ME-diagnosen. Nå i senere tid har jeg lest meg opp mye i forhold til IBS(irritabel tarm sykdom). Alle mine symptomer passer her også.
Jeg har alltid tenkt at det kan virkelig ikke gå ann at man bli såå utmattet av å ha en psykisk sykdom, og tenker egentlig det nå også. Jeg føler mange ganger at det er utmattelsen som gjør meg deprimert, og ikke omvendt. Nå har det vært så ille en stund at jeg ikke vet hvor lenge jeg kommer til å holde ut dette livet, til tross for at jeg har barn og mann..... Det er ikke til å holde ut, hvis det ikke finnes behandlig og håp om at jeg kan bli frisk? Hvis det kun er psykisk kommer jeg aldri til å få noen aksept eller forståelse for dette fra ola normann på hjemstedet mitt, og det klarer ikke jeg å leve med... At folk snakker om meg som "hun med nerveproblemer", eller lignende.....

Er det noen andre som strever med lignende fysiske symtomer?
Hvordan skal jeg gå fram nå? DPS? Lege? Innleggelse? HVA hjelper på ordentlig!!?

Takk
Avatar

Re: Snart Desperat

jan 20 2016 - 01:05
Hei!
Har selv ofte lurt på hvordan det er mulig å bli så utmattet fysisk, av å slite psykisk. Har til en viss grad "akseptert" det over tid, spesielt etter å ha hørt fra mange (både fagpersoner og andre) at mange psykiske lidelser også har somatiske symptomer, men føler fremdeles at det er veldig rart og har lurt på om det ikke er noe i tillegg. Vet legen om de psykiske problemene du har/har hatt også, eller kun de fysiske? Min opplevelse er at en del fastleger avskriver kroppslige plager hvis de er klar over at pasienten også sliter psykisk - men hvorfor skulle vi ha mindre fysiske plager enn andre "psykisk friske" pasienter? Synes du skal kreve både utredning for fysiske sykdommer (som de du nevner her), men også kontakte fastlegen for å høre om det er aktuelt å få henvisning til DPS. Uansett om du opplever at du blir deprimert på grunn av de fysiske plagene, heller enn at de fysiske plagene kommer på grunn av det psykiske, er de en tilleggsbelastning. Og med problematikken du beskriver tenker i alle fall jeg at du uansett hadde fått hjelp av å prate med noen og få støtte psykisk til å håndtere vanskene som kommer med evt. fysisk sykdom. Hva som hjelper "på ordentlig" er vel veldig individuelt, men en god start for å finne ut hva som hjelper for deg er å be fastlege om henvisning. Mange har fått det mye bedre med riktig hjelp :)
Veldig synd om du føler at folk på hjemstedet ditt ikke aksepterer eller forstår at psykisk sykdom er like reelt som fysisk sykdom - kanskje dine nærmeste i det minste forstår hvis de får forklaring og setter seg litt inn i det?
Avatar

Hjelp mot utmattelse

jan 28 2016 - 23:57
Jeg har vært i samme situasjon. Jeg ble kvitt utmattelsen ved hjelp av lightning prosessen. Det er det mest fantastiske jeg har vært med på. Flere idrettsfolk med ME har brukt metoden. Det er et 3-dagers kurs. Lightning prosessen er ikke healing, men en svært effektiv metode. Les om den på nettet først, kontakt en veileder i nærheten. Du får ei bok først, som skal motivere deg til å ta kurset.
Det er ikke til å tro, men det virker :-) :-)

Annemoren
Til forsiden