Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Skulle ønske jeg ikke var født - Nihilisme

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Skulle ønske jeg ikke var født - Nihilisme

nov 4 2019 - 14:53
Jeg er en eksistensiell nihilist ateist og anti-natalist. Det er fordi at ingen religion, gud eller etterliv greier å overbevise meg. Det er ingen bevis på at det er sant og gir bare ikke mening. Eksistensiell nihilisme betyr at en tror at livet egentlig er meningsløst og at vår eksistens bare er en tilfeldighet. Anti-natalisme i mitt tilfelle er at jeg tror at det er unødvendig å få barn fordi at folk blir født uten samtykke i en verden fult av smerte og lidelser.

For meg virker livet kjedelig ut og jeg kjeder meg lett. Det er vanskelig å bli underholdt og ha det gøy. Nesten alle følger det samme mønsteret uansett. Man blir født, går på skole, får seg jobb, blir pensjonist og dør. Vi har ikke eksistert før vi ble født og vil ikke gjøre det etter vi er dø heller, så er meningsløst at vi eksisterer i denne grusomme verden fult av verdenskonflikter (som en kan se på nyheter) og daglige problemer. Hadde vært deilig å ikke blitt født og tenke på disse problemene. Tanken på å jobbe i flere tiår og måtte tenke på penger hele tiden - for kjekkere ting som reise er dyrt - gjør meg kvalm! Alt er egentlig meningløst for meg, men noen ting er kjekkere enn andre ting da. Reising, kunst og mye entertainment er de mindre vonde tingene i verden.

Hadde familien min vært biologisk, hadde jeg blitt forbannet på dem som anti-natalist. Så det er bra for dem at de ikke er det da. For hvis det var tilfellet hadde jeg hatt mindre problemer med å gå fra dem.

Jeg vet jeg er heldigere, bor i verdens rikeste land, har familie og alt det derre som blir sett som bra. Er fult klar over at jeg ikke bor i U-land, i krig eller som fattig. Men allikevel synes jeg livet suger! Har blitt bedt om å ta meg sammen. Vet det høres teit ut at jeg ønsker at ingenting i universet hadde eksistert og at jeg hadde vært gone i verdens rikeste land når folk i U-land kan fint leve og er glad for det.
Avatar

Re: Skulle ønske jeg ikke var født - Nihilisme

nov 25 2019 - 00:13
"Nesten alle følger det samme mønsteret uansett. Man blir født, går på skole, får seg jobb, blir pensjonist og dør."

Veldig mange gjør det, og det har du helt rett i, men du har jo bare nevnt noen få ting her, og de tingene du har nevnt er jo veldig generelle. Jo nærmere du fokuserer på en person (en hvilken som helst person), jo mere unik blir den personen.

Jeg er helt sikker på at veldig mange i verden ikke har gjort akkurat det samme som meg i dag :)

Og uansett, om de fleste hadde gjort det samme, så betyr jo ikke at du behøver å gjøre det også :)
Avatar

Re: Skulle ønske jeg ikke var født - Nihilisme

nov 25 2019 - 14:22
De få som er ikke som de andre blir marginalisert av samfunnet.
Avatar

Re: Skulle ønske jeg ikke var født - Nihilisme

nov 29 2019 - 19:10
Ja det er vel bare sånn livet er. Man blir født og dør. I mellomtiden gjør man ting. Tidligere var det vel kampen for tilværelsen, da rakk man ikke filosofere så mye. Men det må da være bedre nå?
Avatar

Enig i mye

nov 29 2019 - 19:35
Enig i mye, skopen, men det er en ting som desverre plager meg mye. Det ville ikke vært deilig å ikke være født, fordi vi ville ikke følt noenting eller vært noen ting. Men siden vi skal dø likevel, hadde det vært en fordel å aldri bli født så man ikke bekymret seg for hva som var deilig. Ganske håpløs situasjon dette livet...
Avatar

Re: Skulle ønske jeg ikke var født - Nihilisme

nov 29 2019 - 20:11
Jeg er ikke helt enig der. Det er klart at eneste andre mulighet enn liv er død, så da er ikke det noe å gruble over. Noe annet er hvis det er "helvete"... men det er noe annet enn at man kjeder seg og slikt.

Hvorfor må det være så meningsfullt? Eller jeg skjønner det med depresjon, hvis det er snakk om det, men jeg skjønner ikke hvorfor det er noe å være så opptatt av, dette med mening. Man spiser og driter og sover og så videre... ikke til å komme unna det. Det er ikke noe man får gjort noe med uansett, uansett hvor mye man grubler.
Avatar

Hmm

des 2 2019 - 00:11
Bare ett spørsmål ingen vet egentlig hva som skjer etter dette livet.Man prater som om man vet alle bare dør men ingen vet egentlig hva som skjer etterpå.det er umulig for oss mennesker å vite.det er så stort at det er umulig å forstå for oss mennesker.
Avatar

Re: Skulle ønske jeg ikke var født - Nihilisme

des 2 2019 - 18:12
Sant, men det som ev. er "etterpå" er ikke en del av denne verden/eksistensen, derfor kan en bare behandle det som ingenting.

Samme med gud / guder. Det er ingenting som tyder på at vår eksistens er påvirket av noe slikt, derfor er det ingen grunn til å bry seg med det. Det betyr ikke at Gud ikke finnes, men selv om han hadde fantes så hadde det ikke betydd noe fra eller til.

Slikt er bare "black box" ting og ikke noe å bry seg om, annet enn hvis man liker ren fantasering,i motsetning til kunnskap.
Avatar

Hei

des 2 2019 - 22:08
Jeg tror vi er på jorda for å lære ting i livet og komme oss gjennom ting.Erfare dette livet på godt og vondt.Hva som skjer etterpå det vet ingen i verden og ingen kan si at Gud er for eks fantasy.Det finner man ut av en dag selv.Jeg tror ikke at det akkurat er ingenting vi kommer til.Jeg tror det er mye vi mennesker ikke vet og at det ikke er mulig for oss å vite.Vi blir testet i dette livet.
Avatar

Re: Skulle ønske jeg ikke var født - Nihilisme

des 2 2019 - 22:55
Jeg sier ikke at Gud bare er fantasi i den forstand at det er oppspinn, men jeg sier det er ingenting som tilsier at noen gud på noen måte påvirker livene våre her på jorden. Og da blir gud helt uvesentlig, uansett om han/hun/det finnes.

Samme med det du sier om at vi er her for å erfare og at vi blir testet. For meg blir slike ting uvesentlig. Jeg tar utgangspunkt i det jeg vet eller kan vite.
Avatar

Hei

des 3 2019 - 23:33
Kamel fra nord vi to er nok litt enige og litt uenige og det er greit også.syns ikke det er galt.Alle har sine meninger.hørt sitatet Sammentreff eller tilfeldigheter er bare Guds måte å gjøre seg usynlig på fra Albert Einstein kjente vitenskapsmannen.Så ja jeg har ment også at Gud påvirker mye mer enn vi er klar over noen av oss.
Avatar

pssssst

des 4 2019 - 04:51
mrsfreak har mye bra he he
og sokrates da sa bla
det eneste jeg vet er at jeg ingenting vet
skjønner dere alle sammen?
si meg: hvis en maur går over stuebordet
prøver du å forklare den fjernkontrollen?
nei selvsagt ikke - hvorfor ikke?
fordi den har ikke evne til å forstå det
akkurat slik er vi mennesker som maur
i forhold til den / de / det over oss
det blir rett og slett for stort for den menneskelige hjerne;)
Avatar

Re: Skulle ønske jeg ikke var født - Nihilisme

des 4 2019 - 14:46
Hvorfor skulle verden være "tilfeldig" uten en skaper? Fysikkens lover er alt annet enn tilfeldige. Det er lover, altså det motsatte av tilfeldighet.

Jeg ser ingen tegn på inngripen eller påvirkning fra Gud. Det først og fremst pga det ondes problem.
Avatar

Hei

des 5 2019 - 00:50
Mye smart å si du Alien.jeg holder med den der Det eneste jeg vet er at jeg ingenting vet.Det tenker jeg gjelder de fleste menneskene på jorda at ingen vet hva som kommer til å skje en dag.Du kan velge å ikke tro på Gud men fortsatt kan han fins.Du kan velge å tro du vet hva som skjer i morgen men det vet man ingenting om.Det fins mye større ting der oppe enn vi er klar over enten folk tror el ikke.En dag finner de fleste ut av hva som er oppe enten det er i morgen el om 30 år for den saks skyld.Det eneste vi vet er at vi ingenting vet.
Avatar

Re: Skulle ønske jeg ikke var født - Nihilisme

des 6 2019 - 20:04
Du virker ganske overbevist om at det er noe stort der oppe over oss, som ingen vet noe om...
Avatar

Hei

des 7 2019 - 01:28
Ja jeg er ganske overbevist en dag blir du det også.Les hva Alien skrev for der er jeg mye også på det at det er så stort at det er for vanskelig for hjernen vår å ta alt til seg.
Til forsiden