Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sliten, lei, apatisk, ensom, deprimert.. Hva er vitsen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sliten, lei, apatisk, ensom, deprimert.. Hva er vitsen?

des 26 2016 - 22:08
Om dette innlegget virker rotete så beklager jeg det på forhånd. Jeg sliter med å dele ting og det er 1000 tanker som skal ut på en gang.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne. Jeg har prøvd å skrive dette innlegget i 2,5 time men sletter det hver gang for jeg tenker: Hva er vitsen? Ingen leser det uansett, Men jeg må bare få ting ut, for det om det er vanskelig. Og jeg fant denne siden og føler at dette er et sted folk i hvert fall vil forstå, om ikke alt, så i hvert fall noe av det jeg sitter inne med.

Jeg har som ''alle'' andre i livet vært deppa opp igjennom, men de siste to årene har jeg følt at ting virkelig ikke stemmer. Jeg skjønte eller innså det ikke før for et års tid siden at det var starten på det jeg sitter med nå. Jeg tenkte det var som vanlig, at jeg bare følte meg deppa. Noe som selvfølgelig går over etter maks et par uker, som vanlig. Men nei. Dette er noe som har gravd seg dypere og dypere. De tingene jeg før gjorde for å føle meg bedre fungerer ikke mer. Ikke venner heller. Så jeg føler meg litt lost. Tom egentlig.. lei.
Noe som ikke har gjort meg mindre deprimert. Jeg føler ingenting hjelper mer. Det føles som livsgnisten er borte. Med det mener jeg den gnisten som før gjorde at jeg var glad, positiv sosial og gledet meg over tingene jeg hadde. Nå er det mer som en grå sky med konstant regnvær som er med meg over alt jeg går. Jeg føler meg helt apatisk. Det er som en følelse av at ingenting betyr noe mer, eller gir mening. Jeg er verken glad eller surr. Gråte har jeg ikke gjort på evigheter. Tror ikke jeg har flere tårer igjen. Ting jeg før likte å gjøre har jeg sluttet med. Det gir meg ingenting mer. Venner og kjærester har jeg skjøvet vekk. Mennesker jeg har vært genuint glad i, og har elsket, har jeg kastet vekk, som ingenting. Jeg føler selv at jeg ikke har prøvd engang. Det har bare skjedd. Og jeg klarer ikke å forstå hvorfor. Dette har gjort til at jeg har blitt veldig inneslutta. Jeg syns det er vanskelig å skulle ta kontakt med folk.
Og jeg føler jeg har prøvd ''alt''.
Sist vinter gikk jeg på høyskole og det skar seg helt! Etter nyttår i fjor tok jeg opp hasjrøykinga igjen, noe jeg ikke hadde gjort siden jeg var 19-20, kontaktet det gamle miljøet jeg var i som tenåring og vi festa selvfølgelig flere ganger i uka. Jeg prøvde å skyve alt vekk.. Det hjalp et par måneder, men så hjalp ikke det lenger heller. Uansett hvor mye jeg drakk eller røyka så klarte jeg ikke å få vekk tankekjøret jeg hadde i hodet. Det blei bare verre. Jeg slutta på skolen, mitt daværende forhold tok slutt pga det nå i vår og det var vel dråpen som fikk meg til å innse at jeg faktisk trenger hjelp. Jeg klarte å slutte med røykinga i sommer. Drikking gjør jeg forsatt ofte, aleine, i helgen. Siden jeg går ikke lenger på fester. JEg har sagt nei så ofte at ingen inviterer meg mer, som igjen kommer av at jeg skyver folk vekk, og også har fått angst for å være rundt for mange mennekser, spesielt kjente.
Det er mer.. men jeg blir helt utslitt av å skrive dette. Så det er det jeg klarer å dele akkurat nå.

Jeg vet ikke om noen leser det her. Men jeg håper noen forstår noe av det jeg føler, og om noen opplever dette eller har opplevd det samme. Eller bare vil komme med noe, så gjør gjerne det.

- Gutt, 24
Avatar

Re: Sliten, lei, apatisk, ensom, deprimert.. Hva er vitsen?

des 26 2016 - 22:43
Takk for at du deler dette. Vi er nok mange som kan kjenne oss igjen i mye av det du skriver. Det virker som det er en slags fellesnevner som går om og om igjen, i omtrent alle tråder her inne.
Du skal vite at du er ikke alene.

Det å dele din historie her inne er sikkert vanskelig, du bruker sikkert masse krefter som gjør deg utslitt etterpå, men på sikt så kan det være en åpning. Bare det å dele litt, gjør at man må kjenne litt på det når man skriver, og i etterkant reflekterer over hvorfor det har blitt sånn.

Har du noen du kan betro deg til?

Avatar

Re: Sliten, lei, apatisk, ensom, deprimert.. Hva er vitsen?

des 26 2016 - 22:47
Veldig bra at du ikke slettet innlegget ditt denne gangen, for jeg leste. Og da var det jo vits. I å skrive.

Håper andre svarer etterhvert også.
Det viktigste er å kommunisere, tenker jeg, dele det med noen. Det du tenker på, og føler. Om det er det du ønsker, og det er det jo.
Om det er tusen tanker og det blir rotete gjør ikke noe. Tror det er mange som har det slik, av de som er her inne. At det blir så mange tanker og følelser at det er vanskleig å få dem skrevet ned ordentlig. Og forståelig for andre, en kan iallefall føle det selv. At andre umulig kan forstå dette, fordi det ble så rotete.
Men jeg synes ikke det er så vanskelig å forstå det du skriver. Du får klart fram hvordan du har det, skikkelig tungt.
Kan virke som om du er inne i en skikkelig tung depresjon. Siden ingenting klarer å glede deg lenger. Og du tar avstand fra alt og alle også.

Kanskje det er lettere å skrive her? Hvor du er anonym og ikke trenger å forholde deg til folk "ansikt til ansikt"?

Veldig fristende å rømme inn i en annen verden, døyve ting med alkohol eller hasjrøyking. Eller andre ting.
Men det fører jo til andre problem igjen og blir jo ingen løsning på sikt.
Du skriver jo at du trenger hjelp. Har du fått/søkt dette?

Mvh Makka Pakka
Avatar

Re: Sliten, lei, apatisk, ensom, deprimert.. Hva er vitsen?

jan 1 2017 - 14:23
Hei.
Flott at du ligger dette ut her. Jeg kjenner meg veldig godt igjen, og dette har nok krevd mye energi fra deg. Alt føles rotete i hodet, hva er vitsen?, ingen vil forstå etc. Dette er hvertfall ting jeg tenker. Klarer ikke samle tankene for å få gitt uttrykk for hvordan jeg har det. Derfor kan jeg si at det var faktisk en trøst å se at det var noen andre som hadde det slik som meg(selv om jeg selvfølgelig ikke ønsker at noen skal ha det sånn).
bare husk at det finnes mange andre som har det sånn. jeg har hatt ned og oppturer og det eg vet er at alt kan virke mørkt men så lysner det plutselig og livet er herlig. jeg har vert nede og så opp men nå er jeg nede. men jeg vet at det kan bli bedre så det holder meg noenlunde oppe, i tillegg til barna mine. lykke til i 2017.
mvh mann 38
Avatar

Re: Sliten, lei, apatisk, ensom, deprimert.. Hva er vitsen?

jan 1 2017 - 15:44
Hei =)
Jeg har lest , og syns det e bra at du deler hvordan du har det. Det er vits i å del,for som flere skriver over her, så e vi ganske mange som føler på det som du føler nå. Og det e godt å se at en ikkje er alene om å slite.

Selv har jeg ofte perioder der eg ikkje skjønne vitsn med å holde meg i livet, det e tungt. Stenger meg inne, og ser lite folk.. Det går opp og ned, mange dager er bra, men så kommer det tunge humøret tilbake. Å da e det som om jeg går inn i ei tåke, og får ikkje gjort mye. Finner ikkje glede i å være her. Selv om eg har en flott familie rundt meg, som prøver å hjelpe, så er det som jeg bare stenger av. Er lei av livet , og har vært inne på tanken om å bare avslutte hele greia... men får vell holde ut litt til.. for når di gode dagene er her, så e livet fantastisk.. men så kommer det tunge plutselig igjen... opp å ned...

For meg hjelper det å bruke naturen når det blir som tyngst,en tur i skogen eller fjelltur, der tenker jeg klarer, og får roet meg ned. Ellers hender det ofte at jeg må sette meg i bilen å kjøre meg en tur, har brukt bilen mye. Der kan e vær sint, gråte, smile , le.. tenke.. Jeg blir så rastløs når den tunge perioden kommer, så da er bilen helt gull!

Takk for at du delte, for nå fikk jeg også ut litt... men brukte en time på å skrive dette, så tar tid å få det ut....Avatar

Re: Sliten, lei, apatisk, ensom, deprimert.. Hva er vitsen?

jan 2 2017 - 01:01
Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Og jeg er veldig takknemmelig for at du valgte å legge det ut. Ikke bare fordi jeg tror det kan hjelpe deg å dele, en fordi en egoistisk del av meg har følt meg så alene med alle tankene i det siste. Det er sikkert helt feil å si, men det er godt å vite at jeg ikke er alene i det hele. Det er ikke du heller! Er du i kontakt med lege/psykolog rundt dette?
Avatar

Re: Sliten, lei, apatisk, ensom, deprimert.. Hva er vitsen?

jan 2 2017 - 13:28
Hei, Matoakas.

Jeg kjenner meg også godt igjen i det du skriver. At man først når det allerede er gått ganske langt, innser at man sliter mer enn vanlig. Jeg kjenner også på den apatien du nevner. Flere snakker om mye opp og ned, for min del er det mer som du beskriver - den grå regnværsskyen som følger deg konstant - lite følelsesmessig utslag noen vei (men generelt nede), mer en slags konstant, tom meningsløshet hvor ingenting egentlig betyr noe som helst. Inne i den tåka forsvinner ofte de tingene som har pleid å bety noe, både venner og hobbyer og annet.

Men, det er kjempeflott at du skriver her. Bare det å sette seg ned, sortere tankene litt og prøve å sette ord på det, kan gjøre godt. Og, som du ser på svarene du har fått, finnes det flere fine folk her inne som har liknende erfaringer og som ønsker å forstå og hjelpe.

Spør, som andre her, har du snakket med noen - venner, familie, lege, psykolog - om hvordan du har det? Det er vanskelig, men det gjør godt å ha noen som vet, noen man kan snakke litt med om det. Jeg har åpnet opp og snakket med noen, men ikke alle. Work in progress.

Jeg tenker det at du har kutta ut hasjen og at du har leita fram denne sida og skrevet i forumet, er skritt i positiv retning. Det viser jo at du ønsker å snu tilværelsen til noe positivt igjen. Det er vanskelig og tar tid, men jeg heier på deg :)

Ønsker deg et godt 2017, men først og fremst én og én god dag om gangen.
Til forsiden